IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Temmuz 2019, 12:42   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sony: PlayStation Fiyatları Trump Yüzünden Artacak




Sony'den Üzen PlayStation Fiyatı Açıklaması: Trump Yüzünden Artacak.

ABD ve Çin arasında Donald Trump’ın uzun uğraşları sonucu alevlenen ticaret savaşları, artık yeni dönemin soğuk savaşı olarak adlandırılıyor. Elektronik dünyasının en köklü firmalarından Sony ise en popüler ürünlerinden PlayStation için sert uyarılarda bulundu. Sony, konsol fiyatlarının Trump yüzünden artacağını söyledi.
Teknolojik ürünlere sahip olmak hem ülkemizde hem de dünyada giderek zorlaşıyor. Hammaddeler ve tüketici ürünlerine dayanan ticaret savaşları dolayısıyla, psikolojik fiyat barajları her geçen gün yükseliyor. En basit örnek, bundan 3 yıl önce 3.500 TL’lik telefonlara “pahalı” derken, bugün aynı fiyat skalasındaki cihazlar “fiyat/performans” grubuna dahil oluyor. Bu durumun sadece Türkiye’ye özgü olmadığını ise Sony’nin son PlayStation açıklamasıyla anlamak mümkün.

Japonya merkezli Sony, ticaret savaşlarında, tarihteki gerilimlerin de etkisiyle elbette ABD tarafında değil. Firma, giderek yükselen elektronik fiyatlarından yakınan devlerden sadece birisi. Firmaya göre Trump yönetimi Çin üzerindeki vergi baskısına devam ederse, PlayStation fiyatlarının tüm dünyada artacak.

Trump’ın Çin’e uyguladığı vergilerle PlayStation’ın ne ilgisi var?



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


ABD'nin geçtiğimiz Mayıs ayında 200 milyar dolar değerindeki ticari akıştaki vergileri %10’dan %25’e kadar yükseltmesi küresel bir sarsıntı yaratmıştı. ABD yönetimi, şimdi de 300 milyar dolarlık bir akış için vergi artışına gitmeye hazırlanıyor. Bu da daha büyük etki yaratacağı anlamına geliyor.

Dev şirketler, Trump’ın önceki tavrından dolayı yükselen fiyatları güçlü ekonomileriyle tüketiciye yansıtmamaya çalıştılar. Nitekim aynı etki sürekli bir hale gelirse, Sony gibi devlerin yapacakları pek bir şey kalmıyor. Üretim maliyetlerinin en önemli kalemlerinde yaşanacak fiyat artışları, doğrudan cihazların fiyatlarına yani tüketicilere etki etmek üzere. Sony’nin en çok üretip sattığı ürünü ise PlayStation. Dolayısıyla maliyet yükselecek, Trump nedeniyle Sony yeni maliyet farkını fiyata yansıtmadan absorbe edemeyecek. Bu durum da doğrudan PlayStation fiyatlarına yansıyacak.

Peki Sony’nin bu uyarıları PlayStation 5 fiyatlarını ne kadar etkileyecek?

Sony, önümüzdeki yıl büyük ihtimalle PlayStation 5 için üretim düğmesine basacak. Cihaz, yeni teknolojiler ve daha pahalı donanımlar içerdiği için yüksek bir üretim maliyetine sahip olacak. Bu oldukça doğal ve beklenen bir durum. Ancak Sony’nin finansal hesapları, ev-çarşı ilişkisi gibi önümüzdeki yıl büyük yanılgılara neden olabilir. PlayStation 4 ile 100 milyon satış baremine ulaşan Sony, yeni konsolunu haklı olarak daha çok satmak isteyecektir. Trump yönetimi ise Sony’ye ve aklınıza gelebilecek diğer bütün popüler ürünlere darbe vurabilir.

Hem oyun hem de konsol fiyatlarının artacağı bir dönem bizi bekliyor. Bu çıkarımda bulunmak için ekonomist olmaya gerek yoktu. Ancak birinci ağız olan Sony’den samimi bir açıklama görmek beklentilerimizi keskinleştirdi. Bakalım Sony’nin bu açıklamaları, Türkiye piyasasına nasıl yansıyacak. Hep birlikte göreceğiz.


Alıntıdır:

__________________
"Bizi bilen bilir, bilmeyen de kendi gibi bilir... "

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
fiyat, ps5, sony, trump


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Altın fiyatları artacak ! Seth Haber Arşivi 0 22 Kasım 2014 14:00
Otomobil fiyatları artacak mı? pyracantha Otomobil Haberleri 4 26 Aralık 2010 01:48
Et fiyatları daha da artacak Lucifer Haber Arşivi 0 14 Ağustos 2010 18:03
PC fiyatları neden artacak? Slipknot Bilgisayar Donanımı 1 12 Ağustos 2010 18:37
SONY, Playstation'ın yeni versiyon: PlayStation Portable Go (PSP Go) YapraK Bilim Dünyasından Son Haberler 0 15 Eylül 2009 22:28