![]() |
Pandispanya [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Malzemeler: 2 kahve fincani un 1 kahve fincani nisasta 2,5 kahve fincani toz seker 5 yumurta Yanm .kahve fincani su Yarim limon kabugu rendesi TARIFI: Büyük olmayan iki tencereden birine 5 yumurtanin sarisini, digerlerine aklarini koyunuz. Yumurta sanlarina su, rendelenmis limon kabugu, toz seker katarak yumurta vurmaya mahsus telle hafif ates üzerinde 7-8 dakika kadar dögerek kabartin. Yumurtalarin ateste pismemesi Için 4 dakika dögdükten sonra, 4 dakikada disarda dögmeniz gerekir. Öbür tenceredeki yumurta beyazlarina çok az tuz katarak, kar gibi beyaz ve koyu köpük haline gelinceye ka* dar 10 dakika hiç durmadan dögün Sonra yumurta sarisi tenceresine un, nisasta, koyu köpük halindeki yumurta ak-I6 edilen bu hamuru kalip seklinde iyice kâgitlanmis ve Iyice yaglanmis bir formaya dökerek orta isidaki firinda 45 dakika pisirin. Tahta kasikla karistirilmayan pandispanya hamuru, sulanir ve yeteri derecede kabarmaz. Yumurtalarin sari ve aklarini baska baska kaplara ayiracak yerde hepsini ayni kapta seker ve su ile dögerek pandispanya yapilabilir. Ama ayri sekilde yapilana kadar kabarmaz |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:38. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk