IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  odeaweb

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

7Beğeni(ler)
  • 4 Post By Ezgi
  • 1 Post By Feronia
  • 1 Post By NeverLove
  • 1 Post By Dedecan61

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 03 Aralık 2025, 08:51   #1
Çevrimiçi
⸙ Başak Kadını ⸙
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
3 Aralık Dünya Engelliler Günü (2025)





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ

1992 yılının 3 Aralık günü Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilmiştir. (Birleşmiş Milletler, 24 Ekim 1945'te kurulmuş; dünya barışını, güvenliğini korumak ve uluslararasında ekonomik, toplumsal ve kültürel bir iş birliği oluşturmak için kurulan uluslararası bir örgüttür.) Her yıl 3 Aralık Dünya Engelliler Günü tüm dünyada engellilere ve engelliliğe karşı tüm bireyleri duyarlı olmaya çağırmaktadır. Engelli bireylere ve engelli bireylerin sorunlarına ilişkin duyarlılığın artırılması bu farkındalık günüyle hedeflenmektedir. Bu farkındalığın temelinde her bireyin engelli adayı olduğu, engelli bireylere ve sorunlarına duyarlı olma yatmaktadır.
Temelde ele alınması gereken konu engelli olmak; görememek, duymamak, kol ve bacağını kullanamamak değildir. Çünkü her bireyde; doğuştan, hastalık sonucu, yanlış ilaç kullanımı sonrası, herhangi bir kaza sonrası; işitme, görme, bedensel, zihinsel vb. yetersizlikler oluşabilir. Hepimizin de insan olarak farklılıklarımız olduğundan dolayı hepimiz birbirimizi olduğumuz gibi kabul etmeliyiz.
Engelli bireyler, herkesin sahip olduğu imkânlardan faydalanması için çeşitli fırsatların oluşturulmasına ihtiyaç duymaktadırlar. Bu düşünceyle engelli bireylerin toplumun her alanında haklarının olduğu; eğitim, sağlık, ekonomik ve politik alanlarda yer alma fırsatları sunulmalı ve eşitlik sağlanmalıdır. 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde bu haklara dikkat çekilmelidir. Her engelli bireye destek olunduğunda, haklar ve imkânlar sunulduğunda engellerin ortadan kaldırıldığını ve başarıların varlığından söz edilebilmektedir.

MEB

__________________
🎄
"Tekrarı yok, yaşayabildiğin kadarsın."
 
Alıntı ile Cevapla

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
3 Aralık Dünya Engelliler Günü Zeytin Özel Günler 7 03 Aralık 2024 23:58
3 Aralık Dünya Engelliler Günü Zeytin Özel Günler 7 05 Aralık 2022 06:26
3 Aralık Dünya Engelliler Günü Che Özel Günler 2 03 Aralık 2020 10:38
Dünya Engelliler Günü 3 Aralık Seth Haber Arşivi 0 03 Aralık 2014 11:06
aralık dünya engelliler günü Ecrin Engelli Hakları 0 18 Ocak 2012 21:31

×