IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Nisan 2009, 23:03   #11
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Nuh (as)'ın Kavminin Helakı




Günahkar Bir Kavim Olmaları

"Onlar mı hayırlı, yoksa Tubba' kavmi ve onlardan öncekiler mi? Biz onları yıkıma uğrattık. Çünkü onlar, suçlu-günahkardı."

(Duhan Suresi, 37)


Helakı 'Sadece Geçmiş Kavimlerin Başına Gelmiş Olaylar' Olarak Görmek Büyük Yanılgıdır

Dünya hayatının sonu olan helak olayları, aynı zamanda ahiretteki sonsuz hayatın da başlangıcıdır. Helaktan sonra tevbe etme imkanı ve kurtuluş yoktur. Sadece azap üzerine azap vardır. Yani dünyevi bir ceza olan helak olayının ardından bu kişiler için ahirette ebedi cehennem azabı başlar.

Günümüzde de geçmiş kavimlerin düştükleri duruma düşmemek için, yaşadıkları helak olaylarından ders çıkarılması gereken birçok hikmet bulunmaktadır.

Bu hikmetleri ve elçilerin yaptığı tebliğleri görmezden gelen kişilerin ahiret günü düştükleri durum bir ayette şöyle bildirilmiştir:

"Onlar, onun tevilinden başkasına bakmazlar mı? Onun tevilinin geleceği gün, daha önce onu unutanlar, diyecekler ki: "Gerçekten Rabbimiz'in elçileri bize hakkı getirmişlerdi. Şimdi bize şefaat edecek şefaatçiler var mıdır? Veya geri çevrilsek de işlediklerimizden başkasını yapsak." Gerçek şu ki onlar, kendilerini hüsrana uğratmışlardır, uydurmakta oldukları şeyler de kendilerinden uzaklaşıp kaybolmuşlardır."

(Araf Suresi, 53)


Ahiret günü helak edilenlerin durumuna düşmemek için yapılması gereken, bu kıssalar üzerinde samimi bir şekilde düşünmek, içerdikleri derin hikmetleri anlamaya çalışmak olmalıdır. Allah'a inanan herkes, geçmiş kavimlerin Kuran'da bildirilen bu hatalarından ibret alıp, Kuran ahlakına uygun bir şekilde yaşamalı; bunun sonucunda Allah'ın hem dünyada hem de ahirette kendilerine rahmet etmesi için dua etmelidirler. Bununla ilgili olarak bir Kuran ayetinde şöyle buyrulmuştur:

"Andolsun, onların kıssalarında temiz akıl sahipleri için ibretler vardır..."

(Yusuf Suresi, 111)




 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 05 Nisan 2009, 23:18   #12
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Nuh (as)'ın Kavminin Helakı




HELÂK ÇEŞİTLERİ:


a- Suda Boğulmak: Nûh’un kavmi ve Firavun ve askerleri bu şekilde helâk edilmişlerdir
"Nûh’u yalanlamışlardı. Bunun üzerine Biz de onu ve onunla birlikte gemide olanları kurtarmış, âyetlerimizi yalanlayanları ise boğmuştuk. Zira onlar kör bir kavim idi."

(7/A’râf, 64)

“Tıpkı Firavun hânedanı ile onlardan öncekilerin hali gibi. Onlar da Rablerinin âyetlerini yalanlamışlardı da, kendi günahlarıyla onları helâk etmiştik. Firavun hânedanını boğmuştuk. Hepsi de zâlim idiler.”

(8/Enfâl, 54)

b- Rüzgâr ve Sarsıntı: Âd kavmi, azgınlık ve peygamberleri Hz. Hûd’u yalanlamaları sebebiyle kavurucu bir rüzgârla
helâk edildiler.

“Âd kavminin kıssasında da bir ibret vardır. Hani üzerlerine kurutucu, kavurucu bir rüzgâr göndermiştik de üzerine uğradığı her şeyi ancak toz haline getirip bırakmıştı.”
(51/Zâriyât, 41-42)

Semûd kavmi ise peygamberleri Sâlih (a.s.)’in uyarılarına kulak tıkadılar ve mûcize olarak gönderilen deveyi kestikleri için helâk edici bir sarsıntıya tutularak yok olup gittiler.

Semûd kavminden de alınacak ibretler vardır. Hani onlara ‘Bir süreye kadar dünya nimetlerinden faydalanın!’ demiştik. Buna rağmen büyüklük taslayıp Rablerinin emrinden çıkmışlardı da baka baka onları helâk edici bir sarsıntı yakalayıvermişti. Bu yüzden ne ayağa kalkacak bir güç bulabilmişler ve ne de yardım edilenlerden olmuşlardı.”

(51/Zâriyât, 43-45)

c- Taş Yağmuru: Lût (a.s.)’un sapık kavmi
ise, bir çığlık ve taş yağmuru ile helâke uğradılar

Biz, üzerlerine taş yağdıran bir rüzgâr gönderdik.”
(54/Kamer, 34)

“Güneş doğarken helâk edici korkunç ses, onları yakalayıvermişti. Şehrin altını üstüne getirmiş ve üzerlerine sert taş yağdırmıştı. İşte bu yaptıklarımızda görebilenler için bir ibret vardır.”

(15/Hicr, 73-75)

“Emrimiz gelince oranın altını üstüne getirdik, üzerine yığın yığın Rabbin katında işaretlenmiş sert taş yağdırdık. Bu taşlar, zâlimlerden hiçbir zaman uzak değildir.”

(11/Hûd, 82-83)

d- Maymunlaşma ve Domuzlaşma: Yahûdilerin azgınlık ve isyanlarına bir cezâ olarak da helâkin onların maymunlar ve domuzlar haline getirilmesi şeklinde tecellî ettiğini
görüyoruz.

Kendilerine hatırlatılanı onlar unutunca, kötülükten men edenleri kurtarmış, zulmedenleri ise, işledikleri fısk yüzünden, şiddetli bir azap ile yakalamıştık. Men olundukları şeyden vazgeçmeyince, Biz de onlara ‘aşağılık maymunlar olun’ demiştik.”

(7/A’râf, 165-166)

Allah katında bundan daha feci bir cezâyı haber vereyim mi? Allah, kimlere lânet edip onlardan maymunlar, domuzlar ve tâğutun kulları/köleleri yapmışsa, işte bunlar, mevki bakımından en kötü ve doğru yoldan en çok sapmış kimselerdir.”

(5/Mâide, 60)




 
Alıntı ile Cevapla

Alt 05 Nisan 2009, 23:29   #13
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Nuh (as)'ın Kavminin Helakı




Tşk güzeL payLaşIm..MaymunLaşma ve domuZLaşmayI duYmamışTım :S

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
asin, asın, helaki, helakı, kavminin, nuh


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
UBÂDE BİN SÂMİT - Akabe Bî'atlerinde Kavminin Temsilcisi Olan Sahâbî Kalemzede İslam Alimleri 0 26 Eylül 2011 16:03
Firavun kavminin akıbeti..! Kalemzede İslamiyet 0 09 Temmuz 2011 03:06