IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Ağustos 2020, 14:05   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Fortnite krizi sonrasında mahkemeden ilk karar çıktı: Fortnite için üzücü haber




Fortnite'ın App Store'dan atılmasıyla birlikte, Apple ve Epic Games arasında başlayan davada ilk karar açıklandı. Dün görülen duruşmada Fortnite konusunda Apple haklı bulunurken, Unreal Engine için de olumlu karar çıktı.



"Epic Games alelen App Store kurallarını ihlal ederek kendi sonunu hazırladı"
Mahkemeyi yürüten hakim Yvonne Gonzalez Rogers, Epic Games'in Apple ile olan stratejik anlaşmasını bilerek ihlal etmeyi seçtiğini ve bunun Fortnite'ın kaldırılmasına neden olduğunu açıkladı.

Unreal Engine için ihtiyati tedbir kararı
Ancak bu durumun Apple'ın Unreal Engine'e erişimi kesmesine neden olamayacağını belirten yargıç, Unreal Engine'ın Apple ile ayrı bir lisans anlaşması olduğunu ve bu anlaşmanın ihlal edilmediğini açıkladı. Bunun üzerine, Apple'ın Unreal Engine geliştirme araçlarına erişimi engellemesini yasaklayacak geçici bir kısıtlama kararı verildi. Bu kararın 28 Eylül Pazartesi günü gerçekleşecek olan ikinci duruşmaya kadar geçerli olduğu belirtildi.

Fortnite krizi sonrasında mahkemeden ilk karar çıktı: Fortnite için üzücü haberTam Boyutta Gör
Neler olmuştu?
Epic Games, 13 Ağustos'ta Apple'ın uygulama içi satın alma yöntemine ek olarak, kendi ödeme yöntemini de Fortnite'a dahil edince olanlar oldu. Çünkü Epic'in bu hamlesi, Apple'ın App Store politikalarına bir baş kaldırıştı. Peki iki şirketi karşı karşıya getiren App Store politikası neydi?


App Store politikalarına göre; uygulama içi satın alımlarda yalnızca Apple'ın geliştirmiş olduğu ödeme yöntemine yer verilmek zorunda. Bu ödeme yöntemi de her satın alma işlemi başına, toplam tutarın %30'unu komisyon olarak Apple'a aktarıyor. Epic Games de bu oranı yüksek bularak, Apple'ın ödeme sistemine kıyasla satın alımlarda yüzde 20 indirim sunan kendi ödeme sistemini Fortnite'a dahil etti. Haliyle Epic Games, App Store politikalarını alenen ihlal ederek, uygulama marketinden atıldı.

Bunun üzerine Apple'ın Macintosh reklamıyla Apple'a gönderme yapan Epic Games, jet hızıyla Apple'a dava açtı. Epic'in bu hamleleri Facebook, Microsoft, Spotify, Tinder ve Match Group gibi teknoloji devleri tarafından da destek gördü.



Epic Games CEO'su Tim Sweeney, bu süre zarfında Apple hakkında sert açıklamalarda bulunurken, Apple tarafı ise daha sessiz kalmayı tercih etti. Ancak dün Apple kanadından yapılan "misilleme" büyük yankı uyandırdı. Öyle ki eğer Fortnite iki hafta içerisinde Apple'ın istekleri doğrultusunda güncellenmezse, Epic Games'in Apple ekosistemi içerisindeki bütün geliştirici hesapları, 28 Ağustos'ta askıya alınacak.

Apple'ın bu hamlesi, oldukça önemli. Zira Epic Games, şu anda birçok oyun ve uygulamada kullanılan Unreal Engine motorurunun da geliştiricisi konumunda. Eğer Apple, Epic'in lisanlarını iptal ederse PUBG gibi Unreal Engine motorunu kullanan birçok oyun, ilerleyen zamanlarda güncelleme alamayacak ve işletim sistemiyle çeşitli uyumluluk problemleri yaşayacak. Ayrıca Unreal Engine motorunun çalıştığı hiçbir uygulama ve oyun da Apple Silicon işlemcili yeni nesil Mac bilgisayarlarda kullanılamayacak.

Unreal Engine, Apple'ın artırılmış gerçeklik projelerinde ve Foundation isimli bilim kurgu dizisinde de kullanılıyor. Anlaşılan o ki; olası bir lisans iptali durumunda başta Epic Games olmak üzere, Apple ve birçok yapımcı bu durumdan olumsuz yönde etkilenecek.

Ancak bugün çıkan ihtiyati tedbir kararıyla birlikte, Apple'ın Unreal Engine ile ilgili herhangi bir kısıtlamaya gitmesinin önü kesilmiş oldu.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
fortnite


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Fortnite'ta Sinir Bozucu Bir Araç Hatası Ortaya Çıktı GeN Oyun Dünyasından Son Haberler 0 02 Mayıs 2020 10:08
Fortnite hile için şirket satın aldı Swat Mobil Oyunlar 0 16 Ekim 2018 10:04
Android için Fortnite Beta tüm kullanıcılara sunuldu! Swat Mobil Oyunlar 0 16 Ekim 2018 09:43
Fortnite iOS için davetiye sistemi kaldırıldı! UzmaN Mobil Oyunlar 0 03 Nisan 2018 09:42
Fortnite önümüzdeki yıl geliyor! Bulut Oyun Dünyasından Son Haberler 0 13 Temmuz 2012 18:06