IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Liaaa

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Mayıs 2012, 14:28   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Engelsiz Etkinlik





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Kocaeli Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü'nün Engelliler Haftası dolayısıyla gerçekleştirdiği etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

İzmit Belediyesi'nin katkılarıyla hazırlanan etkinliğe Kocaeli Vali Yardımcısı Ali Sözen, İzmit Kaymakamı Sabit Kaya, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezgin Çuhadar, Kocaeli Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürü Tahir Zeybek, İzmit Belediyesi Engelliler Meclisi Başkanı Tenzile Görgün ve çok sayıda engelli katıldı.

Çok sayıda kişinin katılımı ile gerçekleşen programda İstiklal Marşı İşaret Dili hocaları tarafından hazırlanan özel bir gösteri ile okundu. İstiklal Marşı sonrası söz alan Tahir Zeybek programa katılan herkese teşekkür ederden engelliler yönelik daha duyarlı olunması gerektiğini ifade etti. Hazırlanan slayt gösterisinin ardından söz alan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü, " Kocaeli sosyal hizmet anlamında Türkiye'de ilk sıralarda yer alan, Türkiye'nin pek çok şehrine örnek olan çalışmalar gerçekleştiren bir şehir. Huzur evleri, bakım evleri, rehabilitasyon merkezleri ve pek çok kuruluşumuzla çok önemli ve örnek bir konumdayız. Kocaeli Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Türkiye'de alanında ikinci sırada bulunan son derece başarılı bir kurumdur. Bir aile gibi çalışan bu kurumun tüm çalışanlarını yürekten kutluyor ve hepsine büyük saygı duyuyorum. Eğitime gönül veren, engellilere destek olmak isteyen herkesi merkezimize bekliyoruz" dedi.

Engellilerin ve ailelerinin etkinliğe katkılarından dolayı teşekkür ettikleri İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, "Yaşamak her canlı için bir lütuftur. Yaşam sırasında hepimiz beklenmeyen olaylarla karşılaşıp sonrasında engelli olabiliriz. Hepimiz bunun farkında olarak davranmalı ve hassasiyet göstermeliyiz. İzmit Belediyesi olarak engellilere yönelik çalışmalarımıza büyük önem veriyoruz. Engelli Meclisimizin açılışı ile daha fazla farkındalık yaratmayı hedeflediğimiz çalışmalarımız önümüzdeki süreçte hız kazanacak. Hükümetimizin de bu konuda ciddi adımları var. Milletvekilliğim döneminde altyapı çalışmalarında bizzat görev aldığım Engelliler Yasası ülkemizde bu soruna büyük ölçüde çözüm üretecek yeterliliktedir. Elbette bunlar yeterli değil. Önümüzde aşılması gereken pek çok sorun bulunuyor. Bu sorunları da hep birlikte aşacağız. İzmit Belediyesi olarak gerek şehrin fiziksel yapısının engellilere uygun hale getirilmesi gerekse engellilere yönelik bilinç oluşturulması açısından çalışmalarımıza devem ediyoruz. Ümit ediyorum ki İzmit kısa sürede Engelli Dostu örnek bir şehir olacak" diye konuştu.

Halk oyunları gösterisi, şiir dinletileri ve işaret dili ile şarkıların sunulduğu etkinlikte Mayıs ayında doğan engelliler için pasta kesildi. Etkinlik sonunda İşaret Dili Kursu ve El Sanatları Kursu'na katılanlara sertifika verildi. -

KOCAELİ

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
engelsiz, etkinlik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Engelsiz Kentte Engellinin Merdiven Çilesi Cemalizim Haber Arşivi 0 15 Mart 2012 10:15
Engelsiz internet 1 Şubatta başlıyor! Deep İnternet Dünyasından Haberler 0 29 Ocak 2012 17:56
Engelsiz internet! Deep İnternet Dünyasından Haberler 0 05 Ocak 2012 16:49
ISG, Türkiye'nin ilk 'Engelsiz' Havaalanı oldu Chelt Havacılık Haberleri 0 09 Şubat 2011 14:04
Engelsiz Türkiye – Engelsiz Çorum wHiSkEy Haber Arşivi 0 23 Aralık 2010 21:15