IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Ekim 2014, 21:27   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Meme Küçültme Estetiği




Meme Küçültme Estetiği ve Göğüs Küçültme Estetiği. Normalden büyük olan memeler ( makromasti, gigantomasti ) kişiye psikolojik bir takım rahatsızlıkların yanı sıra, büyük memelerin ağırlığına bağlı olarak; omuzlarda sütyen askısı izlerinden dolayı çöküklük, sırt ağrılari, sarkık memenin altında sürekli terlemeye bağlı kaşıntı, pişik ve kötü kokuya neden olmaktadır. Bu nedenle normalden büyük ve sarkmış memeleri daha küçük boyuta getirmek için yapılan meme küçültme estetiği ( redüksiyon mammoplasti ), estetik ameliyat olmasının yanında, hastaya fiziksel bir rahatlama sağlar, kişinin nefes alması düzene girer, hareket kabiliyetini arttırır. Bu durum dikkate alındığında meme küçültme estetiği aynı zamanda fonksiyonel bir ameliyattır.

Meme küçültme estetiği ( redüksiyon mammoplasti ) normalden büyük ve sarkmış olan memeleri normal boyutlara getirmek ve dikleştirmek için yapılır. Bu sırada meme başının etrafındaki areola dediğimiz renkli kısım da küçültülerek yeni oluşturulacak memeye uygun boyutlara getirilir.
Meme küçültme estetiği ameliyatında ( redüksiyon mammoplasti ) yeni oluşturulan memede, uygulanan değişik tekniklere bağlı olarak çeşitli şekilde kalıcı izler meydana gelmektedir. Başlangıçta bu izler kızarık ve belirgin olabilir, fakat zamanla solarak daha belirsiz hale gelecektir.

Meme küçültme estetiği ( redüksiyon mammoplasti ) ameliyatını olma yaşında kesin bir sınır olmamakla beraber, hastalarıma tavsiyem bu ameliyatı artık çocuk sahibi olmayı düşünmedikleri bir yaşta olmalarıdır. Meme küçültme estetiği ( redüksiyon mammoplasti ) olan bir kişinin bebeğini emzirebilme ihtimali ameliyat öncesine göre yaklaşık %50 oranında azalmaktadır. Çünkü bu ameliyatta meme dokusu küçültülürken anne sütünü meme ucuna taşıyan süt kanallarının da bir bölümü kesilmektedir. Fakat memelerin aşırı büyümesi genellikle genç kızlık çağında olmaktadır ( 16-18 yaş ) bu duruma virjinal hipertrofi denir. Yarattığı estetik ve fonksiyonel sorunlar o kadar fazladır ki kişiler için ızdırap halini alabilir, böyle durumlarda mutlaka doğum yapmayı beklemenin bir anlamı yoktur ve 16-18 yaşlarında da meme küçültme estetiği ameliyatı olabilirsiniz, bilmeniz gereken tek şey ileride bebeğinizi anne sütü yerine mama ile beslemek durumunda kalabilme olasılığının varlığıdır.

Meme küçültme estetiğinde ( redüksiyon mammoplasti ) seçilecek teknik, memelerin büyüklüğüne, şekline, sarkma derecesine ve cerrahın tecrübesine bağlı olarak değişir. Ameliyat sırasında meme başının kan dolaşımı korunarak, seçilen tekniğe göre memenin yanlarından ve alt tarafından veya yanlarından ve üst bölgelerinden meme ve yağ dokuları çıkartılarak memenin hacmi küçültülür. Meme başları normalde olması gereken meme altı çizgisi seviyesine taşınır. Ameliyat sonunda seçilen tekniğe göre; meme başı etrafında, meme başından aşağı doğru dik uzanan, bazen de bunlara ek olarak meme altı çizgisi boyunca yatay uzanan izler oluşacaktır.

Son dönemlerde daha az iz bırakma amacı ile, meme altı çizgisi boyunca kesi yapmadan meme küçültme ameliyatı yapabilmeye olanak sağlayan ‘vertikal mammoplasti’ tekniği popüler hale gelmiştir. Vertikal mammoplasti de ters T şeklinde iz yerine meme başının etrafında ve meme başından aşağı inen dik bir iz oluşur. Ancak bu teknik çok büyük memelere uygulanamamaktadır. Genelde aşırı büyük olmayan, deri elastikiyeti iyi olan memelerde vertikal mammoplasti tekniğini tercih etmekteyiz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
estetiği, küçültme, meme


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Meme Büyütme Estetiği (Silikon Protez) Ecrin Kadın Sağlığı 0 12 Ekim 2014 21:27
Göğüs küçültme estetiği nasıl yapılıyor? Ecrin Sağlık Köşesi 0 12 Ekim 2014 01:55
Meme Küçültme Ameliyatı Lucifer Kadın Sağlığı 0 09 Aralık 2011 18:33
MASTİT (MEME DOKUSUNUN İLTİHABI) ve MEME ABSELERİ Sim Kadın Sağlığı 0 17 Ağustos 2011 10:54