IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Mart 2014, 17:59   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gözler Kalbin Aynasıdır!




Karşınızdaki insanı nasıl baktığına gözlerinin şekline ya da gözlerinin birbirine olan mesafesine dikkat ederek daha yakından tanımanız mümkün.

Karşınızdaki insanları daha yakından tanımak o anki ruh hallerini daha iyi yorumlamak ister misiniz? Bu sandığınız kadar zor bir iş değil. Bir insanın sadece yüzüne bakarak mutlu mu mutsuz mu kararlı mı kararsız mı ya da anlattıklarınıza ilgili mi ilgisiz mi olduğunu anlamanız mümkün. Fakat bunun için birkaç püf noktasını bilmeniz gerekiyor. Yüz okuma sanatı üzerine yazılmış birçok eser var.

Bunların en yenisi ise Leyla İsmier Özcengiz'in çevirisiyle meraklılarıyla buluşan Richard Webster'ın Kolay ve Pratik Yüz Okuma Sanatı adlı kitabı. Yaşamının büyük bir bölümünü psişik konular üstüne yaptığı çalışmalarla geçiren yazar kitabında karşınızdaki insanların sadece yüzüne bakarak onun hakkında nasıl fikir sahibi olabileceğinizin yollarını gösteriyor.

Richard Webster karşısındaki hakkında fikir sahibi olmak için insan yüzünü birçok farklı açıdan inceliyor. Yüz ve kafa biçimlerinin kulakların burunların çenenin benlerin hatta alının bile bir anlamı var. Fakat gözlerin yeri ayrı. Webster da kitabında 'kaşlar ve gözler' için ayırdığı bölüme ABD'li düşünür Ralph Waldo Emerson'dan yaptığı bir alıntıyla başlatıyor zaten: "İnsanın gözü de en az dili kadar konuşur hatta göz dili dünyanın her yerinde sözlüğe başvurmaya gerek kalmadan anlaşıldığı için daha avantajlıdır."

YALANIN İŞARETLERİ
Yüz okuma sanatına hakim olabilmek karşınızdaki insanın söylediği sözlerin doğruluğunu anlamanıza da yardımcı olur. Örneğin bilindiği gibi çoğu kişi yalan söylerken karşısındakinin gözlerinin içine bakmakta zorlanır. Ayrıca gözleri çok fazla kırpıştırmak da sinirliliğin ifadesidir. Bu davranış dürüst olmayan bir duruma işaret edebilir. Ayrıca söylenilen bir sözün ardından hafifçe göz kırpmak da yalanın bir ifadesi olabilir.


Gözlerimiz kişiliğimizi nasıl ele veriyor?
Webster'a göre gözlerini iyice açarak bakanlar çabuk kavrayan duygusal ve etkileyici insanlar.
Gözlerini kısan insanlar ise tetikte bekleyen temkinli kurnaz ve şüpheci olabilir.
İri gözlüler daha zeki hayal yeteneği güçlü ve duygularını rahatça ifade eden insanlar.
Ufak gözlüler duygularını dışa vururken zorlanıyor.
İki göz arasındaki ortalama mesafenin bir göz uzunluğu kadar olduğu kabul edilir. İki göz arasındaki mesafe bir göz uzunluğundan fazla ise gözler birbirine uzak kısa ise yakın kabul edilir. Gözleri birbirine uzak olan insanların olayları bir bakışta kavrayabildiği düşünülür. Gözleri yakın olanlar ise girişken dost canlısı ve ayrıntıcı insanlardır.

Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
aynasıdır, gözler, kalbin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gözler bilgisayarın aynasıdır diyoruz System Bilim Dünyasından Son Haberler 0 04 Eylül 2010 14:08