IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
2Beğeni(ler)
  • 1 Post By PySSyCaT
  • 1 Post By Oktayy

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Nisan 2020, 17:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kalça Kaldırma Ameliyatı






Kalça kaldırma ameliyatı (gluteoplasti) kaba etlerin gerdirilerek derisinin gerilmesidir. Doku etrafındaki fazla deri daha genç ve memnuniyet verici hatlar yaratmak üzere alınarak yeniden konumlandırılır. Bu usul hastanın kendi yağının hacım oluşturmak üzere kalçaya enjekte edilmesiyle görünümü artıran ve kaldırma etkisi veren Brezilya tipi kalça kaldırmayla karıştırılmamalıdır.

Kalça kaldırmanınolumsuz bir yönü kalçaları çok düzleştirebilmesindedir. Bu durumda yağ aşılama veya hastanın kendi fazla derisinin de kullanılmasının dahil olduğu diğer büyütme yöntemleriylebirlikte yapılabilir.
Kimler Yararlanabilir

Kalça kaldırma cerrahisi genellikle kalçalarında ve uyluklarında çok miktarda gevşek, sarkan derisi olanlara uygulanır. Bu aynı zamanda selülit görünümünü de iyileştirebilir. Amacı aşırı kilo kaybı ve yaşa bağlı olan deri esnekliğinin yitirilmesinden sonra vücudu daha normal bir görünüme getirmektir.
Fazla deriyle birlikte küçük miktarlarda yağ da alınabilmesine rağmen kalça kaldırma fazla miktarda yağ birikintisini almak için kullanılmaz. Kalça kaldırma işlemini düşünmeden önce kararlı ve ideal ağırlığınıza yakın bir ağırlıkta olmalısınız.

Kim Uygun Adaydır

Kalça kaldırma işlemi için en iyi adaylar genel olarak sağlıkları iyi olan ve sağlıklı beslenmeyle yaşam tarzı seçen sigara içmeyen kişilerdir. Hasta için olumlu bakış açısı ve sonuçlar hakkında gerçekçi beklentiler de önemlidir.
Cerrahınız genellikle operasyon öncesinde sağlık durumunuzu onaylamak için laboratuvar testleri isteyebilir. Cerrahınız operasyondan bir iki hafta önce aspirin, birçok antienflamatuvar ilaç miktarlarını ve bitkisel takviye miktarlarını azaltmanızı veya almayı bırakmanızı ya da bazı ilaçları almaya başlamanızı isteyebilir. Eğer sigara içiyorsanız cerrahınız operasyondan önce bırakmanızı isteyebilir.

İyileşme Süreci

İşlemden sonra bir hafta oturmamanız tavsiye olunur. Birçok hasta uzun oturmamasına dikkat ederek 2 hafta sonra işine dönebilir. Ağır ve uzun hareketlerden en az 4 ila 6 hafta kaçınmalıdır. Bu zaman süresince kesileriniz aşırı kuvvete, sıyrılmaya ve harekete maruz kalmamalıdır. Tüm operasyonlarda olduğu gibi bu talimatların hastanın sağlığı, kullanılan teknikler ve cerrahiyle ilgili diğer değişken faktörlere bağlı olduğunu anlamak önemlidir. Aşırı bir ağrı hissedildiğinde doktora rapor edilmelidir.

Riskler

Riskler ve olası komplikasyonlar içinde:
Hoş olmayan yara izleri
Aşırı kanama veyahematom
Deri veya yağ nekrozu (doku ölümü)
Zayıf yara iyileşmesive yaranın ayrılması
Kan pıhtıları
Anestezi riskleri
Derin ven trombozu
Kardiyak veya pulmoner komplikasyonlar
İnatçı ödem (şişme) veya sıvı birikimi
İnatçı ağrı
Deri duyarlılığında geçiciveya kalıcı değişiklik/kayıp
Asimetri veya diğer memnuniyet vermeyen ve düzeltici cerrahi gerektiren estetik sonuçlar
Tekrarlayan gevşeklik ve deri sarkması
Eğer göğüs ağrısı, nefes darlığı, olağandışı kalp atışları ve aşırı kanama varsa acilen cerrahınızı çağırın.
Tamamlayıcı İşlemler

Kalça kaldırma operasyonu hasta üzerindeki sonuçları iyileştirmek için genellikle diğer operasyonlarla birlikte yapılır. Ekseri göğüs kaldırma, karın sıkıştırma, uyluk kaldırma, kol kaldırma veya liposakşın (yağ aldırma) gibi diğer vücut şekillendirme işlemleriyle birlikte tercih edilebilir. Eğer belinizden aşağıda değişik yerlerde gevşek sarkan deriniz varsa kemer lipektomisi denilen bir usulü veya vücut kaldırmayı düşünebilirsiniz. Aşırı kilo kaybı yüz derinin de esnekliğini etkileyebilir, bu nedenle yüz kaldırma, boyun kaldırma veya kaş kaldırma de istenilebilir.
Sonuçlar

Operasyondan sonra şişmelerin birçoğu 4 ila 6 haftada kaybolacaktır, ama nihai durumun tam gelişmesi bir yıla yakın süre alabilir. Aşırı kilo alıp vermedikçe vücut hatlarınız kalıcı olarak iyileşmiş olacaktır. Ama yaş ve yerçekimi zamanla sıkılığın belli ölçüde kaybına neden olacaktır.

Cerrahınız seçtiğiniz mayonun altında saklanacak yara yerini belirlemek için elinden geleni yapacaktır. Kalıcı olmalarına rağmen yara izleri düzleşmeye başlar ve iki yıl gibi sürede kaybolur.

Nasıl Yapılır

1. Anestezi Yönetilir
Cerrahi işlem sırasında sizi rahatlatmakiçin ilaçlar verilir. Ekserigenel anestezi kullanılır ve bu yöntemde tüm operasyon süresince uyuyacaksınızdır. Ancak kalça kaldırma aynı zamanda lokal anestezi ve intravenöz sedasyonla da yapılır. Cerrahınız size uygun olan en iyi seçeneği tavsiye edecektir.

2. Kesiler yapılır
Kalça kaldırma kesiyi ekseriya kaba etlerin üst kısmında (bikini hattı içinde) bir elips şekli oluşturmakla birlikte insizyon hatları mevcut fazla deri ve yağ miktarına göre değişebilir. Siz ve cerrahınız operasyon öncesinde ihtiyaçlarınız için hangi insizyon tekniğinin uygun olacağını birlikte belirleyeceksiniz.

3. Fazla Deri Çıkarılır ve Yeniden Konumlandırılır
Cerrahınız insizyonları yaptıktan sonra fazla deri cerrahi olarak çıkarılır. Kalan deri yeni bir konumuna çekilir.

4. Kesiler Kapatılır
Kesiler sütürlerle kapatılır ve ekseri cerrahi bant ve deri yapıştırıcısı (doku zamkı) ile ilave bir destek sağlanır. Kesilerle kaplama ve bandaj uygulanır, deri altına fazla kan veya sıvının tahliyesi için geçici olarak küçük tüpler yerleştirilebilir.

5. Operasyon Sonrası Bakım ve Talimatlar
Operasyon sonrası cerrahi personeli tarafından izleneceğiniz bir iyileşme bölümüne alınacaksınız. Kalça kaldırma bazı durumlarda ayakta tedavi sınıfında kabul edilmekle birlikte cerrahınız geceyi hastanede geçirmenizi isteyebilir. En azından bir kişinin sizinle 24 saat birlikte kalmasına gereksiniminiz olacaktır.




HemenSagLik..

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 27 Nisan 2020, 18:10   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kalça Kaldırma Ameliyatı




Bilgi için teşekkürler.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
kalça kaldırma ameliyatı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kalça Çıkıgı ve Kalça Gelişim Selma Sağlık Köşesi 0 04 Aralık 2019 12:00
Popo Kaldırma PySSyCaT Sağlık Köşesi 0 02 Nisan 2019 12:47
Kaş Kaldırma (Kaş Estetiği) Ecrin Sağlık Köşesi 0 12 Ekim 2014 21:19
Kaş Kaldırma Ameliyatı Rhytia Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 11 Şubat 2014 23:53
Otomatik ban kaldırma Cpu mIRC Scripting Sorunları 2 01 Mayıs 2011 19:32