IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Ekim 2014, 19:53   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yüz Estetiği / Çene Ameliyatları




Çeneye implant yerleştirilmesi otuz dakika ile bir saat arasında sürebilecek bir operasyondur. Bu işlem sırasında cerrah görüntünüzü iyileştirecek uygun büyüklük ve şekildeki bir implantı seçerek alt çene kemiği üzerindeki bir cebe yerleştirecektir. Bu cebi oluşturacak ve implantın içine yerleştirileceği küçük bir kesi ağız içinde (alt dudak boyunca) ya da çene bölgesindeki derinin hemen altında açılacaktır. Ameliyattan sonra genellikle şişkinliği ve rahatsızlığı en aza indirgemek amacı ile sargı yapılır. Derideki dikişler beş ila yedi gün içinde alınır. Eğer ameliyat ağız içi kesi ile yapılırsa dikişler kendiliğinden eriyip gidecektir.

Çene Ameliyatından Sonra İyileşme Devresi;

Ameliyattan etkilenen bölgede bir kaç gün boyunca şişlik ve rahatsızlık hissedeceksiniz. Gülümseme ve konuşmada geçici bir güçlük çekmeniz normaldir. Yanak ve boyun bölgesinde morluklar da görülebilir. Estetik cerrahınız size ameliyat sonrası ağız temizliğiniz beslenme ve hareketleriniz ile ilgili kısıtlamalar hakkında yol gösterecektir.

Elmacık Kemiği İmplantı Ameliyatı;

Elmacık Kemiği implantı ameliyatı genellikle otuz ila kırk beş dakika sürer. Elmacık Kemiği implantları örneğin yüz germealın germe göz kapağı ameliyatı gibi başka bir kozmetik müdahale ile beraber yapıldığında implantlar söz konusu bu işlemler için açılmış kesilerden yerleştirilebilir. Eğer yalnızca elmacık kemiği implantı ameliyatı yapılıyorsa ya üst dudak içinden ya da alt göz kapağından deri açılarak yapılacaktır. İmplantın yerleşeceği cep bu şekilde oluşturulur ve implant yerleştirilir.

Ameliyat sonrasında rahatsızlığı ve şişkinliği en aza indirgeyebilmek için pansuman uygulanacaktır. Her bir yan etkinin şiddeti ve süresi özellikle de eş zamanlı olarak başka bir estetik müdahale daha yapılıp yapılmadığına bağlı olarak çeşitlilik gösterir.

Elmacık Kemiği İmplantı Ameliyatından Sonra İyileşme Devresi;

Estetik cerrahınız sizi ameliyat sonrası bakımda neler yapılması gerektiği ile ilgili olarak bilgilendirecektir. Hareketlerinizde bir kısıtlama gerekeceği gibi beslenme ile ilgili kısıtlamalar da olacaktır. Ameliyat sonrası bakımda yapılması gerekenler yineözellikle de eş zamanlı olarak başka bir estetik müdahale daha yapılıp yapılmadığına bağlı olarak çeşitlilik gösterecektir. Ancak ağzınızı ve dudaklarını hareket ettirme kabiliyetinizin geçici olarak zayıflayacağını bilmelisiniz. Ağız içindeki kesileri kapatmak için atılacak dikişler yaklaşık on gün içerisinde kendiliğinden eriyecektir.

Alt Çene Kemiği Ameliyatı;

Alt çene kemiği implantı yapılması yaklaşık bir ila iki saat sürmektedir. İç kesiler her iki alt dudak yanında açılmakta böylece alt çene implantının yerleştirilebileceği bir cep yaratılmaktadır. Kesilerin kapanması için kendiliğinden eriyen dikişler atılmaktadır.

Alt Çene Kemiği Ameliyatından Sonra İyileşme Devresi;

Ameliyatından ardından şişlikler ilk 24 ila 48 saat arasında doruğa ulaşmak sureti ile bazen gözle görülür belirginlikte olabilmektedir. Bu belirgin şişlikler bir kaç günlük bir sürenin ardından yatışacak olsa da daha uzun süreli hafif şişlikler yüz hatlarınız en son halini alıncaya kadar bir kaç ay daha devam edecektir.

İyileşme sürecinde hareketleriniz ve beslenmenizde kısıtlamalar olacaktır. Gülümseme konuşma ya da ağzınızı herhangi bir biçimde hareket ettirme kabiliyetiniz ameliyatın ardından bir kaç günden bir kaç haftaya kadar kısıtlanabilir. Estetik cerrahınız iyileşme sürecinizdeki ağız ve diş bakımınız ile ilgili olarak neler yapmanız gerektiğini size açıklayacaktır.

Normale Dönme;

Herhangi bir yüz ameliyatından kısa bir süre sonra daha iyi görünmeye ve hissetmeye başlayabileceğinizi unutmayın. Ancak birkaç hafta boyunca belirli aktivitelerde özellikle de yüzünüzü sarsacak ya da yüz çarpmaya sebep olacak aktivitelerde bulunmamanız önerilir. Bu hususları estetik cerrahınız ile görüşmeniz iyi olur.

Yeni Görüntünüz;

Birkaç hafta hatta birkaç ay boyunca görüntünüzü doğru bir biçimde değerlendiremeyebilirsiniz. Yeni görüntünüze alışmak için kendinize çokça zaman tanıyın. Birçok kişinin bir yüz implantı ameliyatı geçirdiğinizi fark bile etmediklerini yalnızca daha iyi göründüğünüzü söylemeleri sizi şaşırtacaktır.

Alıntıdır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ameliyatları, cene, estetiği, yüz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çene Estetiği Ameliyatı Violent Sağlık Köşesi 0 29 Ekim 2014 19:51
Çene Ucu Estetiği Ecrin Sağlık Köşesi 0 12 Ekim 2014 21:36
Kepçe Kulak Ameliyatları Liaaa Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 17 Mart 2012 13:58
Yüz Estetik Ameliyatları aLya Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 29 Aralık 2011 12:44
Göğüs Büyütme Ameliyatları Lucifer Kadın Sağlığı 0 09 Aralık 2011 18:32