IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Özel Günler (https://www.ircforumlari.net/ozel-gunler/)
-   -   17 Temmuz Dünya Emoji Günü (https://www.ircforumlari.net/ozel-gunler/829492-17-temmuz-dunya-emoji-gunu.html)

YaRen 17 Temmuz 2019 00:19

17 Temmuz Dünya Emoji Günü
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Dünya Emoji Günü 2014 yılından bu yana her yıl 17 Temmuz tarihinde kutlanıyor. Dünya Emoji Günü'nün 17 Temmuz'da kutlanmasının sebebi ise, takvim emojisinde 17 rakamının yazmasıdır.

Hazır emoji günü gelmişken, bu renkli ve yepyeni dilin ışık hızındaki gelişiminden bahsetmemek olmaz. Öyle ki, emojiler birçok kişi tarafından 21. yüzyılın evrensel dili olarak adlandırılıyor ve tarih boyunca varolmuş tüm dillerden çok daha hızlı bir biçimde yayılıyor ve gelişiyor.
Biz de bilinçli veya bilinçsiz, bir arkadaşımızı onaylamak için 👍🏻, komik bir mesajı okuduğumuzda :melek: emojilerini sıkça kullanıyor, sevdiğimiz birisine yazarken de mesajımıza türlü türlü kalp :kalp: kondurmuyor muyuz? Galiba bu dili konuşmayı biz de biliyoruz. Peki…
Nereden çıktı bu emojiler?
Hatta emoji emoji diyoruz ama, emoji ne demek?
Emoji kelimesi Japoncadan geliyor. Resim anlamına gelen e ve karakter/harf anlamındaki moji kelimesi birleşince, emoji ortaya çıkıyor. İngilizcedeki ‘emotion’ kelimesine benzemesi ise tamamen tesadüf. Peki o zaman emojileri bir Japon mu icat etti?
Şuradan başlayalım: Emojilerin geçmişi yalnızca birkaç yıl öncesinden ibaret değil. Öncelikle şu arkadaşlarımızı da hatırlamalıyız: :-) :-( ;-) …

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Aslında daha telefonlarımız ‘akıllı’ değilken, henüz SMS ve MSN ile yazıştığımız yıllarda emojiler, ‘emoticon’ biçimiyle bizlerleydi ve noktalama işaretlerinden oluşuyorlardı. İki nokta ve D harfini bir araya getirip gülebiliyorduk, hala da gülüyoruz, değil mi? :D
Bu emoticonlar, emojilerin atası durumundalar ve on ya da yirmi sene öncesine değil, çok daha eskiye dayanıyorlar. Emoticon kabul edilebilecek ilk şekiller, 1881'de bir gazetede yayınlanmıştı.

Bundan tam bir asır sonra, 1982'de emoticonlar bilgisayarlara eklenmeye başlandı. Yani neredeyse yüz yıl boyunca emoticonlar bilgisayar veya telefonlar ile ilişkilendirilemeyecek konumdaydılar.
Tam anlamıyla birer küçük resim olan emojiler ise 1999 yılında Japonya’da Shigetaka Kurita tarafından icat edildi. Yani evet, emoji kelimesi Japoncadan geliyor çünkü mucidi bir Japon.
Bu :gulucuk: renkli :kips: sarı :melek: kafalarla cep telefonlarımızda ise ilk kez 2012 yılında, Apple ios 6 sürümünü yayınladığında tanıştık. Sonrasında yüzlerce görselden oluşan emoji klavyeleri dört bir yandan parmaklarımızın ucuna serilmeye başladı.
2012'den sonrası çok hızlı ilerledi, Facebook, Twitter gibi sosyal medya platformları emojileri çok seviyor ve hatta artık Dünya Emoji Günü’ne de severek sahip çıkıyorlar. Emojilerin kullanılma oranları, en çok kullanılan emoji gibi istatistikler 17 Temmuz’da yoğun olarak paylaşılıyor. Yalnızca Facebook’tan günde 60 milyon kadar emoji gönderiliyor. 2015'te Oxford Sözlük’te ‘emoji’, yılın kelimesi seçildi. WhatsApp, yeni emojiler eklemeye durmadan devam ediyor.
Eğer bir sene sonra bu yazıya geri dönersek, bugün henüz tanışmadığımız emojileri artık neredeyse her gün kullandığımızı fark edebileceğiz.
Peki siz emojileri seviyor musunuz?
Sizce yılın emojisi hangisi?
Alıntı

The 17 Temmuz 2019 00:21

Cevap: 17 Temmuz Dünya Emoji Günü
 
Kullanın güzel bişey ama bazıları var soru soruyorsun emoji ile cevap veriyor bu kadar da olmaz : )


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:52.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net