IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

2Beğeni(ler)
  • 2 Post By Burce

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 21 Mayıs 2014, 21:39   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İmam Sarığı Pastası




İMAM SARIĞI PASTASI
Pandispanya için malzemeler
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 su bardağı un (Bardak tepeli olacak)
  • 1.5 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı vanilya
Kreması için
  • 2 buçuk su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1.5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
Islatmak için: 1 çay bardağı süt
Bulamak için: Hindistan cevizi
Üzeri için:
  • 60 gram çikolata
  • 1 yemek kaşığı kaymak veya 3 yemek kaşığı krema
İmam Sarığı Pastası Nasıl yapılır?
  • Öncelikle kremayı hazırlayıp soğumaya bırakın. Krema soğurken, ara sıra karıştırın ki kalıplaşmasın.
  • Pandispanya için: Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Zeytinyağını ekleyin. Çırpmaya devam ederken sıcak suyu kaşık kaşık ilave edin. Vanilya, kabartma tozu, kakao ve unu eleyerek ekleyin ve kaşıkla karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş büyük fırın tepsisine hamuru döküp 190 derecelik, önceden ısıtılmış fırında 10-12 dakika kadar pişirin.
  • Fırından aldığınız pandispanya soğuyunca, yuvarlak bir kalıpla keserek küçük yuvarlak parçalar elde edin. Kalıbınız yoksa küçük bir su şişesini orta kısmından düzgünce kesip kalıp olarak kullanabilirsiniz
    Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
    Bardakla kesmenizi tavsiye etmiyorum. Bardağın kenarı kalın olduğu için, kesilen kenarları sıkıştırıp hamurlaştırabilir.
  • Kremayı sıkma torbası veya bisküvi tabancasına koyun. Yuvarlak kek parçasını 1 yemek kaşığı sütle ıslatın.
  • Üzerine kremayı eşit bir şekilde sıkın. Kaşıkla sürmek zor oluyor. Sıkmak için aletiniz yoksa, kremayı bir poşete koyup ucunu kesin ve o şekilde kesin.
  • 2. parçayı alıp kremanın üzerine kapatın. Bütün parçalar bittikten sonra üç dolu yemek kaşığı kremayı bir kaseye alıp, cıvık muhallebi kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Hazırladığınız pastacıkların kenar kısımlarını bu kremaya bulayın. Hemen ardından bol hindistan cevizine bulayın ve bir tepsiye pastaları dizin.
  • Pastaların açıkta kalan kısmına 1 yemek kaşığı sütle ıslatın.
  • Çikolata ve kaymağı benmari usulü eritip karıştırın. Pastacıkların üstünde boş kalan kısma birer kaşık çikolata sostan döküp yayın.
  • 1-2 saat dinlenen pastalarımız servise hazır.
    Afiyet şifa olsun!
NOT: Pastacıkların üzerine sadece çikolata eritip döktüğünüzde, çikolata kısa sürede donar ve yerken zorluk çıkarır. Bu yüzden üzeri için, ya kendi yaptığınız bir çikolata sos kullanın. Ya da erittiğiniz çikolataya kaymak veya kremayla çikolatayı karıştırıp kullanın.
Artan kek parçalarını küçük bir kaba koyup, kremadan artan kısmı üzerine dökün. Böylece küçük bir pasta elde etmiş olursunuz.
Pastacıkların arasına birer dilim muz da koymanız mümkün.

__________________
kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
pastası, sarığı, İmam


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
En İyi Düğün Pastası Violent Evlilik Hazırlıkları 0 21 Mayıs 2013 21:31
Kış Pastası Zen Pastalar 0 30 Ekim 2012 21:28
Karaorman Pastası Ay Pastalar 0 31 Temmuz 2012 12:52
Aşk Pastası Tarifi Burce Pastalar 0 12 Mayıs 2012 15:42
Aşk Pastası CheeRFuL Tatlılar 1 12 Mart 2009 07:04