IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Ekim 2012, 10:32   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
check box ile ilgili yardım.




Merhaba, kullandığım sistemde

PHP Kod:   Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
    <input type='submit' value='Seçilenleri Onayla' name='topluonayla'>&nbsp;&nbsp;
    <
input type='button' value='Seçilenleri Sil' name='toplusil' onClick='document.ti.action=\"yonet.php?m=soru&is=toplusil&ret=onaybekleyenler&sayfa=$sayfa\";document.ti.submit();'>
        </
form>"; 

böyle bir veri var, fakat bunu kullanabilmem için de ekranda ki bütün kutucukları manuel işaretleyip seçmem lazım. Bu işi manuel değilde tek tıkla nasıl hepsinin seçimini yaptırabilirim?

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 07 Ekim 2012, 19:36   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: check box ile ilgili yardım.




php bilmem fakat client tarafında yapman gerekeni çok basit anlatabilirim. Birde her seferinde formu post etmene luzum yok gereksiz sayfadaki bütün değişkenleri sunucuya yollamak demektir. ajax kullanmanı tavsiye ederim.

farzedelim elimizde 10 checkbox 'ımız var ve sen 3 tanesini işaretleyip, server 'a yollayacaksın. Mesele bu işaretlenmiş 3 tanesini yakalamak. Bizde bu işlemi yapalım.

Kod:   Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
<!DOCTYPE html> <html> <head> <script> function secDeger() { var sec=document.forms[0].sec; var txt=""; var i; for (i=0;i<sec.length;i++) { if (sec[i].checked) { txt=txt + sec[i].value + " "; } } document.getElementById("order").value= txt; } </script> </head> <body> <form> <input type="checkbox" name="sec" value="aaa">A seç<br> <input type="checkbox" name="sec" value="bbb">B seç<br> <input type="checkbox" name="sec" value="ccc">C seç<br> <input type="checkbox" name="sec" value="ddd">D seç<br> <br> <input type="button" onclick="secDeger()" value="Gonder"> <br><br> <input type="text" id="order" size="50"> </form>

Yukarıdaki kod formun içindeki 4 checkbox içinde seçilen değerleri alıp, seçili olan checkbox ların değerleri input text'in içinde dolduruyor.

Senin burda yapman gereken sey. Bu değerleri ajax ile php'ye göndermen.

Onuda şöyle yapabilirsin.



Kod:   Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
<!DOCTYPE html> <html> <head> <script> function secDeger() { var sec=document.forms[0].sec; var txt=""; var i; for (i=0;i<sec.length;i++) { if (sec[i].checked) { txt=txt + sec[i].value + "-"; } } dataString = "txt="+txt; $.ajax({ type: "POST", url: "gonder.php", data: dataString, dataType: "json", success: function(data) { alert(data); }, error:function (xhr, ajaxOptions, thrownError){ alert(thrownError); } }); } </script> </head> <body> <form> <input type="checkbox" name="sec" value="aaa">A seç<br> <input type="checkbox" name="sec" value="bbb">B seç<br> <input type="checkbox" name="sec" value="ccc">C seç<br> <input type="checkbox" name="sec" value="ddd">D seç<br> <br> <input type="button" onclick="secDeger()" value="Gonder"> <br> </form>

Bu forumda seçilin olan checkbox'ların value yani değerlerini alıp txt değişkenine atıyorum sonra bu değişkenleri dataString nesneme atıyorum. Bu nesneyide gonder.php dosyama json formatında yolluyorum.
gonder.php içinde yapmam gereken su olacak. txt değişkenini get ile al daha sonra "-" tire özel karakterine göre explode olması gerekiyor php fonksiyonun bu karaktere göre bölüp içindeki değerleri bir array içine doldur. Tahminimce explode zaten bir String Array'i tipinde olduğundan ztaen explode ettiğinde array içine dolmuş olacak. Sonra bu array 'in içinde bir for, foreach yada while döngüsü ile dönüp değerler ile ne yapmak istiyorsan yap ve tekrar geriyor json formatında bir dönüş yap. Eğer işlemlerin başarılı bir şekilde sonuçlandıysa "basarili" diye , eğer başarısız ise "basarisiz" diye bir donus yapıp tekrar arayuzde ajax içinde ekrana olumlu yada olumsuz bir geri bildirim yap.

Şöyle ki ;

Kod:   Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
success: function(data) { if(data === 'basarili'){ alert("İşlem başarılı bir şekilde gerçekleşti"); } else if (data === 'basarisiz'){ alert("İşlem gerçekleşirken hata oluştu"); } }, error:function (xhr, ajaxOptions, thrownError){ alert(thrownError); }


 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
box, check, ile, ilgili, yardım


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
lütfen yardım socket ile ilgili royalpoint mIRC Scripting Sorunları 2 15 Şubat 2012 12:32
Yardım Kanalınla ilgili yardım Avukat mIRC Scripting Sorunları 16 01 Haziran 2008 23:52
EsChatle ilgili Yardım istiyorum FeNAdO Unreal IRCd 1 06 Eylül 2007 12:44
radyoyla ilgili acil yardım pls alen__ mIRC Scripting Sorunları 9 25 Aralık 2005 17:38