IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Ocak 2020, 09:13   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
10 Ocak: Enerji Maliyetlerini Azaltma Günü




10 Ocak: Enerji Maliyetlerini Azaltma Günü



Çok soğuk bir kış oldu ve hiç şüphesiz ısıtma faturalarının ağırlığı sizi rahatsız ediyor. Yüksek faturalardan kurtulmanın bir yolu olup olmadığını hiç merak ettiniz mi? Enerji Maliyetlerinizi Kesin Günü, hayatınızı ve evinizi bir gözden geçirme ve ne kadar enerji kullandığınızı anlamak ve azaltmanın yollarını bulma fırsatınızdır. Sadece kış aylarına odaklanmak için değil, aynı zamanda önümüzdeki yıla hitap etme ve enerji faturalarınızı yıl boyunca nasıl daha uygun hale getirebileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Çünkü bugün 10 Ocak ve her sene bugün Enerji Maliyetlerinizi Kesin Günü olarak kutlanıyor. Günlük hayatınızda, evinizin enerji tüketimini azaltacak ve aylık enerji harcamalarınızı azaltacak değişiklikler yapmak için bu günü kullanabilirsiniz.


Elektrik, yüksek oranda bağımlı olduğumuz yenilenemeyen bir enerji kaynağıdır. Güneş panelleri ile kendi elektriğinizi kendinizin üretebileceğini biliyor muydunuz?

Isıtma maliyetleri her zaman bir sorun olmuştur. İlk başta şömine ve ocak için odun ve kömür ve nihayetinde doğal gaz ve petrol maliyetleri ve en modern çağda da elektrik kullanımına geçiliyor. Maliyetler de sürekli artıyor.

Enerji Maliyetlerinizi Kesin Günü sadece ısıtma ile de ilgili değil, ancak ısıtma maliyetleri (ve soğutma!) yıl boyunca ödeyebildiğimiz en pahalı faturalardan bazılarıdır ve hatta belki de en büyüğüdür.

Enerji tüketimi hem çevremiz hem de ekonomimiz için çok önemlidir.
Çoğu zaman enerji verilir ve çoğu kişi gereksiz hallerde tutulan ısıtıcıların, ışıkların, fanların, televizyonların ve diğer cihazların çoğunu kapatmayı unutur. Çoğu konutta enerji faturalarındaki artışın nedeni budur. Enerji Masraflarını Kesin Günü ile, hayatınızı evinizde daha yakından incelemek ve böylece enerji kullanımını azaltmanın yollarını bulmak için bir fırsat verilir. Tüm yıl boyunca enerji maliyetlerinizi daha uygun hale getirmek için çevre dostu düşüncelerinizi koruyun.

Programlanabilir bir termostatın kurulum maliyetini fiyatlandırarak başlayabilirsiniz. Evdeki ısıyı açmak ve yatağa gittiğinizde veya evden çıkarken, kullanılmayan alanı ısıtmak için değerli enerji harcayarak kapatmayı unutmak çok olasıdır. Programlanabilir bir termostat, evinizi herhangi bir para harcamadan mükemmel sıcaklıkta tutmaya yardımcı olmak için sıcaklığın ayarlanacağı zamanları ve günleri ayarlamanızı sağlar.


Pişirme sırasında kapak kullanmak enerji tüketimini %15'e kadar azalttığını biliyor muydunuz?



Nasıl Kutlanır


Enerji Maliyetlerini Kesin Günü'nü kutlamanın ilk ve en iyi yolu, tüm evinizdeki enerji tüketiminizi değerlendirmek veya bir uzmandan yardım almaktır. Radarınızın altından kaybolabilecek bir çok şey var ve her şey ısıtma ve soğutma ile başlıyor. Programlanabilir bir termostat enerji tüketiminizi düşürecektir.

Yapılacak bir sonraki şey, cihazlarınıza bir göz atmak. Eski ve verimsiz cihazlar enerji tüketimi açısından verimli değildir ve son derece yüksek faturalarla sonuçlanabilir. Bu nedenle mevcut cihazlarınızın maliyetini değerlendirmek ve değiştirmek için bir plan yapabilirsiniz. Buzdolapları, Dondurucular, Bulaşık Makineleri, Çamaşır Makineleri ve evinizdeki diğer tüm üniteler bazı gerçekten yüksek maliyetlere neden olabilir.


Alıntı.

__________________
Aşk, bekletilmiş en bozuk "Şaraptır"


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
10 ocak, azaltma, enerji, gunu, maliyetlerini, masraflarını, özel günler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
ÖSYM Başkanı Aygün, sınav maliyetlerini açıkladı ZaLim Eğitim Haberleri 0 29 Ekim 2019 00:04
Besinlerin Enerji Değerleri Enerji Değeri Yüksek Besinler PySSyCaT Vitaminler 0 24 Ocak 2015 23:20
Psi Enerji -Psi Enerji Nedir - Psi Enerji Hakkında Bilgi PySSyCaT Ruh Sağlığı 0 25 Ekim 2014 21:43
Azaltma PySSyCaT Çevre Terimleri Sözlüğü 0 24 Eylül 2014 21:53