IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Ekim 2014, 21:28   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Meme ( Göğüs ) Dikleştirme Estetiği




Meme dokusunun canlılığını, dolgunluğunu ve pozisyonunu korumasını sağlayan yapılar; memeyi göğüs duvarına asan bağ dokusu askıları olan cooper ligamanları, canlılığını ve dolgunluğunu kaybetmemiş yağ dokusu ve elastikiyetini koruyan deridir. Zaman içerisine yerçekimi, aşırı kilo alıp verme periyotları, hamilelik ve emzirme gibi etkilerle, memeyi yerinde tutan bu yapılar deformasyona uğradığından, meme genç yaşlardaki şekil, dolgunluk ve pozisyonunu koruyamayarak meme başı aşağıya doğru yer değiştirir. Bu olaya ‘meme pitozu’ ya da memenin düşmesi denmektedir. Bu durumda yapılacak ameliyat mastopeksi yani meme dikleştirme estetiğidir.Meme dikleştirme estetiğinde ( mastopeksi ) amaç memeye yeni bir şekil ve dik bir form kazandırmaktır. Meme başı çevresindeki koyu renkli alan ( areola ) aşırı geniş ise bu ameliyat sırasında küçültülebilir.Meme başı, normalde meme altı çizgisinin seviyesinde veya hemen üstünde olmalıdır. Meme başının seviyesine göre meme düşüklüğü ( meme pitozu ) 3 farklı derecede sınıflandırılmaktadır. Bir de meme başının seviyesini koruduğu ve sadece memenin bez yapısının aşağı yer değiştirdiği durum söz konusu olabilir, buna da yalancı meme düşüklüğü ( Pseudoptozis ) adı verilmektedir.

1.derece meme düşüklüğünde ve yalancı meme düşüklüğünde deri fazlalığı söz konusu değilse sadece silikon protez yerleştirilerek aşırı izler bırakmadan meme dikleştirme estetiği yapmak mümkündür. Ancak meme düşüklüğü ( Mastopitoz ) çoğunlukla, aynı zamanda deri fazlalığının da olduğu 2. ve 3. derece dir. Böyle durumlarda, bu fazla derinin de çıkarılması gerektiği için, meme dikleştirme ameliyatında; meme başının çevresinde ve meme başından aşağı doğru dik olarak inen izler kalacaktır. Nadiren bu izlere ek olarak meme altı çizgisi boyunca yatay uzanan izlerde kalabilir. Bu izler ameliyattan sonraki erken dönemde kızarık ve belirgindir, fakat zaman geçtikçe rengi solar ve daha belirsiz hale gelmektedir.

Bazen hamilelik, emzirme ve aşırı kilo verme gibi olaylarda memelerin içi tamamen boşalabilir. Böyle bir durumda sadece meme dikleştirme ameliyatı ( mastopeksi ) yapmak istenilen sonucu sağlamayabilir. Yeterli dolgunluğu sağlayabilmek için meme dikleştirme ameliyatı ile beraber silikon meme protezi yerleştirmek de gerekebilir. Bu şekildeki meme dikleştirme ameliyatında da ( mastopeksi ) deri fazlalığı çıkarılacağından muhtemelen izler belirgin olacaktır.
Meme dikleştirme ameliyatları ( mastopeksi ) genel anestezi altında yapılır ve ortalama 3 saat sürer. Ameliyattan sonra ciddi ağrı oluşmaz, fakat aynı zamanda silikon protez de yerleştirilecekse birkaç gün hafif ağrı olabilir, bu dönemde kol hareketlerini kısıtlamakla ve kas gevşetici kullanarak ağrı azaltılabilir. Bazen meme içinde kan ve serum birikmesi olmaması için 1-2 gün için dren yerleştirilebilir.

Meme dikleştirme ameliyatları sonucunda meme başında duyu kaybı oluşması ihtimali çok düşüktür. Emzirme fonksiyonunda bir kayıp oluşmaz. Ancak cerrahın ameliyat öncesinde oluşacak izler ve elde edilecek sonuç hakkında hastaya ayrıntılı bilgi vermesi çok önemlidir. Meme dikleştirme ( Mastopeksi ) ameliyatı uygun tenikle yapılırsa oldukça yüz güldüren sonuçların elde edildiği bir ameliyattır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
dikleştirme, estetiği, göğüs, meme


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Meme Küçültme Estetiği Ecrin Kadın Sağlığı 0 12 Ekim 2014 21:27
Göğüs küçültme estetiği nasıl yapılıyor? Ecrin Sağlık Köşesi 0 12 Ekim 2014 01:55
Meme Dikleştirme Liaaa Kadın Sağlığı 3 21 Haziran 2012 04:30