IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Aralık 2018, 15:57   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Proteziniz ne kadar büyük olsun?




Seçilecek meme protezinin büyüklüğü, meme büyütme ameliyatının püf noktalarından biri. Göğüs büyütme estetiği düşünen hastaların bir kısmı, yıllarca küçük göğüslerle dolaşmış, takviyeli sütyenler kullanmış oldukları için büyük göğse sahip olma arzusundalar. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Sönmez, kadınların protez tercihlerinin ne yönde olduğu, uzman doktorlara düşen görevler ve dünyada durumumuzun nasıl seyrettiği konuları hakkında oldukça faydalı bilgiler verdi.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.





‘BİRAZ DAHA MI BÜYÜTSEYDİK’ ALGISI YANLIŞ
Pek çok kişi hayatlarında ilk defa yaşayacakları bu deneyime hazırlıksız. Ameliyatlar ne kadar planlanırsa planlansın kişiler gerçek sonuçlarla karşılaşınca yani vücut imajları değişince bir bocalama dönemi yaşıyor.
Gözler bir süre sonra büyümüş göğüslere alışınca; “acaba biraz daha büyük bir protez mi olsaydı?” diye düşünüyorlar. Ne kadar büyük o kadar iyi olacak gibi algılar olabiliyor. Bu algılar cerrahların çok da istediği bir şey de değildir.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Göğüs kafesinin kaldırabileceği çaptan daha fazla bir protez koltuk altına doğru taşma yapacaktır. Yine deri kılıfının taşıyacağından büyük bir hacim hem protezin kenarlardan ele gelmesini kolaylaştırır hem de derinin normal yapısına zarar vererek deformasyona ve hatta deri çatlaklarına bile sebep olabilir.
Bilinmesi gereken önemli bir nokta da protez hacmi büyüdükçe kapsül kontraktürü diye bilinen ve uzun dönemde protezli memelerde istemediğimiz bir durumla karşılaşma ihtimali de artar.

VÜCUT ALGINIZI VE İMAJINIZI DEĞİŞTİRMEK ZOR GELEBİLİR

Bazı kişiler için de tam tersi durumların da söz konusu olabilir. Vücut algıları daha eril ve sportif olan kadınlar göğüs kafesleri için ideal oranlarda olan bir büyüklüğü fazla olarak algılayabilirler.
Yıllarca küçük göğüs dokusuyla yaşamış, buna uygun giyim tarzı geliştirmiş, imaj oluşturmuş kişilerde kıyafet seçimleri, sütyen ölçüleri değiştirmek kolay olmaz. Bu tarz durumlar her hastada tabii ki ortaya çıkmaz.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



İyi bir ameliyat öncesi değerlendirme süreci, iyi bir hasta-doktor iletişimi ile pek çok durum hastanın yaşam şekline ve vücut algısına göre düzenlenebilir. Hastanın ameliyatı aslında ameliyathanede değil, daha ilk doktor görüşmesinde başlar.
Protezi siz kullanacak olduğunuza göre son karar da size aittir. Cerrahın sizi “uygun olmayacak” uç noktalar konusunda uyarması gerekir ve son kararı birlikte vermelisiniz.

PROTEZ ÖLÇÜLERİ DÜNYADA NASIL SEYREDİYOR?
Göğüs protezi konusunda toplumların sosyal normları da rol oynar. Yapılan çalışmalarda örneğin; Amerika Birleşik Devletleri’nde kullanılan ortalama bir protez hacminin, Avrupa ülkelerinde kullanılan ortalama bir protez hacmine göre 100 cc daha fazla olduğu ortaya çıktı.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Ülkemizde ise bu skalanın ortalamasının nasıl olduğu konusunda bir istatistiğin yok. Fakat Avrupa’ya daha yakın bir anlayışımız var. Çünkü birçok Türk hasta aslında abartılı olmayan doğal duran göğüsler istiyor.

Başka doktorlar tarafından yerleştirilmiş ve hastanın “büyük” bulduğu protezleri daha küçükleriyle değiştirdiğimiz çok durum oldu. Tersi durumlarla, yani “küçük” bulunan protezlerin büyükleriyle değiştirilmesiyle de zaman zaman karşılaşılıyor. Ancak bu çok daha nadirdir. Bu bizim toplum olarak daha küçük protezleri tercih ettiğimiz yönünde yorumlanabilir.

Doç. Dr. Ahmet Sönmez
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
estetik, göğüs büyütme estetiği


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gelecekte bunun kadar tatlı bir kızım olsun İnşAllah Linux Fotoğraf Kulübü 2 26 Şubat 2016 02:21
Büyük Olsun Desmont Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 20 Ocak 2015 22:06
3 Ayda Belinize Kadar Saçlarınız Olsun! oneofgirl Saç Modelleri ve Bakımı 0 13 Ağustos 2013 15:32
ilk harf büyük olsun ZenqerDenq mIRC Scripting Sorunları 4 24 Haziran 2013 04:37
Sinek Kadar Kocam Olsun, Başımda Bulunsun! Zen Tiyatro 0 05 Nisan 2012 00:10