IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Kasım 2021, 11:41   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
EMİLATÖR NEDİR NE İŞE YARAR




Android Emülatör Nedir?
Android emülatör, bireysel olarak kullandığınız herhangi bir bilgisayara, bilgisayarınızı tablet ya da akıllı bir telefona dönüştürmek amacıyla kuracağınız programlara verilen isimdir. Android emülatörler sayesinde kişisel bilgisayarınızı akıllı telefona ya da tablete dönüştürebilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirmek için ise BlueStacks, KOplayer gibi programlar kullanmanız gerekir. Siz de kendi bilgisayarınızı bir tablete dönüştürebilirsiniz.
Android emülatör çeşitleri, bilgisayarları ağırlaştırmadan çalışmalıdır. Eğer bilgisayarınızda bir ağırlık oluştuğunu düşünüyorsanız, bu durumda tercih ettiğiniz emülatörü değiştirebilir, daha etkili ve hızlı seçenekleri değerlendirebilirsiniz. Emülatörler, Android oyunlarını bilgisayar üzerinde oynamak isteyen kullanıcılar tarafından ve cep telefonunu ofis tipi projeler için kullananlar tarafından da sıklıkla tercih edilir.

Android Emülatör Ne İşe Yarar?

Android emülatör çeşitleri, bilgisayarınızın akıllı telefona ya da tablet ekranına dönüşmesine olanak tanır. Bilgisayarınız sanal bir cihaz oluşturma işlemi gerçekleştiren Android emülatörler, klavye kısa yollarını, fare, gamepad gibi parçaların tuş bölümlerini eşitlemenize yardımcı olur. Daha iyi bir ekran deneyimi yaşamanıza katkıda bulunan emülatörler, cihaz üzerinde birden fazla ekran kullanmanızı sağlar.
Android emülatörler sayesinde bilgisayarınızda Android’in son sürümlerini de kullanabilirsiniz. Her emülatörde çeşitli Android versiyonları kullanılsa da BlueStacks gibi çok sayıda kullanıcı tarafından tercih edilen emülatörler, en yeni sürümleri kullanmanıza olanak tanır. Bazı emülatörler, oyun performansını yükseltmek amacıyla tasarlanmıştır. Emülatörleri hangi amaçla kullanacaksanız, bu amaca hizmet eden programlar seçebilirsiniz.

Kişisel bilgisayarlar için üretilen Android emülatörleri sayesinde Android işletim sistemi için kodlanmış tüm mobil uygulamaları bilgisayarınızda çalıştırabilirsiniz. Bu sayede bilgisayarınızda yeni oyunlar oynayabilir ya da yaşamınızı kolaylaştıran uygulama seçeneklerini deneyimleyebilirsiniz. Android emülatörleri aracılığıyla masaüstü ya da dizüstü bilgisayarlarınızın kullanım alanını genişletebilir ve tüm ihtiyaçlarınızı tek cihaz üzerinden karşılama konforuna ulaşabilirsiniz.

Android Emülatörlerle Hangi Programı Çalıştırabilirim?
Android emülatörler, kolay kurulum avantajı sunan ve genellikle basit bir kullanıcı arayüzüne sahip olan programlardır. Çoğu emülatör, herhangi bir Android cihazıyla hızlı bir şekilde eşleşebilir. Emülatörlerin çoğu Windows uyumlu olarak üretilirken MacOS, Linux gibi işletim sistemlerinde çalışan emülatörler de tasarlanır. Emülatörler aracılığıyla Android’e indirilebilen tüm uygulama, oyun ve programları kullanabilirsiniz.
Android işletim sisteminin bilgisayarlarda çalışmasını sağlayan emülatörler, kullanacağınız emülatörün sürümüyle uyum gösteren tüm mobil uygulamaların cihazınızda açılabilmesine yardımcı olur. Bu noktada dikkat etmeniz gereken nokta, tercih edeceğiniz emülatörün güncel Android sürümleriyle ve yeni uygulamalarla olan uyumudur. Eski bir sürüm kullanmanız durumunda, güncel Android versiyonları için üretilen uygulamaları çalıştırmanız mümkün olmayabilir.

Yeterli sisteme sahip tüm bilgisayarlara kurabileceğiniz Android emülatörleri, bilgisayarınızda mevcut olan işletim sistemiyle uyumlu bir şekilde çalışır. Bu sebeple de bilgisayarınızda hem Android uygulamalarını hem de gerçek işletim sistemini rahatlıkla kullanmanız mümkün olur. Android emülatörlerinin yüksek performansla çalışabilmesi konusunda bilgisayarınızın güncel, hızlı ve yüksek donanımlı olması büyük avantaj sağlar.

En İyi 5 Emülatör Programı
BlueStacks : BlueStacks 3, BlueStacks 4 gibi güncel versiyonları da bulunan ürün, oyunseverlerin en çok tercih ettiği emülatörlerden biridir. Klavye kullanımını destekleyen Bluestacks, kısayollarla oyun performansınızı zirveye çıkarır. Teknik bilgi gerektirmeyen yazılım, herkes tarafından kolayca kurulabilir.

Nox : Oyunseverlerin favori emülatörleri arasında yer alan Nox, büyük boyutlu oyunlarda bile etkili bir performans gösterir ve herhangi bir donma problemiyle karşılaşmaz. Klavye, gamepad gibi cihazları destekleyen emülatör, tamamen reklamsız çalışmasıyla da kullanım kolaylığı sağlar.

KOplayer : En sevilen Android emülatörleri arasında yer alan KOplayer, tüm Android cihazlarıyla kolayca eşleşebilir. Hafif bir yazılıma sahip olan emülatör, tüm bilgisayarlarda rahatlıkla çalışabilir. Ücretsiz sürümüyle öne çıkan KOplayer, reklam sayısının azlığıyla da dikkat çeker.

MEmu : Yüksek özellikleriyle oyunseverlerin büyük beğenisini kazanan MEmu, Android tabanlı oyunları her türlü bilgisayarda oynayabilmenize olanak tanır. AMD ve NVidia desteği bulunan emülatör, Android Lollipop sürümünü temel alır ve bu versiyona uygun oyunların tümünü çalıştırır.

Genymotion : En çok kullanılan emülatörlerden biri olan Genymotion, profesyonel oyun ve uygulama geliştiricilerine hitap eder. Geliştirdiğiniz oyun ve uygulamaların performansını masaüstü bilgisayarlarda test etmenizi sağlayan emülatör, Android SDK ve Android Studio ile de uyum gösterir.

BİR SONRAKİ YAZIMIZDA EMİLATÖR LER HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKN HER KONUDAN BAHSEDECEĞİZ BİZİ TAKİP ETMEYİ VE BEĞENMEYİ UNUTMAYINIZ.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
android, android emilatör, bluestacks, emilatör, koplayer, memu, nox


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
DSG NEDİR KartaL Oto Teknik & Dizayn 0 11 Kasım 2019 19:01
Hac nedİr Ecrin Genel İslami Konular 0 08 Nisan 2011 19:13
AŞK NEDİR aşk by_C3zA Aşk ve Sevgi Köşesi 0 30 Ocak 2010 01:50
AŞk nedİr? by_C3zA Aşk ve Sevgi Köşesi 0 30 Ocak 2010 01:43