Çikolatalı Ganaj Pasta [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Ganaj (Ganache), pasta, kurabiye üzerini ve içini kaplayan bir krema türüdür. Genelde çikolata ile hazırlanır. Farklı malzemelerle de yapılabilir. GanacheMalzemeler 1 kakaolu pasta tabanı 100 ml krema 200 gr bitter çikolata Çikolata bantı için 150 gr bitter çikolata 60 gr beyaz çikolata Hazırlanışı Kremayı kaynatmadan ısıtın. Küçük parçalara böldüğünüz bitter çikolatayı ilave ederek eritin. Oda ısısına gelince 2/3’ünü mikserle çırpın ve kekin arasına sürün. Keki tel ızgara üzerine alın. Ayırdığınız çikolata ganajı kekin üzerini kaplayacak şekilde dökün. Çikolata bant için, kekin yüksekliğini ve çapını ölçerek uygun ölçülerde yağlı kağıt kesin. Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin. Yağlı kağıttan külah hazırlayarak içine doldurun ve şeridin üzerine aralıklarla noktalar oluşturun. 5 dakika bekletin ve eritilmiş bitter çikolatayı spatula yardımıyla kağıdı tamamen kapatacak şekilde sürün. Kekin çevresine bantı sarın ve buzdolabında 30 dakika bekletin. Kağıdı dikkatlice kaldırın. Gül yapraklarıyla süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:28. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net