IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

3Beğeni(ler)
  • 2 Post By idyllic
  • 1 Post By Tanem

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 15 Ekim 2024, 19:15   #1
Çevrimiçi
⭑paramponçik⭑
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kişinin, Başka Birinin Kendisine Aşık Olduğuna İnanması: De Clerambault Sendromu




2002 yapımı "À la folie... pas du tout" filminde de işlenen ve oldukça nadir görülen bir rahatsızlık De Clerambault Sendromu.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


kişinin, başka birinin kendisine aşık olduğuna inandığı, ayrıntılı ve düzenlisanrıyla belirgin ve nadir görülen bir sendromdur de clerambault sendromu.

sanrı; genellikle cinsel bir çekicilikten çok, manevi bir bağlanma ve romantik bir aşkla ilgilidir. bu hastalıktan muzdarip kişilerin çoğunlukla orta sınıftan kadınlar olduğu gözlenmiştir. sözde sevgili genellikle daha yaşlı, ekonomik ve sosyal açıdan daha yüksek sınıftan, evli ve hastaya uygun olmayan bir bireydir.

belirtilerin başlangıcı ani olabilir ve genellikle kişinin yaşamının temel odağı haline gelir.

de clerambault sendromu üç safhada ilerler
1. ümit: kişi, benimsediği aşkı kanıtlamak ya da tahakkuk ettirmek için mektuplar yazar, notlar bırakır.

2. gücenme: bir türlü cevap alınamaması dolayısı ile kişinin bunlara bir türlü anlam veremediği safhadır.

3. kin: kişi, delilleri ortaya dökerek sevgisinin büyüklüğünü ispatlamaya çalışır ve kurbanın hareketlerine bir türlü anlam veremediğini ve bunun sonuçlarının tehlikeli olabileceğini ima eder. hem kendisi hem de kurban için tehlikeli olabilecek reaksiyonlar görülebilir.

kurban genellikle kişiden daha yüksek bir sosyal ve ekonomik statüye sahiptir ve kişi, kendisini çeldirenin kurban olduğunu iddia eder. nedenleri hakkında kesin bulgular henüz olmamakla birlikte, çoğunlukla kadınlarda görülür. ancak yine de birkaç erkek vaka olduğu da bilinir.

- alıntı -

__________________
cok tanıyın hic sevmeyin... memnun olurum.


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Rüyada Başka Birinin Kaçtığını Görmek Sarya Rüya Tabirleri 0 25 Şubat 2023 18:13
En son başka birinin önünde mi ağladın ya da tek başına mı? yeSa IF Ekstra 9 08 Şubat 2020 00:01
Ordu'da cenazelerini bekleyen aileye başka birinin cenazesi gönderildi Risque Haber Arşivi 0 25 Ocak 2020 10:04
Başka Birinin Zihninde Dolaşmak İster Misiniz? Ramses Oyun Dünyasından Son Haberler 0 28 Nisan 2014 00:36
Herkes Başka Birinin Şeytanıdır! Candy Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 13 Mart 2010 14:33