IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Kasım 2014, 16:00   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Psikolojinin İş Alanları Nelerdir? Psikologlar Nerelerde Çalışır?




Psikolojinin İş Alanları Nelerdir? Psikologlar Nerelerde Çalışır?

Üniversitelerin psikoloji bölümlerinden lisans diploması alarak mezun olan psikologlar aşağıdaki iş alanlarında, psikolojiye ilişkin temel görevleri yerine getirirler. Uzman düzeyde hizmet, psikolojide yüksek lisans veya bilim doktoru unvanı olanlar tarafından sağlanır.

Eğitim Kurumları


Psikologlar ortaöğretim de dâhil olmak üzere her düzeydeki eğitim-öğretim kurumunda görev alabilir. Gelişim psikolojisinde uzmanlığı olan psikologlar özellikle kreş ve yuvalarda, özel eğitim kurumlarında çalışmaktadırlar.

Sağlık Kurumları


Sağlık kurumları hastaneler, klinikler, tanı ve tedavi merkezlerini içerir. Bu alanlarda öncelikle klinik psikologlar çalışır. Son yıllarda, araştırma konusundaki bilgileri nedeniyle deneysel psikologlar da sağlık kurumlarında işe alınmaya başlanmıştır. Nöropsikoloji alanında yetişmiş az sayıda psikoloğa da bu kurumlarda büyük talep vardır.

Adli Kurumlar


Psikologlar Adalet Bakanlığında ve cezaevlerinde çalışabilirler. Onlar mahkemelerde bilirkişi olarak görev yaparlar. Bu alanlarda psikologlar özellikle ölçme ve değerlendirmede, hükümlülerin psikolojik tedavisinde ve rehabilitasyonunda görev alırlar.

Askerî Kurumlar

Psikologlar askerî kurumlarda da çalışmaktadır. Bu kurumlarda onlar psikolojik değerlendirme ve psikolojik tedavi yaparlar, rehabilitasyon ve tedavi hizmetlerine katkıda bulunurlar. Bu gibi hizmetler özellikle klinik psikologlar tarafından yerine getirilir. Psikologlar askerî kurumlarda personel seçme ve yerleştirmede de görev alırlar. Bu görevler deneysel psikologlar ve endüstri psikologları tarafından da yerine getirilebilir.

Araştırma Merkezleri


Çok az sayıdaki temel bilimci araştırma merkezlerinde çalışır. Bu merkezlerin başında, üniversite ve sanayi iş birliğinden doğan teknokentler gelir. Sosyal psikologlar toplumsal araştırmaların yapıldığı merkezlerde çalışabilir.

Üniversiteler


Psikologlar üniversitelerin psikoloji bölümlerinde eğitim-öğretim hizmetini yerine getirirler. Aynı zamanda da uzmanlık alanlarında araştırma yaparlar.

Esasen psikologlar, insan etkeninin bulunduğu her yerde görev yaparlar. Örneğin iş yerlerinde psikologlar personel seçme ve yerleştirmede, yükseltmede, personelin ruh sağlığı ve güdülenmesinde görev alırlar. Psikologlar personel morali ve gönenci ile üretimin aynı zamanda artırılmasında kullanılabilecek yöntemleri belirler, bunları uygulamaya koyarlar.

Derleyen: Sosyolog Ömer YILDIRIM
Kaynak: Atatürk Üniversitesi Sosyoloji Bölümü 1. Sınıf "Psikolojiye Giriş" ve 2. Sınıf "Deneysel Psikoloji", 4. Sınıf "Sosyal Psikoloji" Dersi Ders Notları (Ömer YILDIRIM); Açık Öğretim Psikoloji Ders Kitapları ve MEB Liseler İçin Psikoloji Dersi Ders Kitapları

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
alanları, çalışır, nelerdir, nerelerde, psikologlar, psikolojinin, İş


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Psikolojinin Alt Dalları Nelerdir? PySSyCaT Felsefe 0 29 Kasım 2014 15:59
Psikolojinin Tanımı, Konusu ve İlgi Alanları PySSyCaT Felsefe 0 29 Kasım 2014 15:54
Psikologların Çalışma Alanları Nelerdir PySSyCaT Ruh Sağlığı 0 26 Ekim 2014 09:32
Psikolojinin Çalışma Alanları Nelerdir Kısaca PySSyCaT Ruh Sağlığı 0 25 Ekim 2014 14:25
Probiyotiklerin Kullanım Alanları Nelerdir? Ecrin Alternatif Tıp 0 02 Mayıs 2011 21:45