IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Pastalar (https://www.ircforumlari.net/pastalar/)
-   -   4 Katlı Çilekli Pasta (https://www.ircforumlari.net/pastalar/394624-4-katli-cilekli-pasta.html)

Sır 24 Mayıs 2011 22:54

4 Katlı Çilekli Pasta
 
Malzemeler :
4 Katlı Çilekli Pasta
4 Yumurta
1 Su B. Toz Şeker
4 Çorba K. Tepeleme Un
Yarım Çay B. Soğuk Su
1 Pk. Vanilya
1 Pk. Kabartma Tozu
Kreması İçin:
3 Su B. Süt
2 Çorba K. Un
1 Çorba K. Nişasta
1 Su B. Toz Şeker
1 Su B. Damla Çikolata
Şantisi İçin:
1 Pk. Toz Şanti
1,5 Su B. Süt
Üzeri İçin:
Çilek
HazırlanışıPastanın kreması için, tencereye süt, şeker, un ve nişasta koyup karıştırıyoruz. Kremamız muhallebi kıvamına geldikten sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.


Pastanın keki için, karıştırma kabının içine, yumurta ve şekeri 3-4 dakika mikser ile çırpıyoruz. Sonra vanilya, kabartma tozu un ve soğuk suyu katıp mikser ile çırpmaya devam ediyoruz.


İyice çırpıldıktan sonra yağlanmış kek kalıbına karışımı döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Şantisi için, toz şanti ve sütü mikser ile çırpıp 10 dakika dolapta bekletiyoruz.


Soğumuş kremanın içine 3 kaşık çırpılmış şanti koyup karıştırıyoruz. Soğumuş pasta kekimizi 4 parçaya bölüyoruz. Her bir kata kremadan sürüp damla çikolata serpiyoruz.


En son katada krema sürüp pastanın çevresini şantinin kalanıyla kaplıyoruz. Ortadan ikiye bölünmüş çilekleri pastanın üzerine dizip ortasına biraz daha damla çikolata serpiyoruz.


Pastanın tam servisinin yapılabilmesi için en az 1 saat buzdolabında bekletiyoruz

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:20.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk