IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Oyuncular / Yönetmenler (https://www.ircforumlari.net/oyuncular-yonetmenler/)
-   -   Henry Cavill Kimdir? (https://www.ircforumlari.net/oyuncular-yonetmenler/829913-henry-cavill-kimdir.html)

Fragile 21 Temmuz 2019 00:53

Henry Cavill Kimdir?
 
Henry Cavill kimdir?

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Henry William Dalgliesh Cavill 5 Mayıs 1983 doğumlu İngiliz aktör.

Cavill Jersey'nin Channel Island adasında beş erkek çocuklu bir ailenin dördüncü çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Annesi Marianne bir bankada çalışıyordu. Babası ise bir borsacı.St.Michael's Preparatory School'da Stowe School'da yatılı olarak okumadan önce bir süre eğitim gördü. St.Michael'de okul piyeslerine katılmaya başladı. Eğer oyuncu olamasaydı ya orduya katılacağını ya da üniversitede Antik Mısır Tarihi okuyacağını söyledi.

Monte Kristo Kontu, Stardust gibi filmlerde boy göstermiş; 2007'den 2010' a kadar 1.Suffolk Dükü Charles Brandon'ı bir Showtime dizisi olan The Tudors'da canlandırmıştır. 2012 yapımı Zack Synder'in yönettiği Man of Steel filminde Superman'i oynamıştır. 2015 yapımı Guy Ritchie yönetmen koltuğunda oturduğu Thé Man From U.N.C L.E filminde Napoleon Solo karakterini canlandırdı. Batman v Superman filminde Superman rolünü oynadı.

Cavill film sektöründeki ilk rolünü Kevin Reynolds'ın 2002 yapımı Monte Kristo Kontu'nda Albert Mondego olarak almıştır. 2001'de Dennis Berry'nin Laguna'sında star olduktan sonra 2002 de BBC'nin The Inspector Lynley Mysteries dizisinde konuk oyuncu olarak yer aldı. Daha sonra TV filmi Goodbye Mr.Chips'de ve Midsomer Murders dizisinde ortaya çıktı. 2003'te I Capture the Castle'da yardımcı oyuncu olarak rol aldı. Bu filmi sırasıyla Red Riding Hood,Hellraiser:Hellworld,Tristan & Isolde ve Sienna Miller'ın Stardust'ı izledi.

2007'den 2010'a kadar Showtime'ın en çok ses getiren dizilerinden The Tudors'da ana karakterlerden kralın en yakın dostu olan 1.Suffolk Dükü Charles Brandon'ı canlandırdı. The Tudors 2007'de Altın Küre'ye aday gösterildi ve 2008 yılında Emmy'de bir ödül aldı. Entertainment Weekly Cavill'i 'En Çarpıcı Dük' ilan etti.

Cavill 2004 yılında çekimlerine başlanan ve o sıralar yönetmenliğini McG'nin yaptığı Superman Dönüyor filminde Clark Kent için seçilmişti fakat yönetmenlik Bryan Singer'a gidince başrol Brandon Routh'un oldu. Fanları onun Harry Potter ve Ateş Kadehi'ndeki Cedric Diggory rolünü alması için çabaladıysa da yerleşmiş yüz hatları küçük göstermesine imkan vermiyordu. Bu yüzden rol Robert Pattinson'a gitti. Monte Kristo Kontu'nda onu gören Stephenie Meyer Edward Cullen rolü için Cavill'i istiyordu.

Ona göre 'Mükemmel Edward' Cavill'di fakat aradan uzun yıllar geçmişti ve Cavill'in 17 yaşında göstermesi imkansız görünüyordu. Bu yüzden rol yine Robert Pattinson'a gitti. Cavill'e her ne kadar Carlisle Cullen rolü teklif edilse de kabul etmedi. Cavill aynı zamanda Casino Royal'de Bond olmak için Daniel Craig'le birlikte akıllardaki isimdi. Filmin yönetmeni Martin Campbell her ne kadar Cavill'i istese de prodüktörler daha yaşlı bir Bond'un daha iyi olacağını söylediler. 2005 yılının Aralık sayısında Empire dergisi Cavill'i bütün bu olanlardan dolayı 'Hollywood'daki En Şanssız Adam' olarak tanımladı. Cavill ayrıca Batman Başlıyor filminde Batman rolü için düşünülen iki isimden biriydi.

2008'de Dunhill'in reklam yüzü oldu ve iki farklı reklam filmi çevirdi. Yine 2008 yılında Joel Schumacher'in korku filmi Blood Creek'de rol aldı. 2009'da ise Türkiye'de gösterime girmemiş olan bir Woody Allen filmi Whatever Works'de küçük bir rol aldı.

Yönetmen Tarsem Singh yeni filmi Immortals için Cavill'i başrol, Yunanistan'ın kurucu kralı Theseus olarak seçti. Filmde ayrıca Mickey Rourke ve Slumdog Millionaire ile ünlü olan Freida Pinto da yer aldı. Film ABD'de 11 Kasım 2011'de gösterime girdi. 2011 yılında Bruce Wills ve Sigourney Weaver gibi oyuncularla başrol olarak The Cold Light of The Day ve 2013'de gösterime giren Christopher Nolan'ın yapımcılığını üstlendiği Çelik Adam'da boy gösterdi.

Filmografi
2001 Laguna Thomas Aprea Ana Karakter
2002 The Count of Monte Cristo Albert Mondego Ana Karakter
2003 I Capture the Castle Stephen Colley Başrol
2005 Hellraiser: Hellworld Mike Ana Karakter
2006 Tristan + Isolde Melot Ana Karakter
2007 Red Riding Hood Avcı Ana Karakter
2007 Stardust Humphrey
2009 Blood Creek Evan Marshall Ana Karakter
Whatever Works Randy James
2011 The Cold Light of Day Will Shaw Başrol
Immortals Theseus Başrol
2013 Man of Steel Clark Kent/Superman Başrol
2015 Kod Adı: U.N.C.L.E. Napeleon Solo Başrol
2016 Batman v Superman: Adaletin Şafağı


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:45.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net