![]() |
Kestaneli ve balkabaklı pasta [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler:
Balkabağı ve tozşekeri tencereye alıp kabaklar iyice yumuşayana kadar pişirin.Ocaktan alıp çatalla ezerek püre yapın. Soğumaya bırakın. Kremşantiyi bir kaba alın. Sütü azar azar ekleyip mikserle koyulaşana kadar çırpın.Buzdolabında katılaşana kadar bekletin. Kremşantinin üçte ikisini bir kaba alın. 1 çay bardağı kadar kabak püresi ekleyip karıştırın.Kalan kremşantiye yeşil gıda boyasını ilave edip çırpın. 2 renkli kremayı buzdolabında bekletin. Krokan için, kestaneleri iri parçalara bölün.Şeker ve suyu küçük bir tencereye alıp kısık ateşte karıştırarak ısıtın. Şeker eriyip rengi koyulaşmaya başlayınca kestaneleri ilave edip hızla karıştırın ve ocaktan alın. Yağlı kağıdı tezgahın üzerine serin. Sıcak karameli kağıdın üzerine döküp kalın bir tabaka şeklinde yayın.Kağıdı ile birlikte buzluğa alıp katılaştırın. Kek için 3 yumurta ve şekeri derin bir kapta mikserle 5 dakika çırpın. Süt, sıvıyağ, elenmiş un, kabartma tozu, rendelenmiş limon kabuğu ve vanilyayı ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar çırpın. Meyve şekerlemeleri, fındık ve kuru üzümü ekleyip karıştırın. Hamuru yağlanmış kek kalıbına dökün.Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırının alt rafında 30-35 dakika pişirin. Keki kalıptan çıkarın. Kabak püresini kekin üzerine ve kenarlarına sürüp spatula ile düzeltin. Hazırladığınız 2 renkli kremayı 2 ayrı sıkma torbalarına alıp pastanın üzerini süsleyin. Krokanı irili ufaklı parçalara bölüp pastanın üzerine yerleştirin. Pastayı buzdolabında 2 saat bekletip servis yapın. Kestaneli ve balkabaklı pasta artık hazır, afiyet olsun |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:36. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk