IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Kasım 2009, 11:00   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Neler Aptallaştırır, Neler Zekileştirir?




İskoçya'da bir psikoloğun yaptığı araştırmada bilgisayar başında yaptığımız işlemlerin hangilerinin zekamıza olumlu, hangilerinin olumsuz etki yaptığı ortaya çıkarıldı.
Oyunların ve İnternet sitelerinin insanların üzerindeki etkileri konusunda günümüze kadar belki de yüzlerce araştırma yapılmıştır. Bunların sonuçları hiçbir zaman genel geçer kanunlar olarak kabul edilmese de hepsinden oldukça ilginç sonuçlar ortaya çıkıyor.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bu konuda yapılan son araştırmada da çok enteresan sonuçlar ortaya çıktı. İskoçya'daki Stirling Üniversitesi bünyesinde çalışan psikolog Dr. Tracy Alloway'in yaptığı çalışmada bilgisayar başında yaptığımız hangi işlerin bizleri zekileştirdiği ve hangilerinin aptallaştırdığı belirtiliyor.

__________________
Rüzgarda savruk, Başına buyruk ~
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 09 Kasım 2009, 11:34   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Neler Aptallaştırır, Neler Zekileştirir?




Zekileştirenler
Dr.Alloway'in yaptığı çalışmanın sonucunda strateji ve FPS oyunlarının çocukların zeka gelişimine büyük katkı yaptığı iddia ediliyor.Bu tip oyunlar sayesinde çocukların kısa sürede durum analizi yapıp, doğru karar verebilme ve baskı altında çalışabilme yetenekleri gelişiyor.
Yapılan araştırmada bunların dışında Facebook'ta dolaşmanın da zekaya katkısı olduğu belirtiliyor. Buna sebep olarak ise Facebook'un sadece tek bir konuda yoğunlaşmak yerine birçok farklı şeyi bünyesinde barındırması gösteriliyor.Facebook'ta geçirilen vakit daha uzun olduğu için beyin daha fazla aktif olmak zorunda kalıyor.

Aptallaştıranlar
Dr.Alloway'in aptallaştırdığını iddia ettiği şeylerin başında ise son dönemde tüm dünyada neredeyse bir çılgınlık haline gelen Twitter geliyor.İnsanların dikkatini toplamasına fırsat vermeden kısa süre içinde ve kısa ifadeler kullanılarak yapılan işlemlerin beyni tembelleştirdiğini savunan Alloway,bu sebeple Twitter'ın insanları aptallaştırdığını belirtti.

Alloway bunun dışında YouTube ve benzeri video paylaşım sitelerinin ve cep telefonundan mesaj göndermenin de zekaya olumsuz etki yaptığını belirtiyor.Bunların sebebi ise Twitter ile aynı,çok hızlı yapılan işlemlerin beyni tembelleştirmesi.
Sonuçlar nasıl elde edildi?

Dr.Alloway elde ettiği bu sonuçlara öğrenme güçlüğü çeken 11 ile 14 yaş arasındaki çocuklar arasında yaptığı çalışma sonucunda ulaşmış.Oyun oynayan,Facebook,Twitter ve YouTube'da vakit geçiren çocukları daha sonradan bellek testine sokan Alloway,demin bahsettiğimiz sonuçları elde etmiş.

British Science Festival'da bir konuşma yapan Dr.Tracy Alloway çalışma sonucunda bazı çocukların IQ'sunda 10 puanlık artışlar gözlemlediğini belirterek,bunun inanılmaz olduğunu söyledi.

Hmm, Cs'de bi strateji oynudur ve fps içeriklidir
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
askdklada
+ Facebook iyi niyetiyle övmüş, twitter'a ise, hic yüz vermemiş. Twitter kullanıcı değilim ama, 2side hemen hemen aynı şey, zaten twitter facebook'dan önce olan birşey.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
aptallastirir, aptallaştırır, neler, zekilestirir, zekileştirir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Teknoloji devi 5 yıl sonrasının falına baktı; Bakın ortaya neler çıktı neler... Sevda Bilim Dünyasından Son Haberler 0 22 Aralık 2011 22:46