IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  odeaweb

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

9Beğeni(ler)
  • 4 Post By Sarya
  • 1 Post By Beatrice
  • 1 Post By Sarya
  • 1 Post By idyllic
  • 1 Post By Sarya
  • 1 Post By Dedecan61

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 16 Ocak 2024, 15:28   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
BisküviLi Soğuk Pasta





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bisküvili Soğuk Pasta Tarifi İçin Malzemeler

•20-24 adet petibör bisküvi (Butterkekse)
•100 gr bitter çikolata (Zartbitter-Schokolade)(doğranmış)
•250 gr sütlü çikolata (Vollmilch-Kuvertüre)(doğranmış)
•175 gr Hindistan cevizi yağı (Kokosfett)(doğranmış)
•2 adet orta boy taze yumurta
•2 yemek kaşığı kakao
•75 gr pudra şekeri (yarım su bardağından az fazla)
•2 yemek kaşığı süt
•22-25 cm ebatlarında uzun kek kalıbı

Süslemek için;
•kakao
•fıstık

Bisküvili Soğuk Pasta Tarifi Yapılışı;

Öncelikle kek kalıbımızın içine streç film yerleştiriyoruz ve kenarda hazır olarak bekletiyoruz.
Bir tencereye az su koyup kaynatıyoruz.
Üzerine daha ufak, başka bir tencere oturtup çikolatalar ve yağı da içine alıyoruz.
Ara sıra karıştırarak, çikolata ve yağın erimesini sağlıyoruz. (içine su sıçratmadan)
Çikolatalar ve yağ benmari usulü erirken, bir kapta yumurta, kakao, pudra şekeri ve sütü homojen olana kadar çırpıyoruz.
Eriyen sıcak çikolata-yağ karışımını, yavaşça yumurta-kakao karışımına boşaltıp, mikserle koyu bir krema olana kadar hızlıca çırpıyoruz.
Sonra kenarda bekleyen kalıbımıza biraz kremadan boşaltıp kaşıkla düzeltiyoruz.
Üzerine 4 adet yan yana gelecek şekilde bisküvi diziyoruz. (25 cm’lik kalıp için 4 tane yeterli geliyor)
Bisküvilerin üzerine tekrar 3-4 kaşık krema ve tekrar 4 bisküvi yan yana diziyoruz. Bu işlemi kremamız bitene kadar devam ettiriyoruz.
En son kata tekrar krema sürüp, üzerine kalıbın kenarlarından sarkan streç filmi kapayıp, bir gece buzdolabında bekletiyoruz. (buzluk kısımda değil)
Ertesi gün kalıbı servis edeceğimiz kaba ters çevirip, üzerindeki streç filmi kaldırıyoruz ve üzerine kakao eleyip, yeşil fıstık serpiyoruz.
Dilim dilim kesip servis ediyoruz.
Bu pastayı Alman bir yemek sitesinden alıp denedim ve çok memnun kaldım. Hem görsellik olarak hem de lezzet açısından bizden tam not aldı ve burada da paylaşmak istedim
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
umarım sizler de memnun kalırsınız
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

NOT: ( aradaki bisküviler kesinlikle yumuşamayıp, kıyır kalıyorlar. Pastanın özelliği de bisküvilerin kıyır kalması
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
)
Afiyet olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Pişmeyen bisküvili pasta Sarya EylulFM Paylaşım 2 05 Haziran 2023 19:16
Bisküvili Pasta. Ein Pastalar 8 23 Eylül 2019 17:32
Bisküvili Soğuk Pasta Beatrice Pastalar 6 04 Eylül 2019 21:23
Bisküvili Kolay Pasta Dilara Pastalar 0 01 Mayıs 2010 15:44