IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Ekim 2014, 21:26   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Migren Tedavisi




Migren Tedavisi Migren tipi baş ağrılarının Amerikan toplumunun yaklaşık %12 sinde görüldüğü bildirilmektedir. Migren temelde baş ağrısı olarak karşımıza çıkan bir hastalıktır. Ancak beraberinde bulantı kusma, ışık ve ses hassasiyeti, görme problemleri ve psikolojik sorunlarda, tek tek veya birlikte bulunabilmektedir. Otonom sinir sistemindeki bir takım problemlerden kaynaklandığı düşünülmektedir. Son yıllara kadar en sık kullanılan tedavi yöntemi ağrı sıklığını azaltan ve ağrı ortaya çıktığı zaman ağrıyı tedavi eden ağrı kesici ilaçlar olmuştur. Hastaların özelliğine baktığımızda, yıllardan beri süre gelen ve sık tekrarlayan baş ağrılarından dolayı hayatları çekilmez hale gelmiş, iş ve özel yaşantıları da olumsuz yönde etkilenmiş kişiler olarak karşımıza çıkabilirler.

Son yıllarda, tıpta uzun zamandan beri, fizik tedavi, üroloji, plastik cerrahi gibi uzmanlık alanlarında başarı ile kullanılan botox ve bazı ameliyat tekniklerinin migreni de iyileştirdiği tesadüfen de olsa ortaya çıkmıştır. Amerika ve tüm dünyada Estetik Plastik Cerrahi alanında çok saygın bir yere sahip olan Dr Bahman Guyuron, alın kırışıklıklarına yönelik, alın gençleştirme ameliyatı yaptığı 314 hastasının ameliyat sonrası takiplerinde, alın bölgesindeki estetik kazanımlarının yanında, bazılarında önceden var olan baş ağrısının da önemli oranda gerileme, bazılarında ise, baş ağrısının tamamen geçtiğini gözlemlemiştir. Yaptığı sorgulamada 39 hastanın uzun zamandan beri şiddetli migren ağrıları nedeniyle ilaç tedavisi gördüğü ve bu hastalardan 31 tanesinde 47 aylık bir takip süresinde tam ya da tama yakın iyileşme tespit etmiştir.

Bu aşamadan sonra, alın bölgesi, burun içi ve ensedeki bazı duyusal sinirlerin, mimik kasları arasında sıkışması sonucunda, migren ağrılarının tetiklendiği hipotezi ile yeni bir çalışma planlanmıştır. Tamamı nöroloji kliniğinde migren tedavisi görmüş bu hastaların dahil edildiği bu çalışmada, öncelikle hasta ayrıntılı bir şekilde sorgulanmakta, baş ağrısının şiddeti, sıklığı, süresi ve nereden nasıl başladığı tespit edilmektedir. Yapılan bu çalışmada migren tipi baş ağrılarının enseden, alında şakak bölgesinden, alın ortasından ve gözün iç tarafından tetiklenme şeklinde başladığı tespit edilmiş ve bölgelerdeki büyük occipital sinir, zigomatikotemporal sinir, supra orbital sinir ve supratroklear sinir gibi sinirlerin mimik ve ense kaslarının içinde sıkışmasından kaynaklandığı düşünülmüştür. Ayrıca göz içinden giren ağrılarda da burun üst konkasının (burun eti) burun septumuna doğru eğrildiği ve değdiği tespit edilmiştir.

Endoskopik alın germe ameliyatlarında özellikle alın bölgesindeki, bu duyusal sinileri çevreleyen mimik kasları alınmış olduğundan, bu bölgedeki sinirler de mimik kasları arasındaki sıkışmadan kurtulduğu için migrenin tetiklenme mekanizması ortadan kalkmış ve 39 migrenli hastanın çok büyük çoğunluğu iyileşmiştir.

Hastayı amliyata almadan önce, migreni tetikleyen bu noktaların belirlenmesi gerekir Bu amaçla Botox enjeksiyonları yapılır, botox, sıkışan kasları istirahata sevk eder, rahatlama sağlanır. baş ağrısını giderici etkisi 2-3 ay sürebilir. Bu süre içinde tetik noktaları kesin olarak belirlenir ve ameliyat ile buradaki sinirler rahatlatılır, sıkışıklık ortadan kalkar.

Migreni tetikleyen noktalar belirlendikten sonra seçilecek iki yol vardır. Bunlardan bir tanesi 3-4 ay ara ile bu bölgelere boto enjeksiyonu ile bu noktaları rahatlatmak, diğer yol ise botox enjeksiyonu ile tetik yerleri tespit edilen bölgelerde kalıcı veya çok daha uzun süreli etki sağlamak için, ağrıyı tetiklediği tespit edilen noktalarda siniri rahatlatmaya yönelik ameliyatların yapılmasıdır. Alın ve şakak bölgesinde yapılacak ameliyatlarda alın germe ve kaş kaldırmak gibi hastaya ekstra kazanımlarda kazandırılmaktadır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
migren, tedavisi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Horlomanın Tedavisi, Horlamanın Tedavisi Nedir? Violent Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 19 Nisan 2014 18:03
Fobi Tedavisi Nedir – Fobinin Tedavisi Hakkında Bilgiler ELa__ Ruh Sağlığı 0 21 Mayıs 2012 16:15
Bas Agrisi Migren Agrisi Tedavisi KarakıZ Sağlık Köşesi 0 29 Ağustos 2011 15:36
Migren felç yapabiliyor ... LeyLa Haber Arşivi 0 12 Temmuz 2011 11:28