IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
2Beğeni(ler)
  • 1 Post By vioLeta
  • 1 Post By Feronia

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Nisan 2019, 12:48   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gergedan öldürmek isteyen kaçak avcıyı fil ezdi, aslanlar da yedi !




Güney Afrika’daki Kruger Ulusal Parkı’na izinsiz giriş yapan bir grup kaçak avcıdan biri ilk önce bir fil tarafından ezildi, ardından aslanlar tarafından yendi.

Letaba Herald gazetesinde yer alan ve diğer kaynaklar tarafından da doğrulanan habere göre, Kruger Ulusal Parkı’nda giren bir kaçak avcı bir fil tarafından ezildikten sonra aslanlar tarafından parçalanarak yendi. Mozambik ile Güney Afrika arasında yer alan parkta yaşanan olayda, bir grup kaçak avcı boynuzlarını çalmak istedikleri gergedanları öldürmek için parka izinsiz giriş yaptı. İşler hiç planladıkları gibi gitmeyen kaçak avcılar kaçarken, bir tanesi vahşi doğanın acımasızlığını tadarak hayata veda etti.

Gazeteye açıklamada bulunan park sözcüzü Isaac Phaahla, “kaçak avcının öldüğü, onunla beraber parka giren diğer avcıların ailesine haber vermesiyle” ortaya çıktı. Ailenin ihbarı üzerine park yetkilileri ve polis inceleme başlattı ve 4 Nisan günü kaçak avcıdan geriye kalan parçalar bulundu.

Geriye kafatası ve pantalon kaldı

Phaala’nın verdiği bilgiye göre kaçak avcı gergedan peşindeyken aniden bir filin saldırısına uğradı. Filin ayakları altında ezilen avcı daha sonra aslan sürüsünün ziyafetine dönüştü. Aslanlar olay yerini terk ettiğinde geride sadece kafatası ve pantalon kalmıştı.

Park yöneticisi Glenn Phillips, “izinsiz giriş yapmanın çok tehlikeli olduğunu ve son örnekte bunun yeterince anlaşıldığını” belirtti. Kaçak avcının ailesine empatisini gizlemeyen Phillips, “kızlarının nasıl ağladığını görmek çok üzücü” ifadesini kullandı.

CNN’in verdiği bilgiye göre, aslanların midesine inen arkadaşlarıya parka giren diğer üç kaçak avcı geçtiğimiz hafta içinde tutuklandı. Tutuklandıklarında silahlarına da el konan kaçak avcıların “ruhsatsız silah bulundurmak ve izinsiz giriş ile kaçak avcılığa yeltenmek” suçlarından yargılanacakları belirtildi.

Kaçak avcıların sonu gelmiyor

Hava denetleme sistemlerinden kokuya duyarlı köpeklere kadar sıkı bir güvenliğe sahip olan Kruger Ulusal Parkı, 349 ile 465 arasında siyah gergedan barındırıyor. Dünya genelinde sadece 5,000 civarında kalan ve nesli tükenme tehdidi altında olan siyah gergedanların büyük kısmı Güney Afrika, Zimbabwe, Namibya ve Kenya’da yaşıyor. Nesli tükenmekte olan 6,600 ile 7,800 civarındaki beyaz gergedanın da ulusal parkta yaşadığı belirtiliyor. Beyaz gergedanların küresel popülasyonu ise sadece 19,600 lle 21,100 arasında.

BBC verilerine göre Güney Afrika polisi 2016’da kaçak avcılıkla ilgili 680 tutuklama yaptı. Bu tutuklamaların 417’si Kruger Ulusal Parkı civarında yaşandı. Sonu gelmesi mümkün gibi görünmeyen kaçak avcılık, birçok hayvanın neslini tükenme noktasına getirirken para basan bir sanayi olmaya devam ediyor. Hong Kong’lu yetkililer kısa süre önce 2.1 milyon dolar değerinde gergedan boynunuza el koymuştu.

Alıntı.

__________________
Aşk, bekletilmiş en bozuk "Şaraptır"


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 10 Nisan 2019, 04:57   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Gergedan öldürmek isteyen kaçak avcıyı fil ezdi, aslanlar da yedi !




Avlanirken avlanmak

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
aslanlar, avlanmak, dünyadan haberler, fil, gergedan, güney afrika, insan, kaçak avcılar, vahşet


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
600 bin yıllık gergedan kafatası bulundu Süslü Esrarengiz Olaylar 0 25 Şubat 2010 23:21