IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Desmont

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 06 Aralık 2014, 11:13   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sacher Turtası (Sachertorte)





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

19. yüzyılda Avusturya’da genç bir aşçı yamağı tarafından (Franz Sacher) keşfedilen bu özel çikolatalı tat, bugün yaratıcısının adıyla tüm dünyada tanınmaktadır.

Avusturya mutfağının bu en ünlü pastasının tarifi şöyle:

SachertorteMalzemeler

Keki için

150 gr. doğranmış bitter çikolata
90 gr. oda sıcaklığında tereyağı
100 gr. toz şeker
100 gr. un
5 adet akı ve sarısı ayrılmış yumurta
75 gr. kayısı reçelinin suyu
Kreması için

1 yemek kaşığı tereyağı
125 gr. doğranmış bitter çikolata
90 ml. soğuk koyu kahve
300 gr. pudra şekeri
1 yemek kaşığı vanilya
Yapılışı
Kek: Fırınınızı 160 derecede ısıtın. 23 cm. çapında kek kalıbı hazırlayın. Çikolatayı eritin. Soğuması için bir kenarda bekletin. Tereyağı ve şekeri geniş bir kabın içinde mikser ile orta hızda krema kıvamına gelinceye dek çırpın. Yumurtaların sarısını teker teker karışıma ekleyin ve karıştırın. Erimiş çikolatayı ve unu karışıma yedirin. Mikseri yüksek hızda çalıştırarak başka bir geniş kabın içine yumurtaların akını sert tepecikler oluşturuncaya dek çırpın. Yumurtaların akını çikolatalı karışıma yedirin. Hazırladığınız hamuru kalıba aktarıp yaklaşık 55-60 dakika pişirin. Yeterince pişmiş olup olmadığını anlamak için keke bir kürdan batırın. Dışarı çektiğinizde kürdan temiz kalmalıdır. 20 dakika bekletin. Kalıbın kenarlarını gevşetip çıkarın. Tamamen soğumaya bırakın. Keki yatay olarak ikiye bölün. Beyaz parçayı servis tabağına yerleştirin ve üzerine kayısı reçelinin suyunu yayın. Üst parçayı üzerine kapatın.

Krema: Tereyağı ve çikolatayı eritin. Kahve, pudra şekeri ve vanilyayı da içine ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız kremayı kekin üzerine ve kenarlarına sürün. Afiyet olsun…

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
sacher, sachertorte, turtası


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hasan Usta’nın turtası birinci olacak mı? Ezgi Haber Arşivi 0 05 Temmuz 2012 08:08
Kürklü Venüs - Leopold von Sacher-Masoch Bab Ne Okumalıyım? 0 05 Aralık 2011 20:11
Dünyanın en uzun elmalı turtası! Kalemzede Esrarengiz Olaylar 0 30 Kasım 2011 16:07
Leopold von Sacher Masoch / Mazoşizm. Mara Felsefe 1 23 Eylül 2011 19:01
Sacher Kareleri konTes Tatlılar 5 24 Mayıs 2010 18:59