![]() |
Tencerede Fincan kek
Unu, kabartma tozu, vanilya ve kakao ile birlikte eleyip karışıma ilave edin. Bir spatula yardımıyla çok fazla karıştırmadan birbiri ıslatıp akıcı bir hamur haline gelene kadar karıştırıp bırakın. 4 adet orta boy kahve fincanına katı yağ ile yağlayıp unlayın. Kek hamurunu fincanlara paylaştırın. Fincanları alacak yayvan bir tencereye fincanları yerleştirip yarısına gelecek kadar su doldurun ve ocağı açın. Tencerenin üzerini bir mutfak havlusu ile kapatıp kapağını kapatın. Bu sayede buharlaşan su keklerin üzerine damlamayacaktır. Su kaynamaya başlayınca ocağın altını kısabildiğiniz kadar kısıp 20 dakika bu şekilde pişirin. Altını kapatıp 15 dakika daha kapağını açmadan beklettikten sonra kekleri tencereden alıp soğumaya bırakın. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:06. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk