IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Nisan 2018, 15:49   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tip Plasti – Burun Ucu Estetiği




Burnumuzda en çok dikkat çeken kısım, burun ucudur ve bu bölge estetik açıdan da çok önemlidir. Kişiden kişiye çok değişir. Irklar arasında da karakteristik özellikler taşımaktadır ( Doğu ırklarında basık, zenciler de basık ve geniş, vs. ). Yüksekliği, genişliği ve açıları oldukça önemlidir. Burun ucu bölgesinin cildi, burundaki en kalın cilt yapısına sahiptir. Burun sırtında cilt en ince iken burun ucuna geldikçe kalınlaşır ve cilt içi sebase bezlerin sayı ve yoğunluğu artar.

Burun ucu estetiği ameliyatı; eğer burun sırtında, burun yan kenarlarındaki kemik yapılarda, burunu ortasındaki “septum” dediğimiz orta bölmede hiçbir sorun yoksa burun sırtı oldukça düzgün ise, burun basık ve geniş değilse ve yalnızca burun ucu problemli olan hastalarda, burun ucunu güzelleştirmek ve var olan problemi gidermek amacı ile yapılan ameliyattır. Bu ameliyat ile

* Burun Ucunun İnceltilmesi

* Burun Ucunun Kaldırılması

* Burun Ucunda Açı Değiştirilmesi

* Burun Ucunun Öne Getirilmesi (projeksiyon artışı)

* Burun Deliklerindeki Şekil Bozukluklarının Düzeltilmesi

* Burun Kanatlarındaki Fazlalığın Giderilmesi

* Daha Önce Burun Ameliyatı Geçirmiş Hastalarda Burun Ucu Problemlerinin Düzeltilmesi işlemleri yapılabilir. Burun ucundaki sorunların tipine bağlı olarak çeşitli kıkırdak eklemeler (greftler) veya dikişler kullanılarak burun şekillendirilebilir. Günümüzde burun ucunu yeniden şekillendirirken ( Tip Plasti) buradaki dokular eskiye oranla daha fazla muhafaza edilmekte ve kısmen alınan dokularda diğer başka alanların güçlendirilmesinde – desteklenmesinde kullanılmaktadır. Bu bölgeye açık teknik veya burun içinden (kapalı teknik) yapılan kesiler ile ulaşılabilir. Lokal yada genel anestezi ile yapılabilir. Burun ucu estetiği ameliyatında, bütün olarak yapılan bir burun estetiği ameliyatına göre hastada çok daha kolay ve hızlı bir iyileşme süreci gösterir. Kemiklerin kırılmaması nedeniyle, daha az kanama, çok daha az şişlik ve morluk ( Hatta büyük bir ihtimalle morluk hiç oluşmaz ) olur. Burun sırtında alçı veya plastik kalıp gerektirmez. İşe dönüş çok daha hızlı olur. Özellikle yoğun iş temposunda olup, kısa süre içinde iş hayatına geri dönmek isteyen insanlar, aynı zamanda burunun diğer kısımlarındaki problemleri yok yada göz ardı edilebilir durumda ise rahatlıkla Tip plasti ameliyatı olabilir.

Ameliyat genellikle yarım ila 1 saat sürebilir. Ameliyat sonrası tampon yada silikon splint konulmaz. Ameliyat sonrasında hastamız 3-4 saat sonra evine gidebilir. Ödem ve şişlik bir haftada azalır. Bu sürede özellikle cilt kalınlığı önemli bir rol oynar. Burun cildi kalın olan hastalarda veya daha önce burundan cerrahi bir müdahale geçirmiş hastalarda cildin eski kalınlığına geri dönme süresi biraz daha uzun sürebilir. Genellikle ağrı olmaz.

__________________
Kuşlar , Ağaçlar , Böcekler .. La La La La Laaaa
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
burunucudüzeltilmesi, estetikcerrahi, tipplasti


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Burun Estetiği Lcia Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 23 Şubat 2015 17:03
Burun Estetiği Ecrin Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 12 Ekim 2014 21:16
Makyajla Burun Estetiği coquettishness Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 22 Kasım 2013 22:41