IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Pastalar (https://www.ircforumlari.net/pastalar/)
-   -   Frambuazlı Şarlot (https://www.ircforumlari.net/pastalar/478830-frambuazli-sarlot.html)

N999 03 Mayıs 2012 17:06

Frambuazlı Şarlot
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler

2 kat ince dilimlenmiş sade pandispanya (kenarlarını süslemek için kedidili de kullanabilirsiniz)

200 gr. Frambuaz
100 gr. İtalyan mereng
150 gr çırpılmış krema (krem şanti)
4 adet yaprak jelatin yada 20 gr toz jelatin ( her bir yaprak jelatin 5 gr dır)

İtalyan mereng için ;

50 gr.yumurta akı (2 yumurta ya denk geliyor)
10 gr toz şeker
85 gr toz şeker
35 gr su

Likörlü Şurup için ;

50 gr toz şeker
50 gr su
100 ml ahududu, frambuaz likörü.

Yapılışı

Öncelikle İtalyan merengi hazırlıyoruz;
85 gr toz şeker il suyu kaynatarak bir şurup hazırlayın. Bu şerbet kaynamaya başlarken yumurta akı ile 10 gr şekeri çırparak kabartın (kar haline getirin ve krema sertleşsin) Kaynattığınız şurubu azar azar yumurta akı ve şekere akıtın, bu işlem sırasında sürekli mikserde karıştırarak şurubun soğumasını sağlayın. Frambuazları ocakta kaynatın ve blendırdan geçirin. Soğuk suda ıslatılmış jelatinleri frambuazların içine sıcakken atın ve erimesini sağlayın. İtalyan merenge çırpılmış kremşantiyi ekleyelim daha sonra blendırdan geçirdiğimiz frambuazlı karışımı ekleyelim. (Kelepçeli kalıbımıza) pandispanyalarımızdan birini likörlü şurup ile ıslatıyoruz ve kremamızın yarısını döküyoruz. Sonra diğer pandispanyamızı ıslatıp kremamızın üzerine koyup kalan kremamızın tamamını ekliyoruz. Bir saat derin dondurucuda tutuyoruz. Üzerini frambuaz ile süsleyip jöle sürüyoruz.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:42.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net