IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
3Beğeni(ler)
  • 2 Post By NerqiS
  • 1 Post By xena

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Ağustos 2019, 22:27   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kadınlar Neden Meme Estetiği İstiyor?







Kadınların en çok tercih ettiği estetik operasyonlar arasında başta gelen meme estetiğine gösterilen ilginin nedeni sadece estetik kaygılar değil. Kadınlar aslında günlük yaşamlarını olumsuz etkileyen bir çok sağlık sorununun da kurtulmuş oluyor. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Can Şakı, kadınların meme estetiği istemesinin sebeplerinden bahsetti.


Meme şekli nedeniyle psikolojik ve fizyolojik sorunlar yaşayanlar, doğum, emzirme, aşırı kilo kayıplarından sonra şikayetleri artan kadınlar meme estetiği ile dertlerine derman arıyor. Meme estetiği operasyonları genel anlamda büyültme, küçültme ve dikleştirme olmak üzere üç çeşide ayrılıyor. Küçültme operasyonlarının nedenlerini; meme ağırlığını hastanın taşımakta güçlük çekmesi, bel ve sırt ağrıları, dermatolojik problemler ve enfeksiyon meydana gelmesi olarak sıralayabiliriz. Meme büyütme ve dikleştirmelerde ise daha çok estetik kaygılar öne çıkıyor, psikolojik ve sosyal hayatla ilgili sorunlar da bu operasyonlara neden oluyor.

Meme operasyonu yaptıran kadınlar, estetik değişimin yanı sıra iş ve özel hayatlarında olumlu iyileşmeler yaşıyor. Meme küçültme sonrası hasta ciddi anlamda rahatlamış oluyor. Bir yükten kurtuluyor, rahatlamış oluyor. Bel ağrısı, boyun ağrısı ya da sırt ağrısı çekmiyor. Meme dikleştirmede ise enfeksiyon, kızarıklık, dermatolojik sorunlardan kurtarıyor.

Estetiğin yaşı var mı?

Meme estetiği ameliyatları 18 ile 55-60 yaş arasındaki her kadına yapılabiliyor. Meme yokluğunda veya memesi az gelişmiş olan her kadına büyütme işlemleri yapılabiliyor. Küçültme ve dikleştirme için başvuran hastaların çoğu genelde bir gebelik geçirmiş, emzirme sürecinden geçmiş kadınlardır. Bazı hastalarda doğum ve emzirme sonrası meme küçülmesi görülebiliyor. Bu hastalarda da büyütme ihtiyacı olabiliyor. Büyütme işlemleri 18 yaşından itibaren post menopoz döneme kadar yapılabiliyor.

Emzirmeye etkisi oluyor mu?

Kadınların en çok kaygı duydukları süreçlerden biri hamilelik ve emzirme sonrası meme şekli ve formunun değişmesi. Emzirmenin memeyi büyütme etkisi oluyor ancak emzirme sonrasında küçülme görülebiliyor. Bu nedenle emzirme sonrası büyütme ve küçültme ameliyatlarından birine ihtiyaç duyulabiliyor. Bu dönemde meme sarkıklığı da meydana gelebiliyor, dikleştirme operasyonları ile meme görünümü düzeltiliyor. Meme küçültme ve dikleştirme operasyonlarının emzirmeye olan etkisi ile ilgili bir kesinlik yok. Emzirme yeteneği bazı hastalarda kaybedilebiliyor. Hastaların yüzde 60’ı meme estetiği operasyonu sonrası emzirebilirken, yüzde 40’ı emzirmeyebiliyor. Meme büyütme operasyonlarında ise silikon protezler kas altına yerleştirildiği için emzirme problemi olmuyor.



İz kalıyor mu?

Meme estetiği ameliyatları sonrasında kabul edilebilir seviyede iz kalma ihtimali var. Meme büyütmede 3-5 cm arası kesi meme kıvrımı altına saklanıyor, iz genelde zamanla belirsiz hale geliyor. Meme küçültme ve dikleştirmede lolipop veya ters T harfi şeklinde tarif edilen iz kalabiliyor. İzin daha sonraki tedavi edilebilir şekli biraz hastanın yara iyileşme durumuna bağlı. Eğer iyi bir yara iyileşme sürecinden geçilirse, belli belirsiz bir iz kalır. Hastanın ten rengi ve sigara içip içmemesi de iz kalıp kalmamasında belirgindir. Hastalara silikon içerikli kremler ya da enjeksiyonlar uygularız. Genelde kabul edilebilir izler kalıyor.

Silikonun ömrü var mı?

Silikon protezlerin belli bir kullanım süresinin yok, sadece komplikasyonlara bağlı değişim yapılabiliyor. Silikon etrafında yabancı bir doku oluşması ve implant sızmaları gibi durumlarda protezin değiştirilmesi gerekiyor. Yaşın ilerlemesiyle beraber ve özellikle gebelik, emzirme gibi süreçlerden sonra her kadında olduğu gibi belli bir sarkma meydana gelebiliyor, bu nedenle silikonun 10-15 yılın ardından değişiminin gündeme gelebiliyor. Bir seferde iki operasyon olur mu? Meme estetiği operasyonları kombine ameliyat olarak da gerçekleştirilebiliyor. Son yıllarda en çok meme büyütme ve yağ enjeksiyonu ameliyatları aynı anda yapılıyor. Liposuction ile karından alınan yağlar memeye enjekte ediliyor. Yağ enjeksiyonları dekolte bölgelerine yapıldığı zaman daha estetik bir görüntü elde ediliyor. Bu yağlar yüz bölgesinde yanaklara, çeneye de dolgu amaçlı kullanılıyor. Kombine ameliyatlarda görüntü anlamında bütünlük sağlanabiliyor.

Ağrı oluyor mu?

Meme küçültme ve dikleştirme ameliyatlarında çok fazla ağrı oluşmuyor ancak meme büyütme sonrası bir miktar ağrı olabiliyor. Ağrı süresi hastanın cildi ve memenin formuna göre değişebiliyor.


Alıntı

__________________

hєrkєs kusurlαrı ílє kusursuzun pєşíndє..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 25 Ağustos 2019, 22:36   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kadınlar Neden Meme Estetiği İstiyor?




Tamamen takıntı olarak algilanilmis olup, çirkinlik fobisi yasayacaklarindan korktukları için psikolojisini bozacak kadar düşünceler içerisine girildiğinden , acımazlar yaptırırlar..

Olsun bu da olsun ne yapalım. Eee biz kadınlar böyleyiz

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
estetik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Jinekomasti Erkeklerde Meme Estetiği Chen Sağlık Köşesi 0 05 Temmuz 2019 23:13
Meme estetiği çeşitleri neler? NerqiS Kadın Sağlığı 0 23 Aralık 2018 20:35
Meme ( Göğüs ) Dikleştirme Estetiği Ecrin Kadın Sağlığı 0 12 Ekim 2014 21:28
Meme Küçültme Estetiği Ecrin Kadın Sağlığı 0 12 Ekim 2014 21:27
Meme Büyütme Estetiği (Silikon Protez) Ecrin Kadın Sağlığı 0 12 Ekim 2014 21:27