IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By SeckiN

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Ağustos 2013, 12:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
PostgreSQL Nedir?




PostgreSQL (Post-Gres-Q-L. olarak okunur), veritabanları için ilişkisel modeli kullanan ve SQL standart sorgu dilini destekleyen bir veritabanı yönetim sistemidir.


PostgreSQL, yeni-nesil VTYS araştırma prototipi olan POSTGRES veritabanı yönetim sisteminin geliştirilmesidir.POSTGRES’in zengin veri tiplerini ve güçlü veri modelini tutarken, SQL’in geliştirilmiş alt kümesi olan PostQuel dilini kullanır. PostgreSQL ücretsizdir ve kaynak kodu açık dağıtılır.

PostgreSQL,
PostgreSQL geliştirme listesine üye olan bir Internet geliştirici takımı tarafından geliştirilir. Şu andaki koordinatör, Marc G. Fournier (
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
). (Bu takıma nasıl katılacagınızı öğrenmek için 1.6 numaralı maddeyi okuyunuz.) Bu takım, tüm PostgreSQL gelişiminden sorumludur.

PostgreSQL 1.01 sürümünün yazarları Andrew Yu ve Jolly Chen idi. Bunların dışında bir kaç kisi de uyarlama, hata ayıklamave kodun geliştirilmesi için çalısmıştı. PostgreSQL’in türediği orijinal Postgres kodu, lisans, lisansüstü ve akademisyenler tarafından,Professor Michael Stonebraker (University of California, Berkeley) koordinatörlügünde yazılmıştır.

Berkley’deki yazılımın adı Postgres idi. SQL uyumluluğu 1995’te eklenince, adı Postgres 95 oldu. 1996 yılının sonlarında adı PostgreSQL olarak değiştirildi.

PostgreSQL aynı zamanda iyi performans veren, güvenli ve geniş özellikleri olan
bir Veri Tabanı Yönetim Sistemi’dir. Hemen hemen tüm UNIX ya da Unix türevi (Linux, FreeBSD gibi) işletim sistemlerinde çalışır. Ayrıca NT çekirdekli tüm Windows sistemlerde de çalıştırılabilir. PostgreSQL ücretsiz ve açık kodludur.

PostgreSQL diğer ticari ya da açık kodlu veritabanlarında bulabileceğiniz özelliklerin hemen hemen hepsini (ya da daha fazlasını) kapsar.

PostgreSQL’ingüvenilirliği kanıtlanmıştır. Her bir sürümü defalarca kontrollerden
geçirilmiş ve her bir beta sürümü en az bir aylık testlere tabi tutulmuştur. Geniş kullanıcı grubu ve kaynak koduna dünyanın her yerinden erişilebilir olması nedeniyle olası hatalar çok çabuk kapatılmaktadır.

Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
nedir, postgresql


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
PostgreSQL chaos PostgreSQL 0 02 Aralık 2010 23:12