IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Şubat 2019, 15:39   #1
Çevrimdışı
Tefeci'nin Kızı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Göğüs estetiği nasıl yapılır? Göğüs estetiği yaptıranları neler bekliyor?




Göğüs estetiği yaptıralanları göğüs estetiği yaptırdıktan sonra neler bekliyor? Bu yazımızda göğüs estetiği sonrasında sizleri neler beklediğinin cevabını bulabilirsiniz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Göğüs estetiği fiyatı, göğüs estetiğinin nasıl yapıldığı ve göğüs estetiği sonrasında karşılaşacağınız durumlar bunlar göğüs estetiği yaptırmak isteyen herkesin merak ettiği konuların başında geliyor.


Göğüs estetiği sonrasında iyileşme sürecini kısaltmanıza yardımcı olacak bazı tavsiyeler:
Uygun boyutlarda implant kullanılması: implant boyutu ne kadar büyük olursa alınması gereken göğüs dokusu o kadar fazla olacaktır, bu durum iyileşme sürecini yavaşlatır. Elbette ki, meme büyütme estetiği yaptırma kararı aldıktan sonra fazladan birkaç gün iyileşme süresini kabul ederek dilediğiniz boyutlarda implant kullanmanız mantıklı bir seçenektir.

“Künt diseksiyon” ve “kör kesi” olasılıklarını ortadan kaldıran iyi planlanmış bir prosedür: Doktorunuza bu terimlerin ne olduğunu sorun ve detaylı bilgi edinin. Bu durumları önlemek meme dokusunda meydana gelecek travmaları minimize eder ve böylelikle iyileşme süresini kısaltır.

Gerekenden fazla ağrı kesici kullanmayın: Rahatsızlığınızı gidermek için ağrı kesici alabilirsiniz fakat anti-enflamatuar ilaçların vücudunuzun doğal iyileşme sürecini yavaşlatabileceğini unutmayın.

Destek: Operasyondan sonraki günlerde şişkinliğiniz olacak ve bu süreçte göğüslerinize gereken desteği sağlamanız faydalı olacaktır. Sporcu sutyenleri bu konuda işe yarayabilir.

Dinlenin: Göğüs estetiğinden sonra iyileşme sürecini kısaltmanın en iyi yollarından biri operasyon öncesinde sağlıklı olmanız ve ameliyattan sonra yeterince dinlenmenizdir.

Ağır kaldırmayın: Hafif egzersiz iyileşmenize yardımcı olsa da, iyileşme sürecinizin ilk 3 haftasında ağır objeler kaldırmaktan kaçınmanız gerekir.

Vücudunuzu dinleyin: Yukarıdakilere ek olarak, vücudunuzdaki değişiklerin farkında olmanız ve yanlış giden bir şeyler hissettiğinizde ve iyileşme sürecinizde yapmanız ve yapmamanız gerekenlerle ilgili bir sorunuz olduğunda doktorunuzla iletişime geçmeniz önemlidir.Şişkinliği nasıl azaltabileceğinizle ilgili bilgi edinin: ameliyat sonrası ödem genellikle 6 ile 8 hafta arasında inmiş olur. İltihap ve sertliği azaltmak adına günde en az bir kere göğsünüze buz torbası uygulayabilirsiniz. Yeterli su içmeniz ve sodyum bakımından zengin besinlerden (örn: yemeklik tuz, patates cipsi, peynir) uzak durmanız şişkinlik konusunda muazzam bir şekilde yardımcı olacaktır.

Hareket edin: Göğüs estetiği operasyonunuzdan sonra hareket etmeniz iyileşme sürecinizi olumlu yönde etkiler. Operasyondan sonra yürüyüş gibi hafif egzersizler çok daha iyi hissetmenizi sağlayacak ve şişkinliğin inmesine yardımcı olacaktır. Hareket etmeye operasyondan birkaç hafta öncesinde başlamalısınız. Sabahları veya akşamları yürüyüşe çıkmak, bu konuda bir düzen edinmenizi sağlayacak ve operasyon sonrasında da yürüyüş yapmanız konusunda teşvik ederek iyileşmenizi hızlandıracaktır.

Doğru ve dengeli beslenin: Besin değerleri bakımından zengin bir diyete sahip olmak sağlıklı bir vücudun ön koşuludur. Bu nedenle, sisteminizin dengesini geçici olarak bozan büyük bir operasyon sonrasında vücudunuz yaraların hızlı iyileşmesi için ek desteğe ihtiyaç duyar. Yediğiniz yemeklerden aldığınız vitamin ve mineraller bağışıklık sisteminizi güçlendirerek enfeksiyonu gidermeye yardımcı olur ve hasar gören dokuların iyileşmesini hızlandırır. Operasyondan sonra birkaç gün bulantınız olması ve iştahınızın azalması nedeniyle kraker ve çorba içeren hafif bir diyet izleyebilirsiniz.

Su için: Göğüs estetiği operasyonunuzdan birkaç gün önce fazla su içmeye başlamanız vücudunuza ihtiyacı olan sıvıyı verir ve operasyondan sonra daha az bulantı yaşamanızı sağlar. Operasyon sonrası bulantı normaldir ve göğüs estetiği esnasında uygulanan anesteziden veya iyileşme sürecinde kullandığınız ilaçlardan kaynaklanabilir. Yeterli su içmeniz ayrıca damar yoluyla yapılacak enjeksiyonları kolaylaştırır.

Evinizi düzenleyin: göğüs estetiği öncesinde evinizi düzenlemeniz operasyon sonrası için büyük kolaylık sağlayacaktır. Tüm ev işlerini halledin ve iyileşme sürecinizi geçireceğiniz rahat bir ortam hazırlayın. Koltuğunuza veya yatağınıza battaniye ve yastık yerleştirmek operasyondan sonra evinize döndüğünüzde aklınızın rahat olmasını sağlayacaktır.
Vücudunuzu yeni uyku pozisyonuna alıştırın: operasyondan sonra birkaç gün sırtüstü uyumanız gerekecek. Vücudunuzu yeni uyku pozisyonuna alıştırmak adına operasyonunuzdan birkaç gün öncesinde sırtüstü uyumaya başlamanız iyileşme sürecinizde daha iyi uyumanızı sağlayacaktır.

Rahat kıyafetler giyin: operasyon sonrası rahat edebilmeniz için göğüs estetiğinize rahat kıyafetlerle gelin ve yanınızda rahat kıyafetler alın. Ayrıca meme büyütme ameliyatınızdan önce yeni bedeninize uygun sutyen almanız iyi bir fikir olabilir fakat destekli sutyenlerden bir süre uzak durmalısınız.

Kapsül kontraktürü gelişimini engelleyin: Kapsül kontraktürü, genellikle implant etrafında oluşan sert yara dokusu formasyonu olarak tanımlanan bir operasyon sonrası komplikasyonudur. Silikon implant kullanılması durumunda göğüslerinize her gün hafif masaj uygulayarak kontraktürün oluşmasını engelleyebilir ve göğüslerinizin yumuşak kalmasını sağlayabilirsiniz. Kontraktürü dağıtmak adına yapabileceğiniz duş egzersizleri ve teknikleriyle ilgili talimatlar doktorunuz veya hemşireniz tarafından verilecektir.

Memelerinizdeki yara bölgesini en az 1 hafta boyunca kuru tutun:Ameliyattan sonra banyo yaptığınızda cerrahi yaraları kuru ve sağlıklı tutmak adına göğüsten aşağısını yıkamanız tavsiye edilmektedir. Bu şekilde yara daha hızlı iyileşir. 1 hafta sonrasında doktorunuzdan onay alarak normal duş alabilirsiniz.

Sigara kullanmayın: Sigarada bulunan nikotin, kan damarlarını daraltan ve kan dolaşımını zayıflatan potansiyel bir vazokonstriktördür. Daha hızlı iyileşmeniz için göğüslerinize giden kan dolaşımının normal seviyede olması gerekir, bu yüzden ciğerlerinizin iyileşmesine imkan vermek adına operasyondan en az 6 hafta öncesinde ve sonrasında sigara kullanmayı bırakmanız en iyisi olacaktır. Nikotin sakızı ve bandı dahil tümünün kullanımını bırakmanız şiddetle tavsiye edilir.
Alıntıdır..

DipNot : Konuyu almış olduğum kaynak da nasıl ise öyle aktardım ekleme yoktur.

__________________
''Zamanın Eli Değdi Bize
Artık Aynı Değiliz
İkimiz de''


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 08 Şubat 2019, 16:03   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Göğüs estetiği nasıl yapılır? Göğüs estetiği yaptıranları neler bekliyor?




Büyük memeliler familyası hiç hoşlanmam
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
estetikler, göğüs estetikleri, plastik cerrahi, sağlık köşesi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Göğüs Estetiği Sonrası Bakım Lcia Sağlık Köşesi 0 23 Şubat 2015 17:15
Meme ( Göğüs ) Dikleştirme Estetiği Ecrin Kadın Sağlığı 0 12 Ekim 2014 21:28
Göğüs küçültme estetiği nasıl yapılıyor? Ecrin Sağlık Köşesi 0 12 Ekim 2014 01:55
Göğüs Büyütme Makyajı Nedir? Göğüs Büyütme Makyajı Nasıl Yapılır? Elysian Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 30 Mayıs 2014 18:29
Dudak Estetiği Nasıl Yapılır? yaSmin Ah Kadınlar 0 01 Aralık 2013 12:02