IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Pastalar (https://www.ircforumlari.net/pastalar/)
-   -   Böğürtlenli Esmer Mereng (https://www.ircforumlari.net/pastalar/493301-bogurtlenli-esmer-mereng.html)

BuYuCu 03 Temmuz 2012 11:46

Böğürtlenli Esmer Mereng
 
Malzemeler:

1 su bardağı (175 g) esmer şeker
3 yumurta akı
1 tatlı kaşığı (5 ml) elma sirkesi
1 tatlı kaşığı (5 g) vanilya

Üzerini yapmak için:

2 yemek kaşığı (30 ml) böğürtlen likörü ya da böğürtlen şerbeti
3 su bardağı (350 g) böğürtlen
1 tatlı kaşığı (15 g) pudra şekeri, elenmiş olarak
1+ 1/4 su bardağı (300 g) az yağlı yoğurt ya da krema
Üzerini süslemek için; küçük böğürtlen yapraklan (tercihe bağlı)


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Böğürtlenli Esmer Mereng Tarifi:

1 – Fırını önceden 160 derecede ısıtın. Bir yağlı kağıdın üzerine 20 cm’lik bir daire çizin.
2 – İkinci bir yağlı kağıdın üzerine esmer şekeri iyice yayın. Fırında 8-10 dakika pişirin. Süzgeçten geçirip bir kenara koyun.
3 – Yumurta aklarını temiz bir kasede çırpın. Fırında kuruttuğunuz esmer şekeri, Ter kaşıklar halinde yavaş yavaş ilave edip çırpın. Sirkeyi, vanilyayı ve kalan şekeri de ekleyip hepsini çırpın.
4 – Mereng karışımını dairenin içine döküp, ortasını hafif çukur şekilde bırakın. 45 dakika fırında pişirin. Mereng soğuyana kadar içinde bırakın.
5 – Bir kaseye böğürtlenleri koyup, üzerine böğürtlen likörü ya da böğürtlen şerbeti dökün. Böğürtlenlerin sıvıyı emmesi için 30 dakika bekletin.
6 – Mereng soğuyunca, dikkatlice yağlı kağıttan çıkarıp servis tabağına koyun. Pudra şekerini yoğurtla ya da kremayla karıştırıp hafifçe yayarak, bezenin ortasına koyun.
7 – Böğürtlenleri de yoğurdun üzerine koyup, arzu ederseniz böğürtlen yapraklarıyla süsleyip servis edin

Violent 03 Temmuz 2012 17:24

Cevap: Böğürtlenli Esmer Mereng
 
Çok güzel gözüküyor böğürtlene de hiç dayanamam.
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] abi eline sağlık.

Liaaa 03 Temmuz 2012 17:37

Cevap: Böğürtlenli Esmer Mereng
 
Ekşimsi tatlar hoşuma gitmesede pastaya yakışıyor böğürtlen ve frambuaz türleri .

Emeğinize sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] .


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:41.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net