IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Mart 2013, 16:11   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ücretsiz mesaj programları ne kadar masum?




Facebook, MessageMe kullanıcıların site üzerinden diğer arkadaşlarını bulmalarına yarayan uygulamayı engelledi. Facebook'tan yapılan açıklama ise oldukça çarpıcıydı.

İki hafta önce hizmet vermeye başlayan ve hızla popüler olan ücretsiz mesajlaşma programı MessageMe, Facebook kullanıcısı arkadaşlarınızı bulmanıza imkan tanıyan bir eklentiye sahipti. Böylece çok sayıda arkadaşınızla ortak bir mesajlaşma platformu oluşturabiliyordunuz.

iOS ve Android işletim sistemine sahip cihazlarda kullanılabilen MessageMe’nin yükselen başarısı üzerine çeşitli kısıtlamaların da gelmesi gecikmedi. Uygulamayı telefonuna kuran kişilerin Facebook'taki arkadaşlarını çağırdığı ve yeni arkadaşlar aradığı eklentiyi Facebook ilginç bir gerekçe ile engellendi.

Facebook'un yaptığı açıklamada “MessageMe, çeşitli kullanıcı bilgilerini elde etmek için sitenin altyapısını izinsiz kullandığını” belirtildi.

Bu açıklamanın, Facebook kullanıcılarının bilgilerinin çalınmaya çalışıldığı anlamına gelip gelmediği ise net olarak anlaşılamadı.

Facebook daha önce de bunu yaptı

Facebook daha önce de Twitter’ın ----- paylaşım uygulaması olan “Vine”nı yasaklamıştı. Sosyal medya devinin bu yasağı üzerine çekilen 6 saniyelik -----lar sadece Twitter’da paylaşılabiliyor.

Facebook’un yasakladığı uygulamalar bununla sınırlı değil. Site geçtiğimiz günlerde, Instagram’a benzerliğiyle ön plana çıkan iPhone uygulaması Vintage Camera’yı da yasaklamıştı. Ancak Instagram’ın sahibi olan Facebook tarafından getirilen bu yasak akılcı bir hamle olarak görülmüştü.

Ücretsiz Mesajlaşma programları masum mu?

MessageMe ile Facebook arasında yaşanan bu son olay, Geçtiğimiz aylarda WhatsUp'ın kişisel bilgileri 'izinsiz' topladığı ile ilgili tartışmaları yeniden alevlendirebilir. İnternet üzerinden paylaşılan bilgilerinizin bu tür uygulamalarla toplanıp kullanılma olasılığını her zaman göz önünde bulundurmalısınız.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
Ücretsiz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ne Kadar Masum AnsweR Komik Loglar 6 30 Ağustos 2022 10:36
Kimse Acınacak Kadar Masum Değildir - Cindy Gerard Zen Kitap Tanıtımları 1 22 Mayıs 2014 01:13
Van'da yıl sonuna kadar ücretsiz internet! KarakıZ Ağ, Network ve Networking 0 25 Ekim 2011 19:56