IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Ekim 2014, 21:21   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kulak Estetiği – Kepçe Kulak Ameliyatı




Kulak Estetiği Ameliyatı ile ilgili bilgileri bu sayfada bulabilirsiniz.İşitme organımız olan kulak; dış, orta ve iç kulak olmak üzere 3 bölümden oluşur ve gelişiminin % 80 ini 5-6 yaşlarında tamamlamaktadır. Bu nedenle kulak estetiği ameliyatları diğer estetik ameliyatlardan farklı olarak, 6 yaşından itibaren, yani okula başlamadan yapılabilmektedir. Böylece çocuk okul yıllarında, kulaklarındaki şekil bozukluğundan dolayı yaşayabileceği psikolojik sıkıntılarla hiç karşılaşmamış olur. Ayrıca kulak estetiği ameliyatları 5 yaşından sonraki her yaşta yapılabilir.
Kulak estetiği ameliyatını gerektiren şekil bozuklukları, dış kulak bölümünün kulak kepçesi dediğimiz kısmında ortaya çıkan düzensizliklerdir. Kulak kepçesi fonksiyon olarak dış ortamdaki sesleri toplayıp kulak zarına iletir ve yapısal olarak temelde kıkırdak, deri dokularından oluşur. Kulak kepçesindeki şekil bozuklukları ise genellikle kıkırdaktaki değişiklikler sonucunda oluşur.

Kepçe kulak ( Cup ear ):

Kulak kepçesinin gelişimsel anomalilerinden biridir. Hafiften ağıra değişik şekillerde olabilir. Kepçe kulak anomalisinin sebebi kulak kıkırdağındaki değişikliklerdir, konkanın aşırı derin olması, antiheliks kıvrımın ve antiheliks kruslarının oluşmaması ve skafanın silikleşmesi anomalinin sebebi olabilir. Anomalinin ağırlığına göre bu nedenlerden biri veya birkaçı bir arada olabilir. Kepçe kulak estetiği ameliyatı planlarken nedenini doğru olarak belirlemek ve nedene yönelik müdahaleler yapmak gerekir.

Kepçe kulak Estetiği ( Kulak Ameliyatı )

Kulak Estetiği (Kepçe Kulak Ameliyatı ) 6 yaşından itibaren yapılabilir. Kepçe Kulak Estetiği Çocuklarda genel anestezi, 10 yaş üstündekilerde ise lokal anestezi ile yapılabilir. Lokal anestezide kulağın etrafına çepeçevre anestezik madde enjeksiyonu yapılır ( aurikuler blok ) kısa bir süre içinde kulak tamamen uyuşur ve hasta Kepçe Kulak Estetiği ameliyatı boyunca ağrı duymaz. Kepçe Kulak Estetiği Ameliyatı yaklaşık 1,5 – 2 saat sürebilir.
Kepçe Kulak Estetiği ameliyatında, kulak arkasından yapılan bir kesi ile kulak kepçesinin kıkırdak dokusu açılır. Eğer konka derinliği fazla ise konkadan gerektiği kadar kıkırdak çıkarılır. Kulak kepçesinin arkaya doğru kıvrımını sağlamak için uygun yerlerden kıkırdak törpüsü ile kıkırdak inceltilir. Bu inceltme, kıkırdağı yumuşatarak daha kolay şekil verilebilmesini sağlar. İnceltme yapılacak olan bölge özel boya ile işaretlenir.

Daha sonra kıvrımın kalıcı olması için özel dikişler konur. Kullanılan dikişlerin bu ameliyata uygun olması çok önemlidir. Özellikle renksiz dikişler kullanılmalıdır. Bu dikişlerle kulak sayvanının kıvrımı arttırılarak, başa daha çok yaklaşması sağlanır. Kulak kepçesinin baş ile yaptığı açı normalde 30-35 derecedir. Bu açının oluşturulması için dikişler ayarlanarak düğümlenir.
Ameliyat kulak arkasından yapıldığı için dıştan herhangi bir ameliyat izi görünmez. Hasta aynı gün taburcu edilerek evine gönderilir.

Anotia, Mikrotia, lop ear:

Doğuştan kulak anomalilerinin ( şekil bozuklukları ) görülme sıklığı genelde 6000 canlı doğumda 1 dir. Daha çok erkeklerde ve sağ tarafta görülür. Bu anomali anotia ( kulak kepçesinin hiç olmaması ), mikrotia ( sadece kulak memesinin veya kepçenin çok küçük bir kısmının oluşması ) ve lop ear ( dar kulak= kulak kepçesinin üst kısmının dikey yönde dar ya da kısa olması ) gibi çok değişik şekillerde ortaya çıkar. Bunların sebebi hakkında kesin bilgiler olmamakla beraber, anne karnında iken bebekte olan kan dolaşımı yetersizliği ve annenin gebelikte kullandığı bazı ilaçlar neden olabilmektedir.
Bu şekil bozuklukları sadece kulak anomalisi olarak ortaya çıkabileceği gibi vücuttaki başka anomalilerle de beraber görülebilir. Bu nedenle bu bebeklerin ayrıntılı bir incelemeye tabi tutulmaları gerekir. Bu anomalinin olduğu kişilerde işitme problemleri de olabilir

Mikrotia ameliyatları

Bu anomaliyi düzeltmek için yapılan kulak estetiği ameliyatları genelde 5 yaşında başlar, fakat anomali iki taraflı ise ameliyatlar 4 yaşında başlamalıdır. İlk ameliyatta kaburgadan alınan kıkırdak kulak iskeleti şekli verilerek temporal bölgedeki deri altına gömülür. İkinci ameliyatta kulak memesi rotasyon yaptırılarak normal pozisyonuna getirilir. Üçüncü seansta kulak oluşturulacak deri ve daha önce gömülen kıkırdak kaldırılarak arkasına deri yaması transferi gerçekleştirilir. Bu temel ameliyatlardan sonra bazı düzeltici ameliyatlar da yapmak gerekebilir. Mikrotia anomalisi için ameliyat olmaya karar veren hastalar ve aileleri bilmelidir ki bu ameliyatlar sabır isteyen ve tüm seansların tamamlanması uzun zaman gerektiren ameliyatlardır.Kepçe Kulak Estetiği Ameliyatı, ( Kulak Estetiği ,Kepçe Kulak) ile ilgili daha detaylı bilgiyi Aşağıdaki Kulak Estetiği iletişim Formunu doldurarak sorabilirsiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ameliyatı, estetiği, kepce, kulak,


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kepçe Kulak AngeL Sağlık Köşesi 0 29 Eylül 2014 08:39
Kulak tüpü ameliyatının orta kulak iltihabı tedavisindeki yeri nedir? Ecrin Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 27 Eylül 2014 23:31
Kepçe kulak operasyonu ne zaman uygulanmalı? Sevda Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 10 Şubat 2013 19:49
Kepçe Kulak Ameliyatları Liaaa Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 17 Mart 2012 13:58
Kepçe Kulak Estetik Tedavi KarakıZ Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 29 Ağustos 2011 15:08