![]() |
Linzer Kurabiye Tarifi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler: (Ölçü 240ml.lik bardak ile)
Yapılışı: Tereyağını mikser ile krema gibi olana kadar çırpın, stand mikseri kullanıyorsanız pedal ucu ile karıştırın.Şekeri ilave edip 2 dk. daha karışıtırıp yumurtayı ekleyin homojen bir karışımı olana kadar mikser ile çırpın ve elediğiniz unu, vanilyayı, baharatları ve badem ununu da ekleyip hamur toparlanana kadar karışıtırın. Oldukça yumşak bir hamur, elinize yapışsada un eklemeyin. Hamuru streç film ile sarıp 1 saat buzdolabında dinlendirin. Fırın tepsilerine pişirme kağıtlarını yerleştirin. Hamur yumşak dokulu olduğu için tek tek çalışmanızı tavsiye ederim. Bir parça Pişirme kağıdı üzerine çok az un serpip hamurdan küçük bir parçayı merdane ile yarım santim kalınlığında açıp uygun kopat ya da bardak ile kesip tepsiye aktarın. Kurabiylerin yarısının ortasını daha küçük bir kalıp ile kesip alın ve 170C de ısınmış fırında 7-10 dk pişirin. Eğer hamurun fazla yumşadığını gözlemlerseniz pişirmeden önce tepsiyi 10 dk buzdolabında bekletip hamurun sertleşmesini sağlayın ki fırında yayılıp formu bozulmasın. Pişen kurabiyelerin ortası kapalı olanların arkasını çevirip (tepsiye bakan yüzlerine) marmelattan bir miktar koyup ortası delik olanlarında üstüne pudra şekeri serpin ve iki kurabiyeyi bir birbirine monte edin. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:26. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk