IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Pastalar (https://www.ircforumlari.net/pastalar/)
-   -   Kalp pasta (https://www.ircforumlari.net/pastalar/673387-kalp-pasta.html)

Lcia 20 Ocak 2015 19:26

Kalp pasta
 
Keki için;
125 gram margarin
3 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
2 su bardağı un
Yarım su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Ara kreması için;
Bir buçuk su bardağı süt
1 adet yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 çay bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı nişasta
2 adet çilekli krem şanti
2 su bardağı soğuk süt
l 10-12 adet dondurulmuş frambuaz
Üzeri için;
2 adet çilekli krem şanti
2 su bardağı soğuk süt
1 paket frambuazlı jöle
Pastanın tarifi
Kek malzemelerini bir kapta mikserle çırpın. Kalp şeklinde bir kek kalıbını yağlayıp, hamuru kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp
enine iki parçaya bölün.
Krema için, sütü bir kaba alın. Üzerine yumurta sarısı, pirinç unu, tozşeker ve nişastayı ilave edip, tel çırpıcı ile çırpın. Daha sonra bir tencereye boşaltıp sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alıp soğutun.
Krem şantiyi sütle çırpın ve soğuyan kremaya yedirin. Kekin alt parçasını servis tabağına aldıktan sonra üzerine kremanın yarısını yayıp frambuazları yerleştirin ve kekin diğer parçasını üzerine kapatın. Kekin üzerini ve yanlarını kalan krema ile kaplayın. Jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın. Pastanın üzerine dökün ve soğumaya bırakın.
Üzeri için ise çilekli krem şantiyi sütle çırpıp krema torbasına doldurun ve yıldız uç kullanarak pastanın üzerine ve çevresine süsler yapın . Buzdolabında bir-iki saat beklettikten sonra servis edin.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:35.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net