IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 08 Ekim 2014, 17:18   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Şarlot Pasta





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



MALZEMELER

Kakaolu keki için: (32 cm.lik cam fırın kabında)

3 adet yumurta
1+1/3 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı zeytinyağı
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
Kalıbı yağlamak için:

1 tatlı kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
Muhallebisi için:

2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
1/2 su bardağı toz şeker
Kakaolu puding için:

3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı toz şeker
Üzeri için:

4 yemek kaşığı rendelenmiş bitter çikolata


NASIL YAPILIR?

Öncelikle keki pişirmelisiniz. Bunun için fırını 180 derecede ısıtın. Sırasıyla yumurta, toz şeker, zeytinyağı ve sütü çırpma kabına alarak karıştırın.
Elenmiş un, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyin ve karıştırın. Kek karışımını yağlanmış ve unlanmış fırın kabına dökün.
Hazırladığınız keki önceden ısıtılmış fırına yerleştirin. Kürdan testiyle pişmesini kontrol edin. Kürdan temiz çıktığı zaman keki fırından alın.
Fırından aldığınız keki soğumaya bırakın. Kek oda ısısına geldiğinde mümkün olan en küçük şekilde küp dilimlere bölün. Bunun için önce normal bir şekilde dilimleyin. Sonra o dilimleri tekrar bölün.
Servisinde kullanacağınız kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt serin ve kalıbı kapatın. Küçük kek parçalarını kalıbın içine yerleştirin. Elinizle bastırarak sıkıştırın.
Önce beyaz muhallebiyi hazırlayın. Bunun için süt, nişasta ve toz şekeri ocakta kaynayana kadar karıştırın. Kaynayan muhallebiyi iki dakika daha ocakta tutup, altını kapatın. Muhallebiyi hemen kekin üzerine gezdirin. Bir kaşığın tersiyle bastırarak düzeltin.
Kakaolu pudingin malzemelerini bir tencereye alıp karıştırarak pişirin. Puding kaynayınca iki dakika daha ocakta tutun. Sonra altını kapatıp, beyaz muhallebinin üzerine dökün. Oda ısısına gelmesini bekleyin.
Oda ısısına gelen pastayı, buzdolabında bir gece yaklaşık 10 saat kadar bekletin. Bu süre pastanın kıvamını alması ve rahat kesilmesi için önemli.
Servis sırasında kelepçeli kalıbı açın ve kalıbın yuvarlak bölümünü dikkatlice çıkarın. Üzerine çikolata rendesi serpiştirin. Dilimleyerek servis yapın. Sevdiklerinizle paylaşın.

__________________
~ Adım YaLnızLık ~
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
pasta, Şarlot


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Fransız Mutfağı'ndan Çilekli Şarlot Tarifi Elysian Dünya Mutfakları 0 23 Mayıs 2014 20:07
Puf Pasta oneofgirl Pastalar 0 23 Temmuz 2013 17:08
Frambuazlı Şarlot N999 Pastalar 0 03 Mayıs 2012 17:06
KÖk pasta Sır Pastalar 0 11 Nisan 2010 12:54