IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Aralık 2015, 23:28   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dış Genital Organ Estetiği




Doğum ve yaşlanmaya bağlı olarak genişleyen vajinayı daraltan, tıpta ‘‘labialar’’ diye tanımlanan vajina dudaklarını küçülten, pubis denilen tüylü bölgeyi liposuction ile zayıflatan estetik cerrahlar, operasyonlardan sonra cinsel ilişkiden alınan hazzın arttığını söylüyor..

Kadın dış genital organlarında estetik cerrahi girişim gerektiren sorunlar ve tedavileri şu şekilde :

Büyük ve sarkık küçük dudaklar:
Küçük dudaklar (labium minus),büyük dudakların arasında ince deri kıvrımı şeklinde uzanır,önde orta çizgide birleşerek klitorisi (bızır) bir kılıf gibi örterler. Küçük dudaklar arkaya doğru küçülür ve belli belirsiz bir kıvrım halini alır. Renk, şekil ve büyüklükleri ırka ve yaşa göre değişiklik göstermekle beraber, cinsel ilişkiye başlama yaşı, ilişki sıklığı, doğum sayısı, uygulanan epilasyon yöntemleri, kilo, şekil ve büyüklüğünde rol oynar. Normal olarak ortalama uzunlukları 5 cm boyunda ve 0.5-1 cm kalınlığındadır. Vajen girişindeki ıslaklığı sağlayan, Bartholin denilen bezlerdeki salgının akış noktası küçük dudakların iç yüzlerinde bulunmaktadır. Bu bezlerin ağzı çok kolay mikrop kapabilmekte ve apse oluşturabilmektedir.

Mons Pubisin (venüs tepesi) belirgin olması:
Özellikle orta ve ileri yaştaki hanımlarda görülen bu durum ,giysi ve mayodan bu bölgenin belirli olması ile dikkati çeker,çoğu zaman sadece estetik bir sorundur. Bu nedenle kadınların pantolon ve mayo giymekten kaçındıkları da bir gerçektir. Kilo kaybı hallerinde ve aşırı şişmanlıkta etli mons pubisin sarkması sadece estetik bir sorun olmaktan çıkar,temizlik sorunları yaratır ve pişiklere yol açar. Şişman mons pubisin tedavisi liposuction la fazla yağların alınmasıdır. Lokal anestezi ile yapılır,hastahanede yatmayı gerektirmez,6 hafta süre ile korse giyilmesi derinin kırışması önlenir. Şişman ve sarkık mons pubis varlığında liposuction ile birlikte fazla derinin ameliyatla çıkarılması gerekebilir. Bu işlem estetik karın ameliyatına eklenebilir.


Şişman mons pubis ve şişman büyük dudaklar:
Yukarda sıralanan problemlere ek olarak mevcut patoloji klitoryusu kapattığı için , cinsel ilişki sırasında kadının haz alması engellenebilir. Eğer venüs tepesinde ileri derecede sarkıklık yoksa,burada da tedavi liposuctiondur;hem venüs tepesi hem de büyük dudakların hacmi liposuction ile küçültülür. Lokal anestezi ile yapılabilen bu ameliyatla hem estetik sorunlar ortadan kalkar hem de kadının cinsel ilişkiden daha çok haz alması sağlanır.

Zayıf mons pubis ve ince büyük dudaklar:
Yapısaldır veya hastanın zayıflığı sonucu bu durum ortaya çıkar. Bu klitoryusun (bızırın) daha görünür hale gelmesine sebep olur.Sorun sadece estetik değil ,sıra dışı cinsel uyarılara da yol açabilir. Vücudun başka bölgesinden (bacak dış yanları,kalça,karın) alınan yağların deri altına enjeksiyonu ile arzu edilen estetik sonuç sağlanır.
Lokal anestezi altında ,ameliyathane şartlarında küçük dudaklar olması gerektiği kadar küçültülür,kendiliğinden eriyen dikişlerle yara dikilir.Ameliyat süresi, kullanılan ameliyat tekniğine göre 30-60 dakika arasındadır. Bu ameliyat kızlık zarına zarar vermez, cinsel ilişkiye, orgazma, gebe kalmaya ve doğum yapmaya hiç bir zararı veya engeli yoktur. Ameliyattan sonra idrar yapma ile ilgili bir sorun olmaz,doktor tarafından önerilen temizlik yöntemleri ile bakım yapılır.Rahatsızlık verecek derecede ağrı ve yanma olmaz. Yara iyileşmesi ile ilgili problemlerle sık karşılaşılmaz. Ameliyatı ertesi günü duş alınabilir, normal hayata dönülebilir. Yara iyileşmesi 1 haftada tamamlanır, Ameliyattan 3-4 hafta sonra cinsel ilişkiye girilebilir. Dışardan bakıldığında ameliyat izi fark edilmez.

Klitoryus büyüklüğü:
Klitoryus doğuştan büyük olabilir ,erken yaşta ebeveynler tarafından fark edilir. Bu takdirde çocuk yaş grubunda gerekli tetkikler yapılmalı ve tedavi düzenlenmelidir. İleriki yaşlarda klitoryus büyümesi nadirdir. Hormonal değişiklikler ve bazı tümörler klitoryus büyümesine yol açabilir. Çevresindeki anatomik yapılar yeterli şişmanlıkta olmadığı için göreceli olarak büyük görünebilir. Eğer problem çevre dokulardan kaynaklanıyor ise yukarıda sıralanan işlemlerden herhangi birisi yapılır. Gerçek büyük klitoryus olgularında, büyümeye yol açan kromozomal ve endokrin nedenler araştırılmalı ve öncelikli tedavi esas sebebe yönelik olmalıdır. Asıl neden saptandıktan ve bu yönde gerekli araştırmalar yapıldıktan sonra büyük klitoryus küçültülebilir. Usulüne uygun yapıldığı takdirde bu cerrahi işlem cinsel hazza ve cinsel aktiviteyi olumsuz etkilemez.

Prof. Dr. Sıdıka Kurul

Plastik,Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
düş, estetiği, genital, organ


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yüz Estetiği Ameliyatı, Yüz Estetiği Operasyonu Violent Sağlık Köşesi 0 29 Ekim 2014 20:10
Cinsel (Genital) Bölge Estetiği Ecrin Cinsel Sağlık 0 12 Ekim 2014 21:33
Pedikülosis Pubis (Genital Organ Biti, Bit) Lykia Erkek Sağlığı 0 04 Eylül 2014 18:53
Genital Herpes ,HSV Enfeksiyonu, Genital Uçuk Lykia Erkek Sağlığı 0 04 Eylül 2014 18:51