IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   PHP (https://www.ircforumlari.net/php/)
-   -   phpNUKE Genel Kurulum (Resimli ANLATIM) (https://www.ircforumlari.net/php/10336-phpnuke-genel-kurulum-resimli-anlatim.html)

Gold 07 Ocak 2006 23:40

phpNUKE Genel Kurulum (Resimli ANLATIM)
 
PHP-Nuke sürümünü belirlemek

PHP-Nuke'da çıkan güvenlik açıklarından dolayı genellikle son sürümü indirip kurmanız tavsiye edilebilir. Su anda 7.9-7.8 Tavsiye edilir! Kurulum GECTİKTEN sonra her yeni surumde SİSTEMİNİZİ yenilemeli ve VeriTabanını Aktif TUTMALISINIZ!


Belirlenen sürümü indirmek
Açıkları yamama hususunda alanında şimdilik tek olan NukeFixes.Com ve NukeResources.Com adreslerinden PHP-Nuke'un yamalı sürümlerini indirebilirsiniz

Arşiv dosyasını açıp içindekileri çıkartmak
İndireceğiniz dosyanın uzantısı genellikle .rar, .tar.gz veya .zip'tir. Bütün bu sıkıştırılmış dosyalaları WİNZİP veya WİNRARla acmalı ve SABİTE yerlsdirmelisiniz

"html" klasöründekileri FTP alanına yüklemek
phpNUKE KLASORU icinde html, sql ve upgrades adında 3 klasör ve bunların yanında bazı açıklama dosyaları göreceksiniz. Eğer sitenizi henüz kuracaksanız, şimdilik size gerekli olanlar html ve sql klasörleridir. html klasöründeki içeriği tamamen, eksiksiz olarak internetteki sunucunuzun ana dizinine göndermelisiniz.

"sql" klasöründeki nuke.sql'i sorgulatmak
Bu dosyada, sitenin çalışması için gerekli veriler bulunmaktadır. Bu verileri MySQL sunucusunda oluşturacağınız bir veritabanına kaydetmek için yardımcı programlar bulunmaktadır. Bunlardan birisi phpMyAdmin olup, dünyaca tanınan bir MySQL'e erişim arabirimidir.

phpMyAdmin'e Giriş Yapmak
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Kullanıcı Adımızı ve Sifremizi girerek MYSQL baglantımızı kuruyoruz!

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
YENİ BİR VERİTABANI OLURTURUYORUZ
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

nuke sql sorgulama

Hemen aynı sayfadan, üstteki "SQL Sorgusu" bağlantısına tıklıyoruz. Sayfa:

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Bu saygada GOZAT diyoruz ve nuke.sql dosyasını Sql dizininden bulup seciyoruz asagıdaki:

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

GİT'e basarak bekliyoruz ve sayfa cıkar!

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Sizinde gördüğünüz gibi "SQL Sorgunuz Başarıyla Çalıştırılmıştır" yazıyor. Buda GERCEKLESDİ!

"config.php" dosyasını düzenlemek

Sitemizin MySQL sunucusunda oluşturduğumuz veritabanına bağlanarak, buradan veri alabilmesi için, config.php dosyasını düzenlememiz gerekmektedir. Bu dosyanın yanlış düzenlenmesi halinde, sitemizde açılmayacaktır.


DUZEN GEREKTİREN SATIRLAR bulun:
$dbhost = "localhost";
$dbuname = "root";
$dbpass = "";
$dbname = "nuke";
$prefix = "nuke";
$user_prefix = "nuke";
$dbtype = "MySQL";
$sitekey = "SStgF54$3@+%288-982%/(-derThsR-23";
$gfx_chk = 0;
$subscription_url = "";
$admin_file = "admin";
$tipath = "images/topics/";
$nuke_editor = 1;
$display_errors = false;

anlamları:::::

$dbhost = "localhost";
$dbhost değeri MySQL sunucusunun yerini belirlemek için yazılmış bir kelimedir. Çoğu sunucularda bu değerin karşısına yalnızca "localhost" yazmak yeterli olduğu gibi, kimi sunucularda bu bölüm değişken olduğundan, sunucu sağlayıcı firma ile görüşüp, MySQL sunucusunun bulunduğu yeri, yine bu firmadan öğrenebilirsiniz.

$dbuname = "root";
$dbuname değeri MySQL sunucusuna bağlanmak için gereken kullanıcı adını belirlemek için yazılmış bir kelimedir. MySQL'e bağlanırken kullanmanız gereken kullanıcı adını kendiniz cpanel veya Plesk gibi sunucu yönetim panellerinden oluşturabilirsiniz. Burada "root" yazan kısıma siz kendi kullanıcı adınızı yazmalısınız.

$dbpass = "";
$dbpass değeri MySQL sunucusuna bağlanmak için gereken şifreyi belirlemek için yazılmış bir kelimedir. MySQL'e bağlanırken kullanmanız gereken şifreyi, yine kendiniz cpanel veya Plesk gibi sunucu yönetim panellerinden oluşturabilirsiniz. Burada "" yazan kısıma siz kendi şifrenizi yazmaılsınız.
Örnek: $dbpass= "sifrem";
$dbname = "nuke";
$dbname değeri MySQL sunucusunda oluşturduğumuz veritabanının adını belirlemek için yazılmış bir kelimedir. MySQL'da bulunan veritabanının ismini buraya yazıyoruz, veritabanının nasıl oluşturulduğu hakkında bir önceki başlıkta bilgi vermiştik. Burada "nuke" yazan kısma kendi veritabanınızın adını yazmalısınız.
Örnek: $dbname= "deneme";
$prefix = "nuke";
$prefix Eğer bir veritabanı tablosunda birden fazla aynı isimde tablo yer alıyorsa bunlar birbirinden ön-ek terimi ile adlandırdığımız kısa kelime, harf veya rakamlarla ayrılırlar. Bu değeri dilediğiniz gibi değiştirmenizde bir sakınca yoktur. Son gelişmelere göre ön-eki değiştirmenizde fayda vardır.

$user_prefix = "nuke";
$user_prefix Yukarıda belirtilen $prefix değeri ile hemen hemen aynıdır.

$dbtype = "MySQL";
$dbtype PHP-Nuke yalnızca MySQL ile yetinmemiş, diğer veritabanı sunucularında da çalışabilecek şekilde oluşturulmuştur. Eğer veritabanı sunucunuz MySQL değilse, bu kısıma veritabanı sunucunuzu config.php'de verildiği şekilde büyük küçük harf koşullarına uyarak yazmalısınız. Sunucu isimleri: MySQL, mysql4, sqlite, postgres, mssql, oracle, msaccess, db2 and mssql-odbc.

$sitekey = "SStgF54$3@+%288-982%/(-derThsR-23";
$sitekey Buraya vereceğiniz değer yardımıyla, bütün md5 tipi şifreler oluşturulmaktadır. O yüzden bu değerin değiştirilmiş olmasına dikkat ediniz. Bütün karakterleri kullanabilirsiniz fakat " işareti hariç.

$gfx_chk = 0;
$gfx_chk Bu seçenek sayesinde kayıt flood saldırısını önleyebilirsiniz. Eğer "0" değerini seçerseniz, güvenlik kodu hiçbir zaman kullanıcılara gösterilmez. Özellik kapalıdır.
Örnek:
$gfx_chk = 0;

Eğer "1" değerini seçerseniz, güvenlik kodu yalnızca yönetici girişlerinde etkinleşir.
Örnek:
$gfx_chk = 1;

Eğer "2" değerini seçerseniz, güvenlik kodu yalnızca kullanıcı girişlerinde etkinleşir.
Örnek:
$gfx_chk = 2;

Eğer "3" değerini seçerseniz, güvenlik kodu yeni kullanıcı kayıt işlemleri esnasında etkinleşir.
Örnek:
$gfx_chk = 3;

Eğer "4" değerini seçerseniz, güvenlik kodu hem yeni kullanici kayıt işlemleri sırasında hem de kullanıcının hesabına giriş yapacağı sırada etkinleşir.
Örnek:
$gfx_chk = 4;

Eğer "5" değerini seçerseniz, güvenlik kodu hem kullanıcının hem de yöneticinin hesabına giriş yapacağı sırada etkinleşir.
Örnek:
$gfx_chk = 5;

Eğer "6" değerini seçerseniz, güvenlik kodu hem yöneticiler için hem de yeni kullanıcı kayıt işlemleri sırasında etkinleşir.
Örnek:
$gfx_chk = 6;

Eğer "7" değerini seçerseniz, güvenlik kodu her zaman etkindir.
Örnek:
$gfx_chk = 7;

$admin_file = "admin";
$admin_file Sitenizin güvenliği açısından, admin.php dosyasının adını değiştirebilirsiniz. Dosyanın yeni adını, uzantısı olmaksızın bu bölümde belirtebilirsiniz.

$display_error = false;
$display_errors Sitenizde herhangi bir sebepten dolayı meydana gelecek hatalar, sitenizin sunucuda nerede olduğunu açıkça söylemektedir. Bunu engellemek için değer "false" olarak belirlenmiştir. Eğer sitenizde beyaz sayfalarla karşılaşırsanız, bir hata oluşmuş demektir. Bu durumda "false" değerini "true" olarak değiştirip, hatanın ne olduğuna bakabilir, daha sonra tekrar "false" değeri vererek, hata gösterimini kapatabilirsiniz

Yönetici hesabı oluşturmak

Yukarıda anlattığımız bütün aşamaları geçtikten sonra, artık sitenize giriş yapabilirsiniz. İlk yapmanız gereken bir yönetici hesabı oluşturmak olmalıdır. İlk oluşturulacak yönetici hesabı silinmeyen bir özellik taşımaktadır ve en üst düzey yöneticidir.

Yönetici hesabını oluşturmak için [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresine gidin. Karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran çıkacaktır:

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Bu aşamada, Nickname yazan yere kullanıcı adınızı, Password yazan yere şifrenizi, E-Mail yazan yere e-posta adresinizi, HomePage yazan yere sitenizin adresini (http:// öneki dahil) yazıp, Do you want to create a normal user wıth same data? (Aynı bilgilerle normal kullanıcı hesabı oluşturulsun mu?) sorusunu Yes (Evet) ile cevapladıktan sonra "Submit" (Gönder) düğmesine tıklıyoruz. Karşımıza aşağıdaki gibi bir sayfa gelecektir:

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Bu alanlara az önce girdiğiniz kullanıcı adı ve şifrenizi yazmalısınız. Security Code ise olası saldırılara karşı bir önlemdir. Bu kod sistem tarafından oluşturulur. Kodu da girdikten sonra "Login" (Giriş) düğmesine tıklayarak Yönetici Paneli'ne giriş yapabilirsiniz.
;huh

qURaYReaL 27 Ocak 2006 08:07

peki sql işlemi vbulletinde oluyormu ? oluoyrsa hangi dosyayı gözattan gösteriyoruz Bu arada anlatım güzel.Deniyecem;oki

Xaereo 27 Ocak 2006 10:23

Gusel oLmuş eLine saĞlik ama keske kaynağida yazsaydın adamların emeklerine haksızLık oLmaz nuketurk.com Un

Mazhochist 27 Ocak 2006 13:54

Sağol Gold Güzel Bir Döküman

TuncaY 15 Şubat 2006 14:03

Arkadaşlar İndirdim Dosyayı phpMyAdmin-2.6.3-pl1.zip ama setup falan yok nasıl setuplayacam yada gold kardeşim o phpmyadmin sayfasına nasıl gelcem yardım ederseniz sevinirim..

BlackPrens 16 Şubat 2006 02:20

Tuncay phptriad kur ondan herşeyi ile birlikte war kurduktan sonra [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] diyip girebilirsin...

TuncaY 16 Şubat 2006 17:13

BlackPresn Dediğini Yaptım Ama Bu Hatayı Verdi

Hata:
$cfg['PmaAbsoluteUri']' nin değeri konfigurasyon dosyasının içinde verilmelidir!
Şİmdi Ne Yapmam Lasım Bu Arada

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Dediğim ZAman Boş Sayfa Çıkıyor ?

BlackPrens 17 Şubat 2006 11:53

yüklediklerini sil php triad kur ondan sonra [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yaz mySQL gir oke... [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

TuncaY 17 Şubat 2006 14:00

Kardeş Dediğini Yaptım şimdi Kurduğum Tüm Programları Kaldırdım Pc Boş :) Ama Dediğin Gibi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Tıkladım Ama Sayfa Görüntülenemiyo Diyo Yardım Edermisin?

ALEmDAR 24 Şubat 2006 15:13

gold kardeş bu phph kurulumunu cok super anlatmişsin aüper olmuş amabenim db paneli biraz eski senin gösterdiğin yerresimlere bakarak bişi olmadı ama benim panelde ise import diye bi yer vardı onu tıkladım gözat geldi ondan sonra sql klosörunu upload eddim ve succes full yazdı yani başarili dedi bana kurdum sitemi eyer başkalarının başina bole bi olay gelirse benim msn [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eklesin anlatam nasıl oldugunu herşey için teşekkürler old kardeş emeğ saygı:)

ALEmDAR 24 Şubat 2006 16:04

yaw gold kardeş siteye herşeyiattım ama gene calişmadi ?


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:57.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk