IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Haziran 2012, 23:05   #1
Çevrimdışı
Sue
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Aşırı İyi Olmak




Aşırı İyi Olmak

Öyle insanlar vardır ki isteseler de kötülük yapamazlar. Siz de onlardan mısınız? Ailenizden aldığınız davranışlar, dinsel duygu ve inançlarınız, hassasiyetleriniz... Hepsi nereye giderseniz arkadanızdan mı geliyor?..

Bu aslında büyük bir sorundur. Her şeyi aşırı düşünmek, aşırı iyi olmak. Üstelik kimse size kalbinize bakıp madalya vermez. Siz iyi kalmak için çabalar durursunuz ama başkaları türlü türlü oyunlarla hiç sizden çok daha iyi yerere gelirler.

Dershaneye başladığım ilk zamanlar, kendimi çok garip hissetmiştim. Dersin ortasında tüm sınıfın gözünün önünde lafmacun yiyenler, hocalarla benim arkadaşlarımla bile yapmadığım muhabbetleri yapanlar, onlarla karşılıklı sigara içenler... O kadar garip öğrenciler vardı ki... Üstelik hocalar böyle öğrencileri başarısız olmalarına rağmen acayip seviyordu. Bu yüzden kendimi bir türlü sevdirememiştim hocalara... Bu durum aşırı sinirlerimi bozuyordu.

Anlıyorum ki efendilik ve ağır başlılık çok eskilerde kalmış. Kendinizi göstermek için mutlaka kuralların dışına çıkmanız gerekiyor. Birileri kopya çekip sınavlarda önünüze geçiyorsa ve siz hala "Kul Hakkı" diyorsanız, burada büyük sorunlar başlıyor. Çünkü hakkıyla çalışan adamlar, bugün bu nedenle haketmedikleri yerlere razı geliyor.

Malesef artık ne dünya eski dünya, ne de bizler eski insanlarız... Herkes kendi çıkarları doğrultusunda yaşıyor ve insanlar giderek daha egoist bir akıma doğru sürükleniyor... Kötü olmak değil ama bu düzene ayak uydurmak gerekiyor. Aşırı iyi olmak yarar değil, zarar getiriyor...

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
aşırı, iyi, olmak, İyi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
"Erkek olmak" - "kadın olmak" önemli olan ; "insan olmak"‏ aŁmiηa IF Ekstra 4 08 Şubat 2020 16:25
Aşırı Hız Can Aldı aLya Haber Arşivi 1 28 Ekim 2011 14:34