AngeL | 06 Mayıs 2014 21:40 | Nescafeli Parfe - 2 poşet krem şanti
- 1 yemek kaşığı kadar gold nescafe
- 1 paket küçük boy negro
- 1 paket küçük boy kremalı burçak bisküvi
- 2-3 adet halley bisküvi
- 3 yemek kaşığı kadar doğranmış kuru kayısı
- 2 yemek kaşığı kadar kuru üzüm
Krem şanti 1 veya 1, 5 su bardağı su ile çırpılır. İçine nescafe toz halinde koyulur çırpılır. Krema koyuluğunu göz kararı ayarladım. Ne cıvık ne de katı olmayacak şekilde. Küçük boy burçak ve negro bisküvileri içine boşaltılır. Halley bisküviler küp küp doğranır ve ilave edilir. Kuru kayısı ve kuru üzümde varsa eklenir. Yoksa bisküviler de yeter. İçine istediğiniz meyveyi koyabilirsiniz. İstediğiniz bir kalıba koyup buzlukta 24 saat dinlendirilir. (Ben gece yaptım. Ertesi gün akşam yemek için. ) Uzun dinlenince daha iyi oluyor. Buzluktan çıkarıp dilimleyin üzerini istediğiniz şekilde süsleyin. Tarif tamamen bana ait hiç bir yerden bakmadım. Denedim güzel oldu. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |