IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sanem

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Temmuz 2018, 16:01   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Estetik güzelliğin simgesi: Göbek deliği!




Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Türker Özyiğit, tarih boyunca estetik güzelliğin simgesi olan göbek deliğinin nasıl olması gerektiğine dair açıklamalarda bulundu ve göbek deliği estetiğinden bahsetti.






Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.







Karın bölgesinin özellikle yaz kıyafetlerinde en foküs olan noktası göbek deliğidir; aynı zamanda da vücudun çok önemli bir estetik bileşenidir. Göz, ister istemez vücudun bu bölgesine kaydığı için göbek deliğini, kritik bir konuma getirir.
Bu sebeplerden dolayıdır ki biz plastik cerrahlar karın germe (abdominoplasti) operasyonunu yaparken göbek deliğinin şeklini ve izlerini en iyi hale getirmek için çok büyük bir çaba sarf ederiz.
Estetik olarak kabul edilebilir bir göbek deliği yaratmak için öncelikle göbek deliğinin ideal olarak nasıl olması gerektiğini tanımlayalım. Değişken dünya coğrafyası ve anatomik varyasyonlara rağmen göbek deliğinin estetik güzelliği için genel kabul görmüş bir konsensüs vardır. Öncelikle “Göbek deliği” diklemesine pozisyonda olmalıdır. Çevresindeki dokularla değerlendirildiğinde, kademe kademe giderek artan çukurlaşma şeklinde olmalıdır. Ayrıca aşırı büyük hazırlanmış bir göbek deliği çekici değildir. Bu üç kural göbek konturleme ameliyatı esnasındaki temel prensiplerdir.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu üç maddeyi açacak olursak, göbek deliğinin diklemesine durması gereken konumu, kişinin göğüs kafesi uzunluğu, yaşlanma veya doğumlar sonucu yumuşak dokuda meydana gelen sarkmalar ve kilo kaybından etkilenebilir. Yeni yaratılan göbek deliği orta hatta olmalı; ayrıca kalça kemiklerinin en çıkıntılı yerinden geçen hayali çizgi seviyesinde konumlandırılmalıdır.

ÖZETLE, ÇEKİCİ BİR GÖBEK DELİĞİ KARAKTERİSTİĞİ:

· KÜÇÜK
· DİKLEMESİNE KONUMLANMIŞ
· İÇE DÖNÜK’TÜR.
Hiç ameliyat olmamış fit bir genç kız karnı incelendiğinde de göbek deliğinin diklemesine oval bir şekilde veya bir elmas şeklinde durduğu görülür. Çapı dar ve küçük olan göbek deliği, genç bir karınla özdeştir.
Peki göbek deliği estetiği cerrahisi nasıl yapılmaktadır:
Plastik cerrahınız ameliyat öncesi çizimleri yaparken, yeni göbek deliğinin şeklini o aşamada çizip size gösterecektir. Ancak bu çizim kağıt üzerinde yapılan çizim gibi değildir; çok değişkenli bir durumdur ve ameliyat esnasında üç boyutlu yaklaşmak gerekmektedir. Örneğin aşırı kilo verme sonrası durumlarında göbek deliği aşağı doğru çok sarkıp uzayacağından dolayı kas sıkılaştırması ve göbek deliği boyu kısaltılması işlemleri ile birlikte değerlendirilmektedir.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bunun haricinde yeni göbek deliği kreasyonundan sonra, yani ameliyat sonrası dönemde, göbek deliği içine su konulduğunda göllenme olmalıdır. Bu yaratılan çukurluk kenarlardan santrale doğru giderek artan biçimde olmalı ve karın duvarına yaklaştıkça içe gömülmelidir. Böylelikle göbek deliğinin en çukur noktası tabana çok yakın olacağından ve ayrıca göbek deliği “dar” olarak tasarlanacağından dolayı hiçbir şekilde görünür bir iz kalmayacaktır.
Yeni göbek deliği yaratılırken kas sıkılaştırma işlemi ayrı bir önem arz etmektedir. Çünkü yeni göbek deliği ne kadar çukur olursa olsun, bu çukurluk, karın duvarı üzerinde orta hat boyunca aşağı ve yukarıya doğru silüet şeklinde uzanım göstermelidir. Unutulmamalıdır ki estetik bir göbek deliği estetik olarak ideal olan bir karında güzel durur.

Op. Dr. Türker Özyiğit
** Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 06 Temmuz 2018, 16:40   #2
Çevrimiçi
Run
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Estetik güzelliğin simgesi: Göbek deliği!




Tabii göbek deliği önemli, benim kriterler arasında olmazsa olmaz olan! Göbek deliği hoşuma gitmeyen hiç bir kadınla görüşmem..

__________________
Hiçbir şey istediğim yok senden felek!
Ama yine de ucuz olsun ekmek
Ve pahalı olsun insan hayatı...
‘R.Hamzatov’
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
estetik, göbek, göbek deliği


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Özge Ulusoy'dan Göbek Deliği Yorumu Rhytia Haber Arşivi 0 04 Temmuz 2013 21:03
Göbek Yağları Nasıl Erir - Göbek Yağlarını Eritmek İçin Bilgiler Liaaa Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 30 Haziran 2012 15:55
Estetik ameliyatlar - Estetik ameliyat fiyatları System Sağlık Köşesi 0 04 Kasım 2011 15:26
Güzelliğin Simgesi Tırnaklar Dilara Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 20 Mart 2009 17:27