IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Parfüm (https://www.ircforumlari.net/parfum/)
-   -   Parfüm Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz? (https://www.ircforumlari.net/parfum/592331-parfum-secerken-nelere-dikkat-etmeliyiz.html)

AftieL 29 Mayıs 2014 19:02

Parfüm Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
 
Parfüm Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Parfüm seçerken gün içindeki zaman dilimi çok önemlidir. Sabah ile öğle arasındaki koku seçiminden net bir sonuç alınamaz. Çünkü bunun sebebi kokunun yeni yeni yayılmaya başlamasıdır. Aynı şeklide yemekten hemen sonra kullanılan parfüm de net bir sonuç vermez. Açken yada yemekten önce parfümün seçilmesi gerekir.Parfüm seçerken bileğin iç tarafını kullanmalıyız. Çünkü gün içinde elimizin üstü yada kolumuza farklı kokular yapışabilir.O nedenle parfüm seçerken kullanmış olduğumuz sıvıyı tenimize sürersek net bir sonuç alamayız. Fakat bileğin iç kısmına sürersek sıcak bir bölge olduğundan ve temiz olduğundan doğru bir sonuç alabiliriz. Bu nedenle kokuyu seçip kullandıktan sonra yarım saat kadar beklemeliyiz. Kokuyu her tarafa sürmemeliyiz. Yeme alışkanlığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ten rengi[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yaş döngüsü(20-30[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]30-40[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]40-50 yaş aralıkları) ve bulunduğu coğrafya önemlidir.Sıcak bölgede mi yoksa soğuk bölgede mi kullanılacağı da önemlidir. Alkol alışkanlığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sigara alışkanlığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]baharat tüketip tüketmediği[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] et alışkanlığı gibi sebepler çok önemlidir.Çünkü et ve sebze yiyen bir insanın gün içinde terleme oranı ve hormanal dengesi farklı olduğu için kokuyu farklı ifade eder.Bazen insanlar bende sendeki gibi kokmuyor.Başkasında beğendiğimiz kokuyu gidip aldığımızda tenimize uymadığını görürüz.Bunun sebebi gün içinde yemiş olduğumuz yiyecekler[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]kilo[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yaş döngüsüdür. Karşı tarafın yeme alışkanlığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] uyku düzeni ve kilosu farklı olduğu için onda farklı duracaktır. Bunların mutlaka göz önünde bulundurulması gerekir.


Sahte Parfüm Nasıl Anlaşılır?

Parfümün sahte olup olmadığı tenden anlaşılır.Gerçek orijinal parfüm kendini tam net vermez. Ağır bir koku ya da keskin bir koku gelir.Bir süre sonra kendini net verir. Fakat sahte parfümlerde ilk kokladığınızla son kokladığınız koku aynı orandadır.Bazı tenler orijinal parfümlere de alerji yapabilir.Bu nedenle sahte ya da gerçek diye ayırt etmek zordur. Fakat parfüm satan yada imal eden kişiler sahte olup olmadığını anlar.İçine konulan malzemelerin kalitesiyle ilgilidir[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]aynı zamanda alkolün kalitesiyle ilgilidir. Parfümü sahte yada zararlı hale getiren en önemli nedenlerden biri kullanılan alkolün kalitesidir. Alkol etil yada metil alkol diye ikiye ayrılır. Sahte parfümde ucuz malzeme kullanılır.Bu nedenle en fazla bir saat içinde koku ağırlaşmaya yada yok olmaya başlar. Fakat orijinal parfüm kullandığınızda uzun saatler boyunca kokunun performansı bitmez. Kişinin parfümün sahte yada gerçek olup olmadığını en kolay anlayabileceği yol bileğinize sıktıktan yarım saat sonra bir hafifleme oluyorsa yada itici bir koku hissediliyorsa parfüm sahtedir.

AftieL 30 Mayıs 2014 12:51

Cevap: Parfüm Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Parfüm insanın kişiliği gibidir. O yüzden; parfüm seçerken dikkatli olmalısınız.

Parfümünüzü teninize uygun seçin

Parfümler her tende aynı etkiyi göstermeyebilir[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] esmer bir cildin çiçek kokusunu taşıyışı ile açık bir tenin aynı kokuyu taşıması arasında farklar vardır. Parfümünüzün kalıcılığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kokunuzu seçmenizle doğru orantılıdır.

Parfüm seçiminde yaş önemli

Parfüm kullanımı yaş ve zaman faktörüne göre de değişkenlik gösterir. Gençlerin daha soft kokuları tercih etmeleri önerilirken[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ilerleyen yaşlar yerini çiçek ve baharat kokularına bırakmalıdır.

Doğal kokuları gözardı etmeyin

Sabahları özellikle işe[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] alışverişe giderken daha doğal kokular kullanılırken[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] akşamları çok daha yoğun ve çarpıcı kokuları tercih edebilirsiniz özellikle davetlerde.

Yoğun parfüm seçiminizde kışın baharat[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yazın çiçek aromalarını öneririz…

Gülümse 22 Ekim 2021 00:37

Cevap: Parfüm Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
 
Valla parfüme zaafım var, yeterli param olsa koleksiyon bile yapardım... :D Çiçek kokuları (Hanımeli, Yasemin vb.) ile daha hafif kokular tercihimdir...

Joe 22 Ekim 2021 00:39

Cevap: Parfüm Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
 
Sabah sıkılan parfüm akşama kadar elbisede kalsın yeterlidir :)) Eski kaliteler yok artık :D

Feronia 22 Ekim 2021 10:48

Cevap: Parfüm Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
 
Hafif olsun, agir olmasin yeterli


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:36.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net