IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Radyo Extra (https://www.ircforumlari.net/radyo-extra/)
-   -   Etkin Bir Demo Nasıl Hazırlanır? (https://www.ircforumlari.net/radyo-extra/816151-etkin-bir-demo-nasil-hazirlanir.html)

vioLeta 16 Nisan 2019 20:29

Etkin Bir Demo Nasıl Hazırlanır?
 
1- KENDİNİZİ TANIYIN.

Evet seslendirme kurslarına gittiniz. Çok iyi bir eğitim aldınız. Hatta Milli Eğitim Bakanlığına başlı bir sertifika sahibisiniz. Ses tonunuz ve yeteneğiniz aynı şeyi söylüyor mu? Kendinizi geliştirdiyseniz örneğin çoğu tekerlemede başarılı ve vurgulara tonlamalara dikkat eden bir kişiyseniz işiniz çok kolay. Ses renginizden sınıfta kalmazsınız.



2- DEMONUZA KOYACAĞINIZ SESLENDİRME ÖRNEKLERİNİ BELİRLEYİN.

Seslendirme ajanslarına başvuru yapanlar için reklam seslendirme, tanıtım filmi seslendirme, santral seslendirme, belgesel seslendirme, infografik seslendirme, e-learning seslendirme örnekleri için daha önce seslendirilmiş videolar bulun. Dublaj stüdyolarına başvuru yapanlar sinema filmi veya animasyon filmlerin repliklerini metne dökerek teatral bir sunum hazırlayabilirler. Youtube üzerinden açacağınız bu örnekleri dinleyip ve metne dökebilirsiniz. Ses tonunuza, vurgu ve tonlamalarınıza uygun en iyi örnekleri seçin.



3- SES KAYDI İÇİN SESLENDİRME YÖNETMENİ OLAN PROFESYONEL BİR STÜDYO BULUN.

Seslendirme metinlerinizi elinize aldınız ve seslendirme stüdyosundan randevu aldınız. Seslendirme stüdyolarının çoğu ücreti mukabili size profesyonel demo hazırlayabilir. Seslendirme yönetmeni eşliğinde vurgu ve tonlamalara dikkat ederek sesinizi kaydedin. Sıra geldi ses teknisyeninin ses kayıtlarınızı müziklendirme ve efektlendirme aşamasına. Bu konuda seslendirme stüdyosundaki teknisyenin tecrübesine güvenebilirsiniz. Bu süreç biraz zaman alacağından seslendirme stüdyosu size teslimat için belirli bir süre verebilir.



4- SESLENDİRME YÖNETMENİ NEZARETİNDE PROVA YAPIN.

Seslendirme ve Dublaj ajanslarına ses demonuzla başvuru yapacaksınız. Dolayısıyla ses demonuzun mükemmel olması gerekli. Hazırladığınız seslendirme metinlerine kendi başınıza çalışırsanız vurgu ve tonlamaları yanlış öğrenebilirsiniz. Metinleri okumadan önce mutlaka seslendirme yönetmeni nezaretinde metinlere hazırlanın.

Chen 16 Nisan 2019 21:05

Cevap: Etkin Bir Demo Nasıl Hazırlanır?
 
Güzel paylaşimin için teşekkürler


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:20.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net