IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Oyuncular / Yönetmenler (https://www.ircforumlari.net/oyuncular-yonetmenler/)
-   -   Yükselen Bir Yıldız : Cillian Murphy Kimdir? (https://www.ircforumlari.net/oyuncular-yonetmenler/867187-yukselen-bir-yildiz-cillian-murphy-kimdir.html)

Fragile 25 Nisan 2020 04:50

Yükselen Bir Yıldız : Cillian Murphy Kimdir?
 
Yükselen Bir Yıldız : Cillian Murphy Kimdir?

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Hep gözler önünde olan ama sadece belli kişiler tarafından fark edilen bir yetenek Cillian Murphy . İnception (Başlangıç), Evrim (Transcendense) gibi birçok ünlü filmde yer alan oyuncu başarılı Hollywood oyuncularıyla çektiği filmler ile dikkatleri üzerine çekti. Ancak ilk kez başrol olduğu BBC Two yapımı dizi Peaky Blinders ile ününe ün kattı.

Cillian Muphy Kimdir?

Cillian Murphy, 25 Mayıs 1976 yılında İrlanda’nın Country Cork, Douglas’da doğdu. Annesi Fransızca öğretmeni olan Murphy’nin babası ise İrlanda Eğitim Bakanlığı’nda müfettişidir.

Lise öğrenimini tamamladıktan sonra 1996 yılında Univesty College Cork’da Hukuk eğitimi almaya başladı. Ancak hukuk bölümünün ilgi alanı olmadığını düşünerek eğitiminin birinci yılının sonunda asıl ilgi alanı olan oyunculuğa yöneldi. Oyunculuğun yanında bir müzik tutkunu da olan Murphy lise eğitimi sırasında kardeşi Paidi ile beraber “The Son of Mr.Greengenes” isimli grubu kurmuştu.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Cillian Murphy Filmleri

Sonunda oyunculuk sektörüne atılmayı başaran Cillian Murphy, 1997 yılında “Quando” isimli filmde küçük bir rol ile başladı sinema hayatına. Daha sonraları yine küçük rollerde yer aldı. Fakat asıl etkiyi 2002 yılında çekilen “28 Days Later” isimli film ile ilk kez ismini duyurdu. Bu filmdeki oyunculuğu ile büyük beğeni topladı.Bu filmde Naomie Harris, Megan Burns, Brendon Gleeson, Christopher Eccleston ile önemli rolleri paylaşmıştır.

2005 yılında çekilen “Batman Begins” filminde rol aldı. Ancak asıl başarısını trans bir bireyin hayatını konu alan “Breakfast un Pluto” filminde yakaladı. Bu filmdeki oyunculuğu sayesinde BAFTA Ödüllerinde “En İyi Erkek Oyuncu” ödülüne aday gösterildi. Bundan bir yıl sonra yine “The Wind That Shakes the Barley” isimli filmdeki rolü ile BAFTA Ödüllerinde aday olarak gösterildi Cillian Murphy.

Bu adaylıkları ödüller ile taçlanmasa da başarılı oyuncu 2006 yılında “Özgürlük Rüzgarı” isimli sinema filmi ile Altın Palmiye Ödülünü kazandı. Batman filmlerinin devam serisi olan “Dark Night” ve “Dark Night Rises” filmlerinde de rol aldı.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Christopher Nolan Filmleri ile Gelen Başarısı

Cillian Murphy rol adlığı filmlerdeki oyunculuk yetenekleri ile ünlü yönetmen Christopher Nolan’ın gözüne kestirdiği bir oyuncu olmuş anlaşılan. Öyle ki Christopher Nolan’ın başyapıtı olan 2010 yılında çekilen “İnception” filminde oynadığı Robert Fischer karakteri ile başlayan Murphy zamanla Nolan’ın vazgeçemediği oyunculardan birine dönüşmüş. Bu filmde Leonardo Di Caprio, Ken Watanabe, Joseph Gordon Levitt, Marion Cotillard, Ellen Page, Tom Hardy, Tom Berenger, Michael Caine gibi ünlü isimlerle beraber rol aldı.

2013 yılında rol amaya başladığı Peaky Blinders dizisi ile istediği üne kavuştu Cillian Murphy. Öyle ki gerçekten Tommy Shelby rolü ile gönüllerde taht kurmayı başardı. Karakteristik yüz hatları ile dizideki muhteşem performansı birleşince kimi izleyiciler diziyi yalnızca Tommy Shelby için izlemeye başladı.

Tıpkı Inception filmindeki gibi 2014 yılında da “Evrim” isimli sinema filminde birçok ünlü isim ile rol aldı. Bu isimler Johnny Depp, Rebecca Hall,Kate Mara, Morgan Freeman, Paul Bettany.

Peaky Blinders dizisi hızla devam ederken 2017 yılında yine bir Christopher Nolan filmi olan”Dunkirk” adlı filmde daha önce de ayn sette birlikte oynadığı Tom Hardy ile birlikte rol aldı yakışıklı oyuncu.

Cillian Murphy Yaşı Kaç?

25 Mayıs 1976 doğumlu olan Murphy, şu an 43 yaşındadır.

Cillian Murphy Boyu Kaç?

Yakışıklı oyuncunun boyu 1,75

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Cillian Murphy Evli Mi?

Cillian Murphy 2004 yılında hayatını görsel sanatçı Yvonne McGuinnes ile birleştirdi yakışıklı oyuncu ve mutlu bir evliliği var. Malachy ve Aran Carrick adında iki oğulları var.

Cillian Murphy Rol Aldığı Film ve Diziler

2015 – In the Heart of the Sea (Matthew Joy)
2014 – Evrim (Agent Buchanan)
2014 – Aloft (Ivan)
2013 – Peaky Blinders (Thomas Selby)
2012 – Medyum (Tom Buckley)
2012 – Koşulsuz Sevgi (Mike Kiernan)
2011 – İnziva (Martin)
2011 – Zamana Karşı (Raymond Leon)
2011 – At Swim-two-birds
2010 – Başlangıç (Inception) (Fischer)
2009 – Perrier’s Bounty (Michael McCrea)
2008 – Waveriders (Anlatıcı)
2008 – The Edge of Love (William Killick)
2008 – Kara Şövalye (Dr. Jonathan Crane / The Scarecrow)
2007 – Gün Işığı (Capa)
2007 – Aşk Dedektifi (Neil)
2006 – Özgürlük Rüzgarı (Damien)


-Alıntı-

judith 26 Nisan 2020 23:47

Cevap: Yükselen Bir Yıldız : Cillian Murphy Kimdir?
 
Çok karizmatik.Soğuk nevale ama olsundu..

ihaveanidea 26 Nisan 2020 23:58

Cevap: Yükselen Bir Yıldız : Cillian Murphy Kimdir?
 
NO FİGHTİNG


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:44.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net