IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Ocak 2016, 16:41   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Botoks Enjeksiyonu




Botoks Enjeksiyonu

Botoks tüm dünyada amaç ve sonuçları öğrenildikçe kullanımı artan en kolay kırışık yok etme yöntemidir.

  • Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Botox, sizi baştan yaratacak bir mucize değil, bir ilaçtır. Sadece uygulandığı bölgede etkilidir.

Botoks, 18-65 yaş aralığındaki herkes için uygundur.

Botoks, konusunda uzman doktorlar tarafından uygulanmalıdır.

Botoks, bilinçli ve tecrübeli ellerce uygulandığı sürece yan etkisi çok azdır. Nadiren baş ağrısı veya yanlış yere uygulanması sonucu geçici göz kapağı düşüklüğü görülebilir.

Botox Enjeksiyon alanında ise nadiren kızarıklık görülebilir.

Botoks uygulaması sırasında çok az ve kısa süreli batma hissi duyulur.

Botoks uygulamasında uzun süre kullanım sonucu bile kaslarda herhangi bir yan etki bildirilmemiştir. Botoks doğru uygulanmışsa, mimik kaybı yaşanmaz.

Botox zamanla yüzde oluşan derin ve yeni başlamış mimik kırışıklıklarını, çizgilerde uygulanan cerrahi olmayan bir uygulamadır. Clostridum botulinum adlı bakteriden üretilen doğal, saflaştırılmış bir proteinin kırışıklığa yol açan kaslara çok ince uçlu bir enjektör iğnesi ile düşük dozlarda verilmesiyle uygulanır.

İlacın ilk kullanım alanı estetik değildir. Pek çok nörolojik hastalık, serebral palsi, göz tikleri ve şaşılıkta kullanılmıştır, kullanılmaya devam edilmektedir. Bu uygulamalar esnasında fark edilmiştir ki; kaş arasında ve göz çevresinde ki kırışıklıklar yok olmuştur. Bunun üzerine araştırmalar yapılarak estetik ve kozmetik alanlarda kullanımı başlamış ve alınan sonuçların son derece iyi olmasından dolayı yaygınlaşmıştır.
Etkisi ise; enjekte edilen kasta sinir hücreleri aracılığıyla kasılma emri veren iletiyi geçici süre durdurmaktır. Yani felç eder bilgisi yanlıştır. Uygulanması son derce basittir 5 dk. içerisinde yapılır. Etkisi ise 1 haftada tam olarak görülür. İlk uygulamada süresi 4 ay iken daha sonraki uygulamalarda süre 6 ay olur. Kırışıklığa yol açan kaslara serum ****olojik ile seyreltilerek ejekte edilmektedir, enjeksiyondan sonra kas içinde yayılarak dağılır. Uygulama alanları ise alın, kaş arası göz çevresindeki kaz ayağı dediğimiz çizgiler, üst dudak ve boyundaki çizgilerdir. Aynı zamanda koltuk altı, el ve ayak terleme probleminde de tedavi maksatlı uygulamalar yapılabilir.
Botox 'un bazı kırışıklıkları yok edip başka yerlerde yeni kırışıklara neden olduğu söylenmekte, olan ise; yatay çizgiler yok olduğun dikey çizgilerin göze çarpmasından ibarettir. Yani yeni olduğu söylenen kırışıklıklar zaten var olan fakat diğer çizgiler daha derin olduğun göze batmayan çizgilerdir. Birde hastanın isteğine bağlı olarak yapılan kaş kaldırma işleminde uygulandığında alın çizgileri oluşabilir. Bunun haricinde yeni kırışıklıklara neden olduğu bilgisi yanlıştır.
Botoxun bilenen hiç yan etkisi yoktur. Etkisi sadece uygulama bölgesiyle sınırlıdır, 24 saat içerisinde vücuttan atılır ve en önemlisi maksimum etkisi yani kaslardaki gevşeklik 6 aydır. Uygulama anında iğneye bağlı kızarıklıklar ise gündelik hayatta kullandığımız makyaj malzemeleriyle kolayca kapatılabilir. Etkisi geçtikten sonra yeniletmenizde hiçbir sakınca yoktur ve herhangi bir sınırlama olmaksızın ömür boyu kullanabilirsiniz.
Botox ile ilgili en önemli konulardan biride botoxun belli bir kalitesi ve dozunun olmasıdır. Piyasada bazı uzak doğu ürünü kopya ilaçlar olduğunu ve bunların çok ucuza yapıldığını duymakla beraber bu ürünleri doktorların kullandığını düşünmüyorum. Her ne kadar basit bir işlem gibi görünsede botox uygulayabilmek için muhakkak anotomi bilgisi gerekmektedir. Sadece ve sadece bu işin uzmanı olan doktorlar tarafından uygulanmalıdır.
Son dönemde botox etkisine sahip olduğu söylenen pek krem ve benzeri ürün görmekteyiz. Nitekim botox kesinlikle kremlere katılabilecek ve yüze sürülerek etki edecek bir madde değildir. Kaslara enjekte edilmelidir, oysa kremler tamamen cilt yüzeyine uygulanırlar dolayısıyla sadece yüzeyel ince cilt kırışıklıklarında etkili olabilirler. Botox ise dinamik kaslara bağlı derin kırışıklarda etkilidir. Bunlarda alındaki, göz çevresindeki, dudak ve boyundaki kırışıklıklardır. Kısaca söylemek gerekirse hiçbir krem botox un etkisini sağlayamaz.
Tüm bunlara ilaveten botoxun insanların üzerinde son derece olumlu etkileri vardır. İnsanlar uygulamanın ardından yavaş yavaş kırışıklıklarının yok olduğunu sinirlenseler de kaşlarını çatamadıklarını fark ederler ve sonuçta çok daha iyi hissederler ve sürekli yaptırmakta hiçbir sakınca olmadığından 6 ayda bir yenilemektedirler.

BOTULİNUM TOKSİN TİP A kas hareketlerini belirleyen sinir iletisini geçici bir süre durdurarak kasları gevşeten doğal ve saf protein yapıda bir ilaçtır.
Mimik kaslarına uygun olan dozlarda yapılan bu enjeksiyon uygulamasında, kasın kasılmasına neden olan asetilkolin isimli maddenin salınımı engellenebilmekte bu maddenin yapacağı kasılma görevi geçici olarak durabilmektedir. Kas gevşediği için ilişkili olan cilt daha düz bir görünüm alabilmektedir. Yüz ifadesi bu sayede daha dingin ve daha rahat bir görünüm alabilmektedir.
Botox uygulamasını yaptıranlar genellikle anlaşılmasını istemezler. Bu yüzden doğal teknikler gelişmiştir. Dozları düşük tutup bir yere enjekte etmektense birkaç kasa azar azar enjekte ederek hem doğal görüntüyü koruyup hem de kırışıklıkların yok olmasını sağlayabiliyoruz. Sizde yaptırmayı planlıyor ve belli olmasından endişe ediyor iseniz kaşlarınızın çok kalkmasını istemezseniz sonuç tam istediğiniz gibi olacaktır.

Kadınların yeni kahramanı haline gelen ve kremlerin tahtını zorlayan botoks, etkisini iki gün içinde gösteriyor.

Birkaç ay boyunca ciltte kalıcılığını sürdürüyor ve bir yıl boyunca düzenli olarak uygulanması gerekiyor. Botoks 'u reddedenler estetik cerrahiye de güvensizlik yüklemiş oluyor. Çünkü bir meme büyütme/küçültme ya da yağ aldırma operasyonu için ödenen meblalar azımsanmayacak kadar fazla üstelik komplikasyon riskleri de bulunuyor. Bu durumda kırışıklıklarıyla barışık bir hayat sürdürmek ya da teknolojik nimetlerden faydalanmak kişinin seçimine kalıyor.


İlacın ilk kullanım alanı estetik değildir. Pek çok nörolojik hastalık, serebral palsi, göz tikleri ve şaşılıkta kullanılmıştır, kullanılmaya devam edilmektedir. Bu uygulamalar esnasında fark edilmiştir ki; kaş arasında ve göz çevresinde ki kırışıklıklar yok olmuştur. Bunun üzerine araştırmalar yapılarak estetik ve kozmetik alanlarda kullanımı başlamış ve alınan sonuçların son derece iyi olmasından dolayı yaygınlaşmıştır.




aLinti..

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
botoks, enjeksiyonu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yağ Enjeksiyonu Ecrin Sağlık Köşesi 0 12 Ekim 2014 21:35
Yağ Enjeksiyonu İle Kalıcı Güzellik Liaaa Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 10 Nisan 2012 18:26
Botoks sırasında şok! MasteR06 Haber Arşivi 0 25 Aralık 2010 12:29