IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Aralık 2018, 11:09   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Estetik cerrahi uygulamaları canınızı yakmasın!




Türkiye sağlık turizmi açısından dünyanın en popüler ülkeleri arasında yer alıyor. Bu popülerliğin temelinde de estetik uygulamaların ülkemizde çok gelişmiş olmasının büyük bir etkisi var. Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Burak Türkyılmaz, yetkin olmayan kişi ve kurumların yaptığı estetik cerrahi uygulamaları hakkında önemli uyarılarda bulundu.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.





Sektör bu kadar popüler olduğunda kötü niyetli kişilerin açtığı ruhsatsız işletmeler ve yetkin olmayan kişilerin yaptığı uygulamalar sürekli artıyor.
Bu noktada kişilerin doktor ve merkez seçiminde oldukça dikkatli davranması gerekiyor. Estetik cerrahide yapılan uygulamalarda yetkin olmayan kişilerin çalışmasının yanı sıra insan sağlığına uygun olmayan cihaz ve malzeme kullanımı da can yakan sonuçlar ortaya çıkmasına neden oluyor.

BİLİNÇLİ OLMALISINIZ
Estetik cerrahi operasyonlarda doktor sıfatı yerine uzman sıfatı kullanan kişiler yasalara aykırı işletmelerde, insan sağlığını tehdit eden operasyonlar yapabiliyorlar.
Estetik uygulamaların insan hayatında çok önemli etkisi olduğunu göz önünde bulundurarak seçim yapmak çok önemli. Tercih edilen merkeze dair yeterli bilgi yoksa mutlaka işletmenin ruhsatını kontrol etmek gerekiyor.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Ayrıca gidilen merkezde çalışan kişilere sertifikalarını sormak da hasta hakları arasında yer almaktadır. Medikal estetik uzmanı, estetik uzmanı, saç ekim uzmanı gibi farklı sıfatlara sahip kişilere dair araştırma yapmak mühim. Hiçbir doktorun doktor sıfatını saklamaya çalışmayacağı akıldan çıkarılmamalı.


CERRAHİ OLMAYAN UYGULAMALARDA BÜYÜK RİSK
Estetik uygulamalarına bakıldığı zaman ameliyatsız işlemlerde hizmet veren ruhsatsız işletmelerin ve yetkin olmayan kişilerin sayısının çok daha fazla olduğunu görmek mümkün.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Lazer, akupunktur, dolgu, mikro enjeksiyon işlemleri de mutlaka uzman doktorlar tarafından yapılması gereken operasyonlardır. Özelikle dolgu gibi görünümü doğrudan etkileyen uygulamaların yetkin olmayan kişiler tarafından yapıldığında ortaya çıkardığı sonuçları kısa bir araştırma ile öğrenebilirsiniz. İnsan sağlığında ciddi tehdit oluşturabilecek bu durumlardan kaçınmak için gidilen merkeze dair mutlaka ciddi bir araştırma yapılmalı.

TERCİH EDİLEN MALZEMELER DE ÇOK ÖNEMLİ
Estetik uygulamalarda uygulamayı yapacak kişilerin uzmanlığı kadar kullanılan malzemeler de çok önemli. İmplant, dolgu gibi doğrudan cilt altına enjekte edilecek maddelerin mutlaka FDA veya CE onaylı olmasına dikkat edilmeli.
Bunun yanı sıra kullanılacak maddelerin insan vücudunda alerji ya da reaksiyon oluşturmaması da gerekir. Güvenilir uzmanlarla çalışıldığı zaman yanlış malzeme seçimi ihtimali ortadan kalkar. Bu nedenle seçilecek kişiler hakkında araştırma yapmalı, yapılan yorumlar titizlikle değerlendirilmeli.


Op. Dr. Burak Türkyılmaz
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
estetik, estetik cerrahi uygulamaları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Estetik Cerrahi Soruları Violent Sağlık Köşesi 0 29 Ekim 2014 19:46
Estetik Cerrahi Ecrin Sağlık Köşesi 0 12 Ekim 2014 21:16
Angry Birds canınızı yakmasın! Deep Cep Telefonu İşletim Sistemi 0 14 Nisan 2012 16:32
Estetik Cerrahi -Saç Ekimi Ecrin Erkek Sağlığı 0 23 Ekim 2011 12:39